Streamen naar TV, lees hier waarom het streamen naar een TV zo handig is!

jun 28, 2020 | Internet & TV

jun 28, 2020 | Internet & TV

Tegenwoordig is het op veel verschillende manieren mogelijk om te streamen naar tv. Zo kun je bijvoorbeeld films streamen naar tv, YouTube streamen naar tv en nog veel meer.

Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de voordelen en mogelijkheden van streamen. Ook gaan wij jou vertellen op welke manieren dit allemaal mogelijk is en hoe je dit thuis kunt doen.

Daarnaast is het tegenwoordig niet meer nodig om in de gaten te houden wanneer bepaalde programma’s op tv komen, omdat je deze achteraf kunt terugkijken via je bijvoorbeeld je telefoon en vervolgens kunt streamen naar een tv.

traag internet oplossen

Waarom is media streamen naar tv zo handig?

Via telefoon streamen naar tv is een goed voorbeeld wanneer we praten over de voordelen va streamen. Zo kun je vanaf je telefoon Netflix streamen naar tv, waardoor je de film niet op een klein scherm hoeft te kijken (Mobiel streamen naar tv).

Daarnaast bekijk je de film in hoge kwaliteit en op een groot scherm, zodat je nog meer kunt genieten van een film of serie. Er zit alleen wel een voorwaarde aan verbonden en dat is dat de tv dit moet kunnen ondersteunen. Hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden en daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over deze mogelijkheden en wat er voortaan mogelijk is door de combinatie van internet en TV.

Op welke manieren is het mogelijk om te streamen naar tv?

Tegenwoordig wordt het ons heel erg makkelijk gemaakt om vanaf mobiele apparaten te streamen naar een tv. Om het jou zo eenvoudig mogelijk te maken hebben wij hieronder een meest voorkomende mogelijkheden op een rijtje gezet.

Smart TV ondersteuning:

Beschik je thuis over een Smart TV? Dan heb je geen laptop, tablet of telefoon nodig om media te streamen naar je televisie. Dankzij de Smart ondersteuning heb je namelijk direct toegang tot apps zoals Netflix en YouTube.

Deze apps staan standaard geïnstalleerd op de Smart TV, maar wil je liever programma’s terugkijken via internet? Dan is het mogelijk om via de internet app te zoeken naar NPO Gemist of NLZiet.

Vervolgens kun je gemiste programma’s direct vanaf het internet streamen op de tv, waardoor je geen andere middelen nodig hebt dan alleen een internetverbinding.

Streamen via Google Chromecast:

Sluit een Google Chromecast aan op je televisie en je kunt vervolgens direct naar je tv streamen vanaf al jouw apparaten. Zo kun je onder andere media vanaf je laptop streamen naar tv, media vanaf PC streamen naar tv of media vanaf een tablet streamen naar tv.

Daarnaast zijn er ook tv’s die Google Cast ondersteunen, waardoor het niet meer nodig is om een Google Chromecast aan te sluiten. Dit houdt namelijk in dat er als het ware een Google Chromecast is ingebouwd in de televisie. Maak je gebruik van een Chromecast? Dan is deze heel eenvoudig te bedienen via je laptop, tablet of telefoon.

Zo selecteer je een app op je smartphone en druk je vervolgens op de knop “Casten”. Het beeld van je smartphone wordt gestreamt naar de tv en is volledig te bedienen met het apparaat waarmee je streamt. Bovendien kun je met de Chromecast zowel apparaten van Apple- als Android streamen naar tv. Meer lezen over het installeren van je chromecast? Druk dan op de link en lees er snel meer over.

Streamen via Apple TV:

Met een Apple TV, de naam zegt het eigenlijk al, kun je heel gemakkelijk media van bijvoorbeeld een iPhone streamen naar tv of iPad streamen naar tv.

Of terwijl, de Apple TV is geschikt om te streamen vanaf al jouw Apple apparaten. Daarnaast werkt de Apple TV bijna hetzelfde als de Chromecast omdat je het beeld van de tv heel gemakkelijk vanaf je smartphone kunt bedienen.

Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk video streamen naar je tv of als je liever naar muziek luistert Spotify streamen naar tv. Kortom, met een Apple TV is het heel gemakkelijk om je favoriete films, series of muziek naar je tv te streamen.

Via VLC streamen naar tv:

VLC Media Speler is een van de programma’s voor je laptop of computer waarmee je kunt streamen naar tv. Heb je vakantie- foto’s of video’s op je laptop staan? Dan kun je deze beelden heel gemakkelijk naar de tv streamen via VLC Media Speler. Het werkt als volgt: Je downloadt allereerst de laatste versie van VLC Media Speler en open vervolgens het programma.

Zorg ervoor dat de (Smart) tv aanstaat of maak gebruik van een Chromecast. Vervolgens gaat het programma op zoek naar apparaten in je netwerk, waarop je de beelden kunt casten. Zodra er een verbinding is gemaakt kun je streamen naar tv via netwerk en bedien je de tv heel eenvoudig via je laptop of pc.

Belangrijkste voordelen van streamen naar een tv

Er zijn veel voordelen verbonden aan een Smart TV, Chromecast of Apple TV en de overeenkomst van deze apparaten is dat zij het mogelijk maken om media naar de tv te streamen. Hieronder hebben wij een aantal voordelen op een rijtje gezet van media streamen naar tv, zodat jij precies kunt zien wat er zo handig is aan deze apparaten.

  • Bekijk films vanaf apps op je telefoon op een groot scherm en in hoge kwaliteit
  • Heb je een programma gemist? Stream dan via je telefoon de gemiste aflevering naar de tv
  • Bedien de televisie heel eenvoudig vanaf je smartphone, tablet, pc of laptop
  • Met een Smart TV stream je direct vanaf apps die geïnstalleerd zijn op de tv
  • Je hebt alleen een mobiel apparaat nodig en een internetverbinding.

Dit zijn een aantal voordelen van streamen naar tv. Wil jij hier ook gebruik van maken? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina om de verschillende mogelijkheden om te streamen met elkaar te vergelijken. Zo vind jij de beste en voordeligste mogelijkheid om bij jou thuis te kunnen streamen naar tv.