Projectiescherm kopen in 2022? De beste beamer schermen in een TOP 5 vergelijken, lees direct onze reviews en kijk welk model het beste bij je past.

Wil jij een beamer scherm kopen, maar weet je niet zeker welke er geschikt is voor jouw situatie? Dan kan je er in hier meer over lezen. Een beamerscherm, ook wel projectiescherm genoemd, is een scherm waar door middel van een beamer of projector een beeld op wordt geprojecteerd. Zo’n projector scherm heb je in veel verschillende soorten maten en het is wel belangrijk om te weten of je de goede maat hebt die bij de beamer past. Verder in deze tekst hebben wij een top 5 gemaakt van de beste projectieschermen van dit moment.

Wat is projectie nou eigenlijk precies en waarom is het belangrijk dat je projectiedoek goed is? Projectie is het projecteren van een beeld op een oppervlak of beamerscherm. Als je gaat kijken naar beeldkwaliteit is het van belang dat je gaat kijken naar de kwaliteit van het projectiedoek. Het is namelijk heel belangrijk om te weten welk soort materiaal het beste werkt bij jouw beamer of projector. Hierbij moet je ook rekening houden met het omgevingslicht en de positie van de projector. Voor een uitgebreidere handleiding over projectie- en beamerschermen kan je er onder aan deze pagina meer over lezen.

1. Elite Screens Electric110XH

Het Elite Screens Electric110XH beamerscherm is er een met een beeldverhouding van 16:9 en is maar liefst 110 inch groot. Het is een elektrisch projectiescherm en als jij opzoek bent naar eentje die betaalbaar is, dan zit je bij deze goed. Met het MaxWhite beamer doek met een zwarte achterkant en de gain van 1,1 geeft dit projectie scherm maar liefst 110% van de kleuren weer op het scherm.

Dit scherm voor beamer is ook nog is heel makkelijk schoon te maken en is daarmee ook heel duurzaam. Met de afstandsbediening kan je het projectiescherm uitrollen en inklappen.

Wat nog handiger is, is dat je het beamerscherm kan koppelen aan een trigger-functie waarmee het beamer scherm automatisch uitrolt wanneer je hem aanzet. Natuurlijk rolt het scherm zich ook weer automatisch op wanneer je hem uitzet.

Voor- en nadelen Electric110XH

Je ontvangt niet alleen het Elite Screens Electric110XH projectiescherm maar ook een aantal meegeleverde items die standaard in de doos zitten. Zo ontvang je als eerst de handleiding voor het beamer scherm om deze zorgvuldig te installeren.

Verder helpt deze je ook om de juiste positie van de projector te bepalen. Verder ontvang je ook nog de montagematerialen waarmee je het beamer scherm monteert aan een muur.

 Met het MaxWhite beamer doek worden kleuren goed weergegeven
 Met de zwarte achterzijde van het scherm worden de beelden duidelijker en scherper geprojecteerd
 Het is een duurzaam projectiescherm omdat je deze gemakkelijk uit kan wassen en opnieuw gebruiken
 Er wordt bij dit beamerscherm geen hoes of tas meegeleverd

2. Elite Screens T92UWH

Het Elite Screens T92UWH beamer scherm heeft een beeldverhouding van 16:9 en is ruim 92 inch groot. Het is een mobiel projectie scherm, het is dus een projectiedoek dat je makkelijk verplaatst. Je hebt dit beamerscherm binnen enkele minuten opgezet en is zelfs te gebruiken voor schuine projectie. Dit komt omdat er een keystone eliminator in het statief verwerkt zit.

Ook is dit een MaxWhite projectie scherm waardoor de kleuren extra goed weer gegeven worden. In combinatie met de zwarte achterkant levert dit beamer scherm een gain van 1,1. Dat wil zeggen dat de kleuren op het scherm goed worden geprojecteerd en ook helder zijn. Verder is dit projector scherm duurzaam doordat je deze gemakkelijk uit kan wassen.

Voor- en nadelen T92UWH

Naast het Elite Screens T92UWH projectiescherm ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde spullen. Je ontvangt namelijk de handleiding die je nodig gaat hebben wanneer je het scherm voor de eerste keer opzet.

Daarnaast is de handleiding ook handig om te bepalen waar de projector of beamer moet komen te staan. Als laatst worden ook nog de montagematerialen meegeleverd in de doos. Hiermee kan je er zelf voor kiezen of je de standaard gebruikt of dat je deze alsnog aan de muur hangt.

 Door de zwarte achterzijde van het projectiedoek wordt er een gain van 1,1 behaalt en worden kleuren extra scherp
 Het MaxWhite projectiescherm zorgt ervoor dat kleuren duidelijker worden geprojecteerd
 Je wast het projectiedoek eenvoudig uit waardoor het een duurzaam projectiescherm is
 Beschikt niet over screen trigger wat inhoudt dat je deze niet kan aansluiten op een beamer zodat het scherm automatisch in en uit rolt

3. Elite Screens M92XWH

Het Elite Screens M92XWH beamerscherm is er voor de filmliefhebbers die het niet erg vinden om het projectiescherm met de hand in te klappen en uit te rollen.

