Kan je besparen op internet?

aug 22, 2018 | Internet | 0 Reacties

aug 22, 2018 | Internet | 0 Reacties

We besparen veel in Nederland

Wij Nederlanders hebben er natuurlijk wel een trekje van, zo weinig mogelijk betalen voor alles. Het zit een beetje in ons bloed kan je wel zeggen. Internet is hierbij ook een veelgestelde vraag, zou je kunnen besparen op het internet? Veel mensen betalen eigenlijk al te veel zonder dat ze het in de gaten hebben, dus vaak zal het zeker voordeliger kunnen. Dit zal vaak niet om erg grote bedragen gaan, maar toch alles is netjes meegenomen toch?

[toc]

besparen internet

Het juiste pakket

Het besparen begint vaak al vroeg bij het kiezen van het juiste pakket. Let daarbij vooral op wat je nodig hebt en wat je graag zou willen. Het is zonde om te betalen voor een hoge snelheid als je die in de praktijk toch niet gebruikt. Sommige internetproviders bieden al snelheden aan van 300 Mbit/s. Dat klinkt aantrekkelijk, maar er zijn weinig internetactiviteiten waarvoor je zo’n hoge snelheid nodig hebt, of je bent bijvoorbeeld een professionele gamer dan heb je het nodig. In de meeste gevallen is een lagere snelheid voldoende, en dus een goedkoper internet abonnement. Je kunt al deze dingen ook makkelijk regelen door te beginnen met internet vergelijken.

Veel betalen ook voor ontzettend veel zenders, terwijl ze er in de praktijk maar een paar gebruiken, zonde van het geld. In de telefonie worden dit soort dingen ook vaak vergeten en maar gelaten voor wat het is. Bel je nog met de huistelefoon? Of laat je hem maar gewoon staan omdat je verder ook niet weet je ermee moet? Dit gebeurt dus vaak en mensen betalen er teveel door. Ben je al een lange tijd loyaal aan je internetprovider dan is het toch slim om te kijken naar andere internet aanbieders, de prijzen van internetabonnementen zijn de afgelopen jaren flink gedaald.

Je internet te traag?

Je hoort het mensen snel roepen, ‘mijn internet is zo traag, maar ik betaal toch best wel goed geld.’ Het hoeft vaak ook niet te betekenen dat je slecht of traag internet hebt. Het zijn vaak een hoop verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat het internet niet optimaal is zoals de afstand tussen het apparaat en de router en nog meer factoren. De eerste reactie van mensen is dan vaak dat ze het meteen willen upgraden, terwijl dit helemaal niet de eerste stap hoeft te zijn.

Er zijn nog genoeg andere manier om het internet sneller te laten lopen zonder dat je meteen heel het internetabonnement moet upgraden. Er is bijvoorbeeld apparatuur waarmee je het signaal van het internet kunt versterken als je op een gepaste afstand zit van de router. Dit is een voorbeeld maar er zijn nog genoeg andere oplossingen zoals een VPN die je kan testen voordat je meteen vervolgstappen gaat ondernemen.

Heb je dit alles al uitgevoerd en ben je nog steeds van mening dat je internet te traag is dan kun je altijd nog verhogen naar een snellere internetverbinding en misschien zelfs kiezen voor een glasvezel internetverbinding.

Goedkoper abonnement

Veel gebruikers kiezen vaak voor een van duurdere internetabonnementen, dit met de reden dat ze dan denken de beste kwaliteit te hebben. Soms zijn providers gul en verhogen ze zonder extra kosten de snelheden van bestaande abonnementen. Een goedkoper  abonnement heeft in zo’n geval dezelfde snelheid gekregen als je huidige abonnement. Het kiezen van een internet provider is niet altijd even gemakkelijk, klik hier voor alle aandachtspunten.

Als je tevreden bent over je oude snelheid, dan kun je dus ook uit de voeten met goedkoopste internet. Sommige aanbieders, zoals Ziggo, vinden het prima als je wilt downgraden naar een goedkoper abonnement. Dit is voor veel mensen fijn om te weten.

Bellen en tv kijken via internet

Bel je niet veel met je vaste huistelefoon? Dan is het vaak voordeliger om je alles-in-1-abonnement op te zeggen. Je kunt dan bellen met je mobiel, maar ook via internet. Er zijn inmiddels meerdere programma’s en apps waarmee dat kan. Dit is een goedkope en fijne oplossing, zeker als je veel naar het buitenland belt.

Zoals al een keer eerder werd gezegd, hebben ontzettend veel mensen hun huistelefoon nog gewoon in de woonkamer staan zonder dat ze hem ook maar gebruiken. Ze denken er niet meer aan en hoeven hem niet weg te doen, toch kan dit redelijk wat geld schelen op jaarbasis. Iedere maand betaal je extra terwijl je eigenlijk amper nog gebruik maakt van de diensten. Het is natuurlijk iedereen voor zichzelf, maar geld blijft geld.

Vergelijken maakt rijker

Overstappen naar een goedkoper abonnement van een andere provider kan even een gedoe zijn. Maar je kunt een hoop besparen als het je lukt. Misschien ben je bij een andere provider wel goedkoper uit. Gebruik onze postcode checker en begin met internet vergelijken voor de voordeligste deals op jouw locatie. Kies de aanbieder die het best bij jou past!