NPO 1 GOS

De Nederlandse televisiezenders NPO 1, 2 en 3 zijn tegenwoordig beschikbaar met GOS. Je zult je wellicht afvragen: Wat is NPO 1 GOS? GOS is de afkorting van Gesproken Ondertiteling. Het kan voorkomen dat je jezelf afvraagt wanneer de Gesproken Ondertiteling van pas komen. De Gesproken Ondertiteling kan bruikbaar zijn bij programma’s waarbij de ondertiteling bijvoorbeeld niet goed leesbaar is. Ook kan het handig zijn indien er een vreemde taal gesproken wordt. Maar hier is het niet mee gezegd, NPO 1 GOS is wellicht nog wel het meest handig voor slechtziende kijkers.

Het kan interessant zijn om te weten dat bij NPO 1 GOS het geluid zachter wordt afgespeeld en de ondertiteling ingesproken wordt door een computerstem.

Is er verschil tussen NPO 1, 2 en 3?

We kunnen ons uiteraard goed voorstellen dat je jezelf afvraagt of er een duidelijk zichtbaar verschil is tussen NPO 1, 2 en 3. Het antwoord hierop, is kort maar krachtig: Ja, er is een verschil tussen NPO 1, 2 en 3. Laten we starten met het feit dat NPO de afkorting is voor de Nederlandse Publieke Omroep. Het is van start gegaan als radioprogramma en is sinds 1951 te zien op de televisie. Sinds 2014 gaat het verder onder het mom van NPO. Voor de naamswijziging stond het bekend als Nederland 1, 2 en 3.

Bij NPO 1 zijn talloze programma’s te zien die gericht zijn op een gevarieerd en breed publiek. Deze programma’s hebben vaak als onderwerp: spellen, comedy en shows. Maar er worden ook belangrijke evenementen zoals Koningsdag uitgezonden. Bij NPO 2 worden meer onderwerpen uitgezonden zoals: cultuur, samenleving, religie en kunst. Tot slot willen we het met je hebben over NPO 3, hier worden voornamelijk kinderprogramma’s uitgezonden. Ook staat het avondprogramma vaak in het teken van (jong) volwassenen.

Beschikbaarheid en eventuele opties van NPO1 GOS

Graag willen we starten met het feit dat NPO 1 GOS bij de providers XS4ALL, T-Mobile en Budget beschikbaar is in het basispakket. Helaas moeten we daarbij ook mededelen dat geen enkele provider NPO 1 GOS optioneel aanbiedt tegen de betaling van een meerprijs. We kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens het kijken wilt genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie. Indien jij NPO 1 GOS in HD kwaliteit wilt bekijken, willen we je graag doorverwijzen naar onderstaande vergelijker.

Ook willen we het met je hebben over NPO 1 GOS online kijken. Zoals je ongetwijfeld weet, is het tegenwoordig mogelijk je op tablet of smartphone TV te kijken. Echter is het noodzakelijk dat je hiervoor een applicatie download. Controleer van te voren wel even of jouw provider NPO 1 GOS online kijken ook buitenshuis of onderweg mogelijk maakt. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend zonder wifi.

Als laatst, willen we eindigen met Programma en -Begin Gemist. Het is namelijk erg vervelend dat je jouw favoriete NPO 1 GOS programma gemist hebt. En het vervolgens niet kunt terug kijken. Ben jij geïnteresseerd in NPO 1 GOS en wil je in één oogopslag alle mogelijke opties van het kanaal per provider bekijken? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier staan de beschikbaarheid en eventuele opties van NPO 1 GOS per provider verwerkt. Wellicht geniet jij binnen de kortste keren wel mee met de voordelen van NPO 1 GOS!

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS