SBS9

SBS9 is een vrij nieuwe televisiezender, die in 2015 is begonnen met uitzenden. Dit kanaal is een onderdeel van het omroepbedrijf genaamd Talpa TV. Er zijn meerdere televisiezenders die behoren tot het arsenaal van Talpa TV, deze bekende namen zult u vast kennen:

  • Veronica
  • Net 5
  • SBS6

Het karakter van SBS9 laat ons zien dat de zender zich hoofdzakelijk richt op kijkers die een voorliefde hebben voor binnen- en buitenlandse series of films. Daarbij doelt SBS9 voornamelijk op vrouwen. Tijdens de wedstrijden van het UEFA Champions League neemt SBS9 de programma’s over van SBS6 zoals Hart van Nederland en Shownieuws.

De meeste programmeringen van SBS 9 vallen in de categorie scripted reality, dat houdt in dat de programma’s wel geschreven zijn maar dat het wordt berust op een waargebeurd verhaal. Kortom proberen de schrijvers verhalen te bedenken die heel dicht bij onze realiteit ligt. Hier een aantal voorbeelden van een scripted reality serie of film:

  • Achter gesloten deuren
  • Overspel in de Liefde
  • Beschuldigd
  • Dokters

Programmeringen SBS9

SBS9 heeft een breed aanbod als we praten over programmeringen, op de zaterdag zenden ze standaard programma’s uit die te maken hebben met wonen. Een aantal voorbeelden hier van zijn Je Eigen Droomhuis en Huizenjacht, ook kunt u op dit kanaal programma’s vinden zoals TV Winkel en Tommy Teleshopping die behoren tot homeshopping programma’s.

Verder zijn er ook realityseries die hoge kijkcijfers generen zoals Drukte in de Dierentuin en het welbekende Trauma Centrum, daarnaast zenden ze ook de misdaadseries Gone en Without a Trace uit in de avonduren. Tenslotte bied de zender herhalingen aan van programmeringen die op SBS6 en Net5 eerder zijn uitgezonden.

SBS9 live

Tegenwoordig kun je doormiddel van uw smartphone, tablet, laptop of Smart televisie gemakkelijk SBS 9 live kijken waar- en wanneer u wilt. U hoeft alleen in de SBS9 tv gids te kijken wanneer uw favoriete programma’s worden uitgezonden. Deze dienst wordt aangeboden door NLZIET, wat u moet doen is de NLZIET applicatie downloaden via de app- of Playstore. Vervolgens maakt u een account en betaald u een klein maandelijkse bedrag om te genieten van SBS9 live. Verder biedt deze dienst ook SBS9 gemist, daarmee kunt u zelfs uitzendingen die u op SBS 9 gemist heeft tot een jaar terugkijken!

Beschikbaarheid en mogelijkheden

De Nederlandse televisiezender is standaard te verkrijgen bij het basispakket bij iedere provider in onze vergelijker. Per provider verschilt het of u programma Gemist in uw pakket kunt nemen. Dat is namelijk de mogelijkheid om programma’s terug te kijken die u niet kon bijwonen, alles wat u op SBS9 vandaag mist is gemakkelijk terug te kijken op een later tijdstip.

In de SBS 9 tv gids vindt u alle tijden van de programma’s die worden uitgezonden op SBS 9 Gemist. Verder moet u rekening houden met dat niet alle providers u kunnen voorzien van Begin Gemist. Tot slot is er ook een TV app waardoor u overal van SBS 9 kunt genieten. Het is simpel te downloaden op uw tablet of smartphone.

Hieronder hebben we alle mogelijkheden per provider voor SBS9 onder elkaar gezet:

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS