RTL 8

RTL 8 is een relatief nieuwe zender wanneer we kijken naar het totale aanbod van RTL. Deze zender is namelijk sinds 2007 actief op de televisie en te bekijken door alle huishoudens in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden van RTL8 binnen de organisatie van RTL Nederland.

Je kent ongetwijfeld de zenders RTL 4, RTL 5, en RTL 7. De “8ste” zender van RTL profileert zich voornamelijk met vrouwenprogramma’s. Je kunt deze zender het beste vergelijken met de mannenvariant van RTL, namelijk RTL 7.

Naast vrouwelijke programma’s kent het programma aanbod ook veel kinderprogramma’s. Logischerwijs worden deze uitgezonden in de ochtend- en middaguren. Naast dit aanbod geniet je via RTL 8 live van herhalingen die eerder zijn afgespeeld op de zenders van RTL. In sommige gevallen heb je hier wel het juiste internet en tv abonnement voor nodig.

Dit zijn dus ook programma’s die op het 4de en 5de kanaal van RTL worden uitgezonden. Het kanaal wordt uitgezonden onder een Luxemburgse zendmachtiging waardoor bepaalde Nederlandse Reclamewetgeving omzeild kan worden.

Programma’s RTL 8

Een aantal programma’s op RTL 8 zijn razend populair onder huishoudens in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het RTL 8 programma genaamd The Bold and The Beautiful of Gooische Vrouwen. Voor The Bold fans is het goed om te weten dat deze serie is overgekocht van het kanaal SBS 6, deze kun je hier dan ook niet meer bekijken. Naast live TV kun je deze zender ook terug kijken middels RTL8 Gemist. Andere series die veel bekijks trekken zijn:

 • The Tudors
 • House
 • Dr. Phill
 • Mcleod’s Daughters

Wil je weten welke programma’s je nog meer kunt bekijken op dit kanaal? Neem een kijkje in de RTL 8 TV gids, deze kun je voortaan heel gemakkelijk online vinden.

Programma’s die overdag worden uitgezonden

In de middag en ochtend zijn de RTL 8 programma’s vooral toegespitst op de kinderen in Nederland. Het welbekende Telekids wordt hier ook uitgezonden, deze programmering voorziet je kleintjes van programmeringen zoals:

 • Chuggington
 • Piet Piraat
 • Fien en Teun
 • Hello Kitty
 • Sprookjesboom
 • Brandweerman Sam
 • My Little Pony
 • Super 4
 • Mr. Bean (animatie)

In de nachtelijke uren wordt RTL8 vooral gebruikt voor homeshopping. Via deze programma’s is het eventueel mogelijk om producten te kopen, denk hierbij aan handige keukengadgets of pijn verlichtende apparaten. 

RTL 8 Gemist

Uitzending Gemist voor RTL 8 is ideaal voor de mensen die hen favoriete programma gemist hebben. Kijk gratis en ten allen tijden, op welk apparaat jij wilt, naar je favoriete programmeringen. In vergelijking met RTL 8 live ervaar je minder reclames en kun je sneller doorkijken. Bij sommige programma’s kun je zelfs in één keer doorkijken. Verder is het goed om te weten dat RTL 8 Gemist geen kosten in rekening brengt voor het terugkijken van een RTL 8 programma. 

RTL8 Gemist is te bekijken vanaf verschillende apparaten, namelijk je mobiel, tablet of PC. Handig voor de gezinnen die nog wel eens een scherm te kort komen in de huiskamer. 

Beschikbaarheid en mogelijkheden

Iedere provider in onze vergelijker heeft die televisiezender RTL 8 in het basispakket opgenomen. Daarbij kun je de zender zelf in HD kwaliteit bekijken. Wel is het goed om te weten dat je niet bij iedere provider terecht kunt voor uitzending gemist RTL 8. Dit geldt ook voor de functie Begin Gemist, waarmee je het programma kunt starten vanaf het begin wanneer je net te laat bent gaan zitten. In onderstaand overzicht kun je alle mogelijkheden en beschikbaarheid terugzien:

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS