Internet en TV in je studentenhuis, wat is het goedkoopst?

jul 28, 2018 | 0 Reacties

We kunnen het niet meer wegdenken, internet en tv abonnementen in elk huishouden. Vroeger was het niet anders, alle informatie die er was werd gehaald uit de boeken en het overgrote deel communiceerde via de vaste lijn of nog per briefpost.

Handige apps als Skype op Whatsapp bestonden nog niet, communicatie was toen der tijd nog niet zo makkelijk en soepel als nu. Tegenwoordig kun je ook overal aan een internetverbinding komen met je mobieltje, vroeger was er altijd maar een huishouden met maar een vaste telefoon.

Je bent in een studentenhuis gaan wonen en bent op zoek naar een nieuw internet en tv abonnement, er zijn een aantal zaken die erg belangrijk zijn voor het kiezen van de juiste internet en tv aanbieder. Lees snel verder om achter enkele belangrijke punten over studenten internet en tv.

[toc]

studenten internet en tv

Welke internetprovider is goed?

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt zijn er enorm veel aanbieders op de Nederlandse internet markt. Veel mensen kiezen ervoor om hun internet gewoon bij de bekendste provider af te sluiten, maar pas op, vaak zijn dit dure deals terwijl je met een internet en tv abonnement vele malen goedkoper uit bent. Kijk goed naar de snelheid van je internet, denk hierna aan het feit dat niet ieder huishouden in Nederland dezelfde internetsnelheid ontvangt, dit heeft te maken met je afstand tot het net. Houd ook rekening met de gestegen prijzen van internet en tv in de afgelopen jaren.

Kijk altijd wie de goedkoopste internet en tv provider is, kijk wellicht ook naar aanbieders die een combinatie tussen tv en internet aanbieden. Eventueel kun je ook kiezen voor een vaste lijn in je studentenhuis maar omdat bijna niemand meer deze lijn in gebruik neemt zal deze naar onze mening snel uitsterven en dus nergens meer voor nodig zijn.  De keuze voor een combinatie tussen internet en tv zal je op maand en jaarbasis enorm veel schelen, geld dat studenten vaak niet kunnen missen.

Hoeveel MB/s moet je hebben?

We hebben het hier niet over de MB’s van het telefoonabonnement maar over de MB/s (megabits), maar wat houdt dat dan in? Dit is de waarde voor de snelheid van het internet. Het is natuurlijk niet nodig om in je studentenhuis een enorm snelle internetsnelheid te verkrijgen, tenzij je met meer dan 5 man samenwoont, dan het internet aanzienlijk slomer worden.

Maar wat bedoelen we hiermee te zeggen? Kies niet voor enorme internetsnelheden terwijl je ze toch niet gebruikt, je betaalt hier anders onnodig veel voor. Een ander heel belangrijk punt dat veel consumenten vergeten bij het afsluiten van een internet en tv abonnement is het feit dat niet ieder huishouden in Nederland de internetsnelheid kan ontvangen die hij of zij graag zou willen ontvangen, maar hoezo niet hoor ik u al denken.

Wanneer je redelijk ver van de internetcentrale afwoont dan is er een zeer grote kans dat je een tragere internetverbinding hebt. Mensen hebben niet door dat ze maandelijks geld neerleggen voor snelheden die ze helemaal niet kunnen ontvangen, let hier goed op. De aanbieders zijn hier namelijk niet altijd even duidelijk over. Wij raden het studenten altijd aan om te kiezen voor internet vergelijken.

Naast je internetverbinding natuurlijk ook een tv

Allemaal hartstikke leuk natuurlijk zo’n internetverbinding maar een televisie is voor de doorgaande student toch ook wel heel belangrijk. Wij raden het altijd iedereen om in combinaties abonnementen af te sluiten, dit scheelt enorm op de maandelijkse kosten voor internet en tv.

Om kosten te besparen bij de keuze voor een tv is het verstandig om niet extra zenderpakketten bij de aanbieder aan te schaffen. Bij de aanschaf krijg je een standaard zenderpakket met een breed scala aan onderwerpen, vaak is dit al genoeg en heb je die extra zender helemaal niet nodig. Om nog meer geld te besparen kunnen wij je aanraden om een kijkje te nemen naar de streamings diensten die je allemaal bezit, denk hierbij aan Netflix en HBO, dure kostenposten.  Studenten internet en tv regelen is dus niet meer moeilijk tegenwoordig.

Om direct tot het beste internet en tv provider te komen kun je jouw wensen in de vergelijker invullen en aan de hand van filters krijg je direct het beste aanbod. Let er nog even op dat je in de vergelijking meeneemt met hoeveel mensen je in het studentenhuis woont, want hoe meer mensen het internet gebruiken, hoe trager over het algemeen het internet wordt. Ook qua internet en televisie voor studenten is het erg handig als je een beetje leuke televisiezenders heb om lekker voetbal te kijken.

Wil je nog meer besparen op je internet en tv abonnement? Klik hier voor een paar handige en snelle besparing tips!

internet en tv studenten
studenten internet en televisie

Handige & leuke Video’s

Ontdek een wereld aan content met een tv box

Als je op zoek bent naar manieren om meer entertainment in huis te halen, is een tv box een uitstekende keuze. Met deze handige gadget kun je een wereld aan content ontdekken, van films en tv-series tot muziek en games. Een tv box biedt een scala aan...

Hoe snel is jouw internet?

Hoe snel is jouw internet?

Met alles dat tegenwoordig via internet gaat is het wel zo makkelijk om snel internet te hebben. Er is niks zo vervelend als het moment dat je een video wilt laden maar je internet werkt niet mee. Is jouw internet laatste tijd steeds langzamer dan kun je een...