France 2

Het Franse kanaal France 2 is een digitale televisiezender onder beheer van de Franse publieke omroep. Deze welbekende Franse omroep word ook wel France Télévisions genoemd. Het is wellicht interessant om te weten dat France 2 bedoeld is als de eerste zender van de omroep. Het zou eventueel vergeleken kunnen worden met NPO 1, dit is een Nederlandse zender. France 2 word vergeleken met NPO 1 vanwege gelijkenissen in de programmering en doelgroep.

Ben jij een liefhebber van Frankrijk en wil je meer te weten komen over bijvoorbeeld het aanbod of de eventuele opties van France 2? Lees dan even onderstaand stuk tekst met ons verder.

De programmering van France 2

De Franstalige zender France 2 is voor vele Fransen niet meer weg te denken. Om je een concreet en duidelijk beeld te geven bij het aanbod van France 2 gaan we je aanvullende informatie verschaffen. Ook noemen we een aantal populaire voorbeelden die te zien zijn bij het kanaal.

Laten we starten met het gegeven dat bij France2 dagelijks het actuele nieuws te zien is. Maar hier blijft het zeker niet bij, er zijn bij France 2 namelijk talloze live sportevenementen en -wedstrijden te bewonderen. Hier wordt uiteraard ook verslaglegging van gedaan. Daarnaast kun je documentaires, talkshows en spelprogramma’s verwachten. Kijk jij liever series? Dan ben je bij France 2 ook op de juiste plek. Er is namelijk een groot aanbod aan series te zien.

Om je een concreet beeld te kunnen geven omtrent de programmering van France2, hebben we hieronder een aantal specifieke voorbeelden samengevat, namelijk:

  • Envoyé Spécial
  • Trapped en Sidaction
  • Un Si Grand Soleil
  • On N’est Pas Couché
  • Taratata
  • Télématin

We kunnen ons goed voorstellen dat je jezelf afvraagt: Kan ik France 2 live kijken? Hier hebben wij uiteraard antwoord op. Bij France 2 is het namelijk mogelijk de live programma’s te volgen via een France 2 live stream. Zo kun jij op ieder gewenst moment van de dag genieten van bijvoorbeeld Taratata of Trapped en Sidcation.

Eventuele opties en beschikbaarheid

Om te beginnen, willen we met je mededelen dat France 2 bij een aantal providers beschikbaar is in het basispakket. Daarbij is het ook mogelijk om bij de provider Caiway France 2 optioneel te verkrijgen. Dit is uiteraard wel tegen de betaling van een meerprijs. We kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens het kijken naar je favoriete Franse programma gebruik wilt maken van de best verkrijgbare beeldresolutie. Helaas is dit niet vanzelfsprekend. Heb jij interesse in France 2 en wil je weten of jouw provider HD kwaliteit kan garanderen? Dan willen we jou graag naar de onderstaande vergelijker verwijzen.

Zoals je ongetwijfeld zult weten, is het tegenwoordig mogelijk TV te kijken op je tablet of smartphone. Je zult jezelf wellicht afvragen of je bij France 2 TV kan kijken op je smart device. Bij een aantal providers is dit mogelijk. Het is echter wel noodzakelijk dat je hiervoor een applicatie download. Controleer van te voren even of je France 2 kunt kijken zonder wifi. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

Sta jij te poppelen om te genieten van France 2 en wil je in één oogopslag de beschikbaarheid en opties controleren? Neem dan eens onderstaand overzicht door. Zo kom je erachter of jij bijvoorbeeld van de unieke opties Begin en -Programma Gemist gebruik kunt maken. Zo mis je wellicht wel nooit meer je favoriete programma bij France 2.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie