Voordat je een kassa kopen gaat, is het slim om een aantal zaken helder te hebben. Het liefst voor je ergens een adviesgesprek aanvraagt. Op die manier heb je namelijk minder nieuwe kennis de eerste keer en overspoelt dit je niet meteen. Wil jij je voorbereiden voor adviesgesprek voor het kopen van een kassa? Lees dan deze tips.

Welke branche

Ten eerste is het belangrijk voor welke branche de kassa is bedoeld. Gaat het om bijvoorbeeld een horecazaak? Dan is er een speciale horecakassa. Een horecakassa kan helpen met de verbinding tussen de bar, de keuken en bediening.

Wil je dus een kassa kopen voor bijvoorbeeld in de horeca, dan zoek je op kassa kopen horeca.

Functionaliteiten

Sowieso is het goed om te bekijken of de kassa over de juiste functionaliteiten beschikt. Let dus bijvoorbeeld erop of koppelingen met het boekhoudprogramma mogelijk zijn en of de kassa kan worden aangesloten op externe devices zoals scanners, printers, klantendisplays, etc.

Kijk ook naar de snelheid van de processor. Als betalingen afhandelen te veel tijd kost, kost dit natuurlijk weer omzet.

Het is bij het kijken naar de functionaliteiten van een kassasysteem handig dat je bekijkt wat je echt nodig hebt en wat ‘nice to have is’. Zo krijg je je prioriteiten helder. Verder moet je erop letten of een verkoper waarmee je een adviesgesprek hebt, nog extra tips heeft qua functionaliteiten. Ervaren leveranciers weten waar hun klanten tegenaanlopen en wat ze willen.

kassa kopen

Kies de juiste leverancier

Ga gewoon met 3 leveranciers die je wel geschikt lijken in gesprek. Dat is veel werk, maar een kassasysteem, daar heb je dagelijks mee te maken. Het moet goed werken en geen ergerpunt zijn. Een kassasysteem is juist een middel dat de betaling en je administratie makkelijker maakt. Het is dus de moeite waard om er toch dus die tijd in te steken.

Verschillende offertes?

Krijg je drie zeer verschillende offertes? Mooi! Dat geeft je een kans om te na te vragen waar die verschillen in zitten. Hiermee voorkom je enerzijds dat je misschien te veel betaald. Aan de andere kant zorgt dit ervoor dat je niet een kat in de zak koopt. Een leverancier die later nog met allerlei extra’s aan komt zetten, waarvoor je uiteraard wel moet bijbetalen, kun je wel missen. Je voorkomt zo ook dat iemand je een kassa aanbeveelt die eigenlijk niet goed genoeg is voor jouw bedrijf.