Dit is namelijk een handmatig beamer scherm met een beeldverhouding van 16:9. Met dit 92 inch beamerscherm haal je de bioscoop in huis. Mede door het MaxWhite projectiedoek en de zwarte achterzijde behaalt dit projectiescherm een gain van 1,1.

Dat wil zeggen dat de kleuren duidelijk worden weergegeven en dat de beelden vanuit alle kijkhoeken echt uit het beeld springen. Het doek van dit beamer scherm is ook nog eens heel duurzaam want deze was je namelijk heel gemakkelijk uit.

Voor- en nadelen Elite Screens M92XWH

Bij dit Elite Screens M92XWH projector scherm krijg je ook nog een aantal spulletjes standaard meegeleverd in de doos. Je ontvangt namelijk de handleiding die je gaat helpen bij het instellen van het scherm en hoe je de projector juist plaatst.

Verder ontvang je natuurlijk de montage materialen voor het plaatsten van het beamer scherm. Het is met deze set mogelijk om het beamerscherm te monteren op de muur en op het plafond.

 Mogelijkheid om het scherm te monteren op de muur zowel als aan het plafond
 Het MaxWhite beamer doek geeft de geprojecteerde beelden en kleuren duidelijk weer
 Door de zwarte achterzijde wordt er een gain van 1,1 behaalt waardoor de beelden uit het scherm springen
 Duurzaam projectiescherm doordat het mogelijk is om deze uit te wassen
 Beschikt niet over screen trigger en kan dus niet automatisch in en uitgerold worden
 Handmatige bediening waardoor je moet opstaan om hem in of uit te rollen

4. Elite Screens F100NWH

Het Elite Screens F100NWH projector scherm is er een van maar liefst 100 inch. Met een beeldverhouding van 16:9 bekijk je jouw films in mooie grote scherpe beelden. Bovendien is het ook een mobiel projectiescherm die je eenvoudig op zet en weer afbreekt. Heel handig als je deze nodig hebt buitenshuis of als je deze ergens wilt plaatsen waar het maar voor tijdelijk is.

Met het MaxWhite projectiedoek in combinatie met de zwarte achterkant behaalt het beamerscherm een gain van 1,1. Dat wil zeggen dat het de kleuren duidelijk en scherp weergeeft en de beelden vanuit elke kijkpositie uit het scherm springen.

Daarnaast is het ingebouwde handvat heel handig wanneer je hem ergens mee naar toe neemt. Ook is het dan handig dat er een telescoop-mechanisme op zit waardoor je het beamerscherm snel op de juiste hoogte instelt.

Voor- en nadelen F100NWH

Bij het Elite Screens F100NWH beamer scherm worden ook een aantal items standaard meegeleverd. Zo ontvang je natuurlijk de handleiding voor het presentatiescherm. Deze zal je helpen bij het installeren van het beamerscherm en het bepalen van de positie van de beamer of projector.

Verder worden de montage materialen voor het projector scherm ook standaard meegeleverd. Hierdoor hoef je deze niet los ergens bij te bestellen en installeer jij je beamer gelijk op de juiste positie.

 Dankzij het MaxWhite projectiescherm beamer worden de kleuren helder weergegeven
 Dit beamer scherm is handig voor gebruik buitenshuis en beschikt ook over een ingebouwd handvat
 Dankzij de zwarte achterzijde van het beamer doek wordt er een gain van 1,1 behaalt voor duidelijk en scherpe beelden
 Beamerscherm van maar liefst 100 inch waarmee je een bioscoopervaring in huis haalt
 Duurzaam projectiescherm doordat je deze eenvoudig uitwast
 Geen hoes of tas meegeleverd voor buitenshuis gebruik

5. Elite Screens ER135WH1

Het Elite Screens ER135WH1 beamer screen is er een met een beeldverhouding van 16:9. Het is een beamer projectiescherm dat maar liefst 135 inch groot is. Hiermee haal je de bioscoop echt naar je huiskamer en geniet je optimaal van jouw favoriete films en series.

Met dit projectie scherm hoef je niet recht voor het scherm te zitten doordat het een kijkhoek heeft van 160 graden. Ook blijft het contrast en de kleuren duidelijk wanneer je er niet helemaal recht voor zit. Dit komt ook mede door de zwarte achterkant van het beamer screen.

Hierdoor wordt namelijk een gain van 1,1 behaalt waardoor kleuren duidelijk en helder geprojecteerd worden. De bevestigingspunten van het projectiescherm is na ophanging nog steeds te verschuiven waardoor je de projector makkelijker instelt.

Bij het Elite Screens ER135WH1 presentatiescherm worden nog een aantal benodigdheden meegeleverd in de doos. Zo ontvang je om mee te beginnen namelijk de handleiding om je te helpen met het instellen van het projectie scherm. Daarnaast zal je de bevestigingsmaterialen ook vinden in de doos. Deze zal je nodig hebben om het beamer scherm op te hangen.

Voor- en nadelen ER135WH1

 Door de kijkhoek van 160 graden hoef je niet per se recht voor het scherm te zitten om te genieten van het optimale contrast
 Dankzij de zwarte achterzijde van het beamer scherm wordt er een gain van 1,1 behaalt voor heldere kleuren
 De bevestigingspunten zijn na ophanging nog verstelbaar
 Er wordt geen hoes of tas voor het beamerscherm meegeleverd

Laatst geüpdatet