Internet en TV in je studentenhuis, wat is het goedkoopst?

jul 28, 2018 | Internet & TV | 0 Reacties

jul 28, 2018 | Internet & TV | 0 Reacties

We kunnen het niet meer wegdenken, internet en tv in elk huishouden. Vroeger was het niet anders, alle informatie die er was werd gehaald uit de boeken en het overgrote deel communiceerde via de vaste lijn of nog per briefpost.

Handige apps als Skype op Whatsapp bestonden nog niet, communicatie was toen der tijd nog niet zo makkelijk en soepel als nu. Tegenwoordig kun je ook overal aan een internetverbinding komen met je mobieltje, vroeger was er altijd maar een huishouden met maar een vaste telefoon.

Je bent in een studentenhuis gaan wonen en bent op zoek naar een nieuw internet en tv abonnement, er zijn een aantal zaken die erg belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste internet en tv aanbieder. Lees snel verder om achter enkele belangrijke punten over studenten internet en tv.

studenten internet en tv

Welke internetprovider is goed?

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn er enorm veel aanbieders op de Nederlandse internet markt. Veel mensen kiezen ervoor om hun internet gewoon bij de bekendste provider af te sluiten, maar pas op, vaak zijn dit dure deals terwijl je met een internet en tv abonnement vele malen goedkoper uit bent. Kijk goed naar de snelheid van je internet, denk hierna aan het feit dat niet ieder huishouden in Nederland dezelfde internetsnelheid ontvangt, dit heeft te maken met je afstand tot het net. Houd ook rekening met de gestegen prijzen van internet en tv in de afgelopen jaren.

Kijk altijd wie de goedkoopste internet en tv provider is, kijk wellicht ook naar aanbieders die een combinatie tussen tv en internet aanbieden. Eventueel kun je ook kiezen voor een vaste lijn in je studentenhuis maar omdat bijna niemand meer deze lijn in gebruik neemt zal deze naar onze mening snel uitsterven en dus nergens meer voor nodig zijn.  De keuze voor een combinatie tussen internet en tv zal je op maand en jaarbasis enorm veel schelen, geld dat studenten vaak niet kunnen missen.

Hoeveel MB/s moet je hebben?

We hebben het hier niet over de MB’s van het telefoonabonnement maar over de MB/s (megabits), maar wat houdt dat dan in? Dit is de waarde voor de snelheid van het internet. Het is natuurlijk niet nodig om in je studentenhuis een enorm snelle internetsnelheid te verkrijgen, tenzij je met meer dan 5 man samenwoont, dan het internet aanzienlijk slomer worden.

Maar wat bedoelen we hiermee te zeggen? Kies niet voor enorme internetsnelheden terwijl je ze toch niet gebruikt, je betaalt hier anders onnodig veel voor. Een ander heel belangrijk punt dat veel consumenten vergeten bij het afsluiten van een internet en tv abonnement is het feit dat niet ieder huishouden in Nederland de internetsnelheid kan ontvangen die hij of zij graag zou willen ontvangen, maar hoezo niet hoor ik u al denken.

Wanneer je redelijk ver van de internetcentrale afwoont dan is er een zeer grote kans dat je een tragere internetverbinding hebt. Mensen hebben niet door dat ze maandelijks geld neerleggen voor snelheden die ze helemaal niet kunnen ontvangen, let hier goed op. De aanbieders zijn hier namelijk niet altijd even duidelijk over. Wij raden het studenten altijd aan om te kiezen voor internet vergelijken.

Naast je internetverbinding natuurlijk ook een tv

Allemaal hartstikke leuk natuurlijk zo’n internetverbinding maar een televisie is voor de doorgaande student toch ook wel heel belangrijk. Wij raden het altijd iedereen om in combinaties abonnementen af te sluiten, dit scheelt enorm op de maandelijkse kosten voor internet en tv.

Om kosten te besparen bij de keuze voor een tv is het verstandig om niet extra zenderpakketten bij de aanbieder aan te schaffen. Bij de aanschaf krijg je een standaard zenderpakket met een breed scala aan onderwerpen, vaak is dit al genoeg en heb je die extra zender helemaal niet nodig. Om nog meer geld te besparen kunnen wij je aanraden om een kijkje te nemen naar de streamings diensten die je allemaal bezit, denk hierbij aan Netflix en HBO, dure kostenposten.  Studenten internet en tv regelen is dus niet meer moeilijk tegenwoordig.

Om direct tot het beste internet en tv provider te komen kun je jouw wensen in de vergelijker invullen en aan de hand van filters krijg je direct het beste aanbod. Let er nog even op dat je in de vergelijking meeneemt met hoeveel mensen je in het studentenhuis woont, want hoe meer mensen het internet gebruiken, hoe trager over het algemeen het internet wordt. Ook qua internet en televisie voor studenten is het erg handig als je een beetje leuke televisiezenders heb om lekker voetbal te kijken.

Wil je nog meer besparen op je internet en tv abonnement? Klik hier voor een paar handige en snelle besparing tips!

internet en tv studenten
studenten internet en televisie

Handige & leuke Video’s

Internet en TV abonnement met cadeau, alles van A-Z!

Op zoek naar een internet en TV abonnement met cadeau? Het is een veelgenoemde reden voor huishoudens die op zoek zijn naar hun perfecte internet en TV abonnement. Daarnaast kijken mensen sterk naar bijvoorbeeld de downloadsnelheid of de breedte van het zenderpakket....

KPN internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

KPN internet en TV, de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare en zeer stabiele provider. Ze zijn al meerdere keren uit de test gekomen als beste internet en TV provider en dit komen ze ook echt na! Het is niet de goedkoopste maar hier krijg je ook...

NLE internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

NLE is een internet en tv provider en geeft haar klanten de mogelijkheid om deze zelf samen te stellen. In deze NLE internet en tv review zullen we de inhoud van zowel internet als tv bij NLE met je bespreken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je een...

T-Mobile internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

T Mobile TV en internet, een zeer veel gekozen pakket onder de Nederlandse huishoudens. Dit is natuurlijk ook niet gek want T Mobile internet en TV staat bekend om haar betrouwbaarheid en stabiliteit. Het is één van de beste internet en televisie providers die je kunt...

Tele2 internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

Tele2 internet en TV, als jij er naar op zoek bent dan kan dit wellicht nog wel eens een goede keuze zijn. Het belangrijkste bij de keuze voor bijvoorbeeld een Tele2 TV en internet is dat je een goede prijs/kwaliteit verhouding ontvangt. Zo wil je een zo snel...

XS4ALL internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

XS4ALL internet en TV, een provider die al jarenlang bekend staat om een breed aanbod met een perfecte dienstenservice. Zo kun je al potentiële klant van XS4ALL internet en TV pakketten het pakket zelf samenstellen, volledig naar eigen wens. Het bundelen van internet...

Internet en TV in je studentenhuis, wat is het goedkoopst?
4.2 (84%) 5 votes

Laatst geüpdatet