NPO 2 GOS

NPO 2 GOS, je zult er wellicht nog niet van op de hoogte zijn, maar de Nederlandse zenders NPO 1, 2 en 3 zijn tegenwoordig verkrijgbaar met Gesproken Ondertiteling, dit is de volledige betekenis van de afkorting GOS. Het kan natuurlijk zo zijn, dat je jezelf nu afvraagt: wanneer komt dit nou van pas? Uiteraard gaan wij hier antwoord op geven.

Om mee te beginnen, kan NPO 2 GOS handig zijn als de ondertiteling van een programma niet (goed) leesbaar is. Maar daar blijft het niet bij, het kan ook erg bruikbaar zijn als het bijvoorbeeld een vreemde taal is. Maar misschien nog wel de belangrijkste reden is het feit dat NPO 2 GOS erg handig kan zijn voor mensen die slechtziend zijn.

Bij televisiezenders met GOS, zoals bijvoorbeeld NPO 2 GOS, word de ondertiteling uitgesproken door een computerstem en word uiteraard het geluid wat zachter afgespeeld.

Is er een verschil tussen NPO 1, 2 en 3?

Logischerwijs wil je weten of er een verschil zit tussen de 3 NPO zenders. Om te starten willen we je voorzien van extra informatie omtrent NPO. de Nederlandse Publieke Omroep is de volledige naam van NPO. Het is in 1919 gestart als een radioprogramma, maar op 2 oktober 1952 werd voor het eerst een officiële uitzending op de Nederlandse televisie uitgezonden.

Laten we nu de verschillende van de NPO zenders even op een rijtje zetten. Bij NPO 1 worden uiteraard programma’s uitgezonden die een breed en divers publiek bereiken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn comedy’s, spellen en shows. Daarnaast is NPO 1 de gebruikelijke zender voor belangrijke evenementen zoals Koningsdag. Tot slot wordt hier ook vrijwel iedere dag nieuws uitgezonden.

Bij NPO 2 worden programma’s uitgezonden met andere thema’s. Hier kun je meer onderwerpen als samenleving, cultuur, kunst en religie verwachten. Ben jij meer opzoek naar kinderprogramma’s en maatschappelijke onderwerpen voor jongeren? Dan is het verstandig om te kiezen voor NPO 3. Tot slot willen we meegeven dat NPO 2 GOS over dezelfde programmering beschikt als NPO 2 zonder Gesproken Ondertiteling, dit geldt tevens voor alle GOS zenders.

Eventuele opties en beschikbaarheid van NPO 2 GOS

We willen graag aftrappen met het feit dat XS4ALL, T-Mobile en Budget de enige providers zijn die NPO 2 GOS aanbieden in het basispakket. Daarbij moeten we mededelen dat er geen enkele provider is die NPO 2 GOS optioneel aanbiedt tegen de betaling van een meerprijs. Indien jij wilt weten of NPO 2 GOS wordt aangeboden in HD kwaliteit, willen we je graag naar onderstaande vergelijker verwijzen.

NPO 2 GOS online kijken? Dat kan! Het is tegenwoordig namelijk mogelijk op je tablet of smartphone TV te kijken. Je dient hiervoor wel een app te downloaden. Middels deze applicatie ben je in een paar klikken voorzien. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat dit niet vanzelfsprekend mogelijk is zonder wifi. Het is dus mogelijk dat je niet onderweg of buitenshuis kan genieten van NPO 2 GOS

Tot slot willen we het met je hebben over NPO 2 GOS Programma en -Begin Gemist. Je kunt je uiteraard goed voorstellen dat het erg vervelend kan zijn dat je jouw favoriete programma hebt gemist, en het vervolgens niet kunt terug zien.

Denk jij voordeel te kunnen halen uit de handigheden van NPO 2 GOS en wil je het liefst vandaag nog genieten van de NPO zenders? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Hier staan de opties en beschikbaarheid van NPO 2 GOS per provider verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS