NPO 2

NPO2 is de 2e zender van de 3 Nederlandse publieke omroep televisiezenders. NPO 2 is een zender voor de verdiepende kijker, de zender richt zich meer op: cultuur, kunst, religie, politiek en de samenleving tussen de Nederlandse inwoners. Interessant feitje, NPO2 is in 1964 opgericht en focuste zich meer op sport en belangrijke evenementen. TV NPO 2 voldoet zich ook aan allerlei variaties van programma’s zoals: VPRO, NCRV, EO en natuurlijk NPS.

Vaste onderdelen op NPO 2

Zoals eerder benoemd is NPO2 vooral gericht op kunst, cultuur, kunst, religie, politieke evenementen en de samenleving tussen de Nederlandse inwoners, maar NPO 2 heeft ook standaard onderdelen die altijd op NPO2 gezien kunnen worden. Dit bestaat uit een actualiteiten uur met het NOS journaal, NOS journaal op NPO2 bestaat niet alleen uit normale uitzendingen het heeft ook NPO2 live, dit houdt in dat er live uitzendingen gegeven worden, bijvoorbeeld wanneer er een politiek evenement loopt.

Als u het zich afvraagt de momenten van nieuws op NPO2 worden vaker per dag herhaald, dus als u een keer later thuis bent kunt u altijd een latere uitzending kijken. Er is natuurlijk niet alleen nieuws er zijn ook uitzendingen voor kinderen op het basisonderwijs zoals Schooltv, en er zijn nog andere uitzendingen zoals Buitenhof, een vandaag en uitzending gemist.

U zal zich ook wel afvragen wat er in de weekenden vooral wordt uitgezonden op NPO 2, in de weekenden worden er rustige en afleidende programma’s uitgezonden, dit is gedaan om even uw gedachtes van het drukke doordeweekse leven tot rust te laten komen, er zijn vooral onderwerpen over cultuur en religie behandeld in de weekenden op NPO2.

NPO 2 uitzending gemist?

Heeft u een drukke dag maar wilt u uw favoriete programma niet missen? maak jezelf geen zorgen, want NPO2 heeft NPO 2 uitzending gemist, dit houdt in dat u altijd uw gemiste uitzendingen kunt terugkijken op NPO app, Dit kunt u doen op uw smartphone, iPad of laptop.

Wilt u NPO 2 terugkijken dit kunt u ook doen via de NPO app, dit geld ook voor de andere 2 Nederlandse publieke omroep zenders: NPO 1 en NPO 2. Bent u niet thuis voor de tv op het moment dat er net een live uitzending bezig is? Dan kunt u NPO 2 live kijken op de NPO app op uw device zoals een smartphone, iPad of laptop, u kunt ook met de NPO app casten naar een tv zo kunt u ook NPO2 live tv kijken.

NPO 2 en providers: welke mogelijkheden zijn er?

NPO2 is automatisch beschikbaar bij: KPN, T-Mobile, Ziggo, Tele2, Youfone, Budget, Oxxio, DELTA, XS4ALL en Online.nl. NPO2 zit dan ook automatisch in je basispakket bij de omschreven providers. Hieronder hebben we alle provider mogelijkheden voor deze zender onder elkaar gezet. Het is verstandig om alle internet en TV pakketten met elkaar te vergelijken.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS