Google Chromecast installeren en instellen | Bekijk het stappenplan & heb het binnen 5 minuten geregeld!

jun 8, 2020 | Internet & TV

jun 8, 2020 | Internet & TV

Wil jij graag een Google Chromecast instellen op bijvoorbeeld jouw televisie? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Wij gaan jou namelijk alles vertellen over de installatie van een Google Chromecast.

De Google Chromecast is een handige mediaspeler die je kunt gebruiken voor zowel normale- als smart tv’s. Met de Chromecast stream je namelijk eenvoudig muziek en video’s naar je televisie vanaf je laptop, pc, smartphone of tablet.

Hierbij functioneert het desbetreffende apparaat dat is verbonden als afstandsbediening. Zo kun je onder andere films en series van Netflix streamen of muziek luisteren vanaf Spotify. Maar hoe installeer je de chromecast nou precies? We leggen het je hieronder uit!

traag internet oplossen

De Google Chromecast installeren op mijn tv, hoe doe ik dat?

Er verschijnen steeds meer verschillende mediaspelers op de markt, maar toch blijft de Google Chromecast één van de beste. Het apparaat is namelijk erg compact en goedkoop. Daarnaast biedt de mediaspeler talloze ondersteuning van verschillende diensten, waardoor je letterlijk alle kanten op kunt.

Stappenplan

Bovendien kun je de Google Chromecast instellen binnen no time en zonder enige problemen. Hieronder hebben wij alvast een stappenplan gemaakt die je kunt volgen om het apparaat snel en eenvoudig te installeren.

 1. Sluit de Chromecast via de HDMI-kabel aan op de HDMI-aansluiting van je televisie;
 2. Vervolgens zorg je ervoor dat de Chromecast wordt voorzien van genoeg stroom. Meestal is het voldoende om de USB-kabel van de Chromecast aan te sluiten op de tv, maar mocht dit niet het geval zijn? Dan sluit je de Chromecast aan op een stopcontact met het meegeleverde stekkerblok;
 3. Zet de tv aan en zoek het juiste HDMI-kanaal waar je de Chromecast op hebt aangesloten;
 4. Pak je smartphone of tablet en download de app Google Home (voor IOS en Android);
 5. Zodra je de smartphone of tablet gaat koppelen verschijnt er zowel een code op de tv als op de app. Controleer altijd of deze code hetzelfde is, zodat je zeker weet dat je de juiste Chromecast aan het koppelen bent;
 6. Kies vervolgens een wifi-netwerk voor de Chromecast. Zorg ervoor dat deze altijd een sterke verbinding heeft, anders kan het zijn dat de Chromecast niet of alleen in lage kwaliteit kan streamen.
 7. De app geeft jou nog een korte uitleg, terwijl alles op de achtergrond voor jou wordt geïnstalleerd. Na minder dan een minuut kun je direct al aan de slag met jouw nieuwe Chromecast

Zoals je ziet is de installatie erg gemakkelijk.

Streamen vanaf je smartphone

Heb je de Google Chromecast volledig geïnstalleerd? Dan kun je video’s en muziek streamen vanaf je smartphone of tablet. Open een video- of audio app zoals Netflix, Youtube, of Spotify en kies vervolgens een film of nummer wat je wilt streamen naar de TV.

Zodra het filmpje of nummer begint af te spelen op je smartphone is het mogelijk om op het cast-icoontje te drukken in de app, deze staat meestal rechtsboven in het scherm. Vervolgens verschijnt er een lijst met apparaten waar je op kunt streamen. Kies hierbij de Chromecast die je zojuist hebt aangesloten en het filmpje of nummer zal gelijk af gaan spelen op jouw televisie.

Google Chromecast installeren op laptop of pc

Wil jij een Google Chromecast installeren op jouw pc of laptop? Dan is het verstandig om dit stuk goed door te nemen. Wij hebben hieronder namelijk een stappenplan gemaakt van een aantal simpele stappen die ervoor zorgen dat je de Chromecast eenvoudig installeert op je laptop of pc.

 1. Plaats de Google Chromecast in jouw televisie;
 2. Maak vervolgens verbinding met een wifi-netwerk, zodat de Chromecast kan functioneren;
 3. De Chromecast instellen pc is eenvoudig door naar de Chromecast installatie website te gaan;
 4. Download de Chromecast app voor je laptop of pc;
 5. Je kunt de Chromecast instellen voor je laptop door de Chromecast app te starten;
 6. Controleer de code die in de app verschijnt, zodat je weet of je de juiste hebt;
 7. De installatie gaat van start zodra je de wifi gegevens hebt ingevuld;
 8. Download vervolgens de Google Cast extensie in de browser om films daadwerkelijk te kunnen streamen.

Zoals je ziet is het installeren op je laptop of pc vergelijkbaar met het installeren op je smartphone of tablet, alleen werkt het net iets anders.

Google Chromecast instellen zonder wifi, kan dat?

Je kunt de Google Chromecast instellen zonder wifi, maar hier heb je wel een aantal dingen voor nodig. Denk hierbij aan een Chromecast (Ultra), 2x smartphone en/of tablet, een tv met HDMI-aansluiting, de Google Home-app en een databundel (het liefst onbeperkt). Allereerst maak je op één mobiel apparaat een hotspot aan met je databundel. Deze verbind je vervolgens met de Google Chromecast, zodat deze is voorzien van een internetverbinding.

Hoe werkt het?

Sluit de Chromecast aan op de tv en zoek het HDMI-kanaal waar je het apparaat op hebt aangesloten. Pak het tweede mobiele apparaat of tablet, verbindt deze met de hotspot en open de Google Home-app. Controleer de code’s van de tv en de app met elkaar en kijk of je de juiste Chromecast hebt geselecteerd.

Komen de code’s overeen? Dan kun je films en series streamen vanaf je tweede mobiele apparaat zonder wifi verbinding. Houdt er wel rekening mee dat dit veel data kan kosten en daarom is het verstandig om dit alleen te doen met een onbeperkte internet bundel.

Handige & leuke video’s