Tagesschau24

Tagesschau24 is een Duitse nieuwszender en tevens onderdeel van de publieke omroep ARD. Het kanaal is begonnen als themazender van ARD onder het mom van Eins Extra. Een naamsverandering is in 2012 tot stand gekomen en de zender word hedendaags Tagesschau24 genoemd.

Logischerwijs vermoed je dat de zender de focus legt op het nieuws en de actualiteiten, echter is niets minder waar. Buiten het feit dat de Duitse zender inderdaad nieuws en actualiteiten uitzendt, worden er bij Tagesschau24 ook programma’s uitgezonden omtrent cultuur, wetenschap en sport.

Wat kan men verwachten bij Tagesschau24?

Je zult jezelf wellicht afvragen: wat voor programma’s kan ik verwachten bij Tagesschau 24? Om een duidelijker beeld te creëren over het aanbod van de Duitse nieuwszender gaan we in deze alinea een aantal voorbeelden geven over de programmering van Tagesschau24.

Bij Taggeschau24 zijn er onder andere talkshows en documentaires te bewonderen. Daarnaast beschikt het kanaal over een Tagesschau24 Livestream. Dit kan erg handig zijn omdat je op ieder gewenst moment van de dag kunt genieten van Tagesschau24 live programma’s.

Om je een specifieker beeld te geven over de programmering willen we een aantal voorbeelden geven van populaire programma’s die te zien zijn bij het kanaal, namelijk:

  • Anne Will
  • Europamagazin
  • Weltspiegel
  • Abendschau

Sta jij te poppelen om mee te kunnen genieten van de Duitse nieuwszender en ben je geïnteresseerd in de eventuele beschikbaarheid en opties per provider? Lees dan nog even met ons mee.

Beschikbaarheid en opties per provider

Het is goed om te starten met het feit dat het kanaal bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Daarentegen kun je de zender wel optioneel verkrijgen tegen betaling van een meerprijs. Het is onder andere optioneel verkrijgbaar bij Solcon, KPN, XS4ALL en T-Mobile.

Logischerwijs wil je genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie. Vandaar dat de zender bij drie van de providers is te bewonderen in HD kwaliteit. Je zult wellicht willen weten of je gemiste programma’s eenvoudig terug kunt kijken of opnieuw kunt opstarten. Daarom is het goed om te weten dat Tagesschau24 de opties Begin- en Programma Gemist bij twee van de providers beschikbaar stelt. Indien je wilt weten of jouw huidige provider aan deze opties kan voldoen, willen we je graag verwijzen naar onderstaand overzicht.

Tot slot willen we graag aanvullende informatie verschaffen over online tv kijken. Het is namelijk bij twee van de providers mogelijk om op je smartphone of tablet mee te genieten van Tagesschau24. Men dient hiervoor een tv applicatie te downloaden, waarmee je binnen een paar klikken buitenshuis of onderweg kunt kijken naar de Duitse televisiezender.

Wil jij in een oogopslag checken aan welke opties jouw huidige provider kan voldoen? Lees dan eens onderstaand overzicht door. Hier vind je de beschikbaarheid en opties van Tagesschau24 per provider.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie