Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om een goed bedrijf te runnen zonder het hebben van een goede ICT-dienstverlener. Om ervoor te zorgen dat de ICT-dienstverlener voldoet aan al jouw wensen, is het belangrijk om met verschillende aanbieders in gesprek te gaan, offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Dit doe je allemaal zodat je een overwogen keuze kan maken en achteraf geen spijt hebt. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je gaat kijken voor een partner in de ICT. In deze blog geven wij je meer inzicht over waar je allemaal op moet letten.

Prijzen vergelijken

Voor veel bedrijven is een zwaar wegenede factor de prijs die gehanteerd wordt. Natuurlijk is het belangrijk dat je niet te veel gaat betalen voor de ICT-dienstverlener. Echter is de goedkoopste prijs niet altijd de beste optie die er beschikbaar is. Meestal zit er aan een lage prijs meerdere haken en ogen verbonden. Om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt, is het belangrijk om onderstaande punten eerst door te nemen en te bekijken voordat je gaat kijken naar de prijzen van aanbieders. Op deze manier kun je namelijk prijzen van aanbieders met elkaar vergelijken die hetzelfde aanbieden als andere. Klinkt best logisch toch? Je vergelijkt toch ook niet de kosten van een VOG aanvragen met de kosten van een auto huren, of wel?

Aangesloten diensten vergelijken

De basis van het kiezen van de juiste ICT-dienstverlener is het bekijken van het pakket wat aangeboden wordt. Het is belangrijk om voor zo’n goed mogelijke prijs, zoveel mogelijk inbegrepen te hebben. Als je op meerdere plaatsen pakketten moet gaan afnemen, zullen de kosten hoogstwaarschijnlijk duurder uitlopen dan wanneer je alles op één plaats afneemt. Kijk daarom naar de volledigheid van de dienstverlener. Aangesloten diensten kunnen zijn: online werkplekken, benodigde licenties, connectiviteit, de aangeboden support, het gebruiksgemak van de systemen, het beheer van de systemen, internet, telefonie en de beveiliging.

Connectie met de verschillende dienstverleners

Naast alle vergelijkingen op gebied van geld en de diensten die verstreken worden door de dienstverleners, is het ook belangrijk om te luisteren naar je gevoel. Bij sommige dienstverleners heb je een beter gevoel dan bij andere, dit speelt natuurlijk ook een grote rol. Soms is het waard om iets meer te betalen of net die ene service minder te krijgen, mocht deze niet hoofdnoodzakelijk zijn uiteraard, als je een goed gevoel hebt bij diegene. Persoonlijke connectie is in sommige gevallen zeer belangrijk als je een goede samenwerking wilt hebben.

Je moet het aannemen van een ICT-dienstverlener zien als het kopen van een auto. Zodra de auto is gekocht, kun je er niets meer aan veranderen. Om die reden is het belangrijk om je auto zo goed mogelijk uit te rusten met alle opties die je wilt hebben. Misschien dat te veel opties neemt in het begin, maar hier kun je bij ICT-dienstverleners op een later tijdstip wellicht vanaf stappen. Kies daarom liever voor volledigheid dan dat je op een later tijdstip spijt krijgt van je keuze.