Als je op zoek bent naar het juiste springkussen is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het vergelijken van springkussens. Wil je zeker weten het juiste springkussen kiezen, dan helpen deze tips je om weloverwogen de juiste keuze te maken.

Maximale prijs

Er zijn springkussens in verschillende prijsklassen. Je kunt makkelijk kijken naar alle springkussens, maar als je weet wat het maximaal te besteden bedrag is, dan zorgt dit meteen al voor een praktische tijdbesparende selectie.

Waarvoor wil je het springkussen gebruiken?

Is het alleen voor jezelf en je gezin of ga je het springkussen gebruiken voor feestjes en evenementen? Het hangt van de grootte van het springkussen af hoeveel mensen erop kunnen springen. Bovendien als het te vol zit met mensen op een te klein stuk oppervlakte, is het niet fijn springen.

Verder moet je voor het bepalen van het springkussen niet alleen kijken naar hoeveel mensen je erop wilt laten kunnen springen. Je moet ook kijken of er op de plek(ken) waar je het springkussen wil plaatsen, dat er voldoende ruimte beschikbaar is. Rondom het springkussen moet er minimaal één meter vrije ruimte zijn, zonder bomen, tegels en andere objecten. Het is dus slim om de ruimte op te meten. Denk daarbij ook aan ruimte voor de aansluiting van het springkussen.

Hoe veilig is het springkussen?

Er zijn diverse springkussens te koop. Wil je een veilig springkussen? Kies dan voor een springkussen die voorzien is van het Nederlandse certificaat met de NEN-EN14960:2019* norm. Er wordt van buitenlandse springkussens wel eens gezegd dat het van dezelfde goed kwaliteit is, maar zonder de Nederlandse certificering kun je daar niet zeker van zijn.

*Op dit moment is 2019 voor de normering het meest recente jaar, bekijk voor de zekerheid op het internet of er al nieuwere versies zijn.

Wat krijg je erbij?

Voor een eerlijke prijsvergelijking is het belangrijk om te weten of alles bij het springkussen erbij is. Zo moet je soms de blower apart aanschaffen, is de levertijd erg lang of is de service ronduit slecht. Aan de andere kant is niet zo dat je alles op een fabrikant kunt verhalen. Je hebt ook een eigen verantwoordelijkheid voor een goed gebruik van het springkussen.

Reviews

Niet alle reviews zijn betrouwbaar, maar desondanks kunnen reviews zeker wel een beeld geven over de betrouwbaarheid van het springkussen. Check deze dus even, voordat je een springkussen kopen gaat.