Tweede TV aansluiten, hoe werkt dit en is het zomaar mogelijk bij jouw aanbieder?

jun 11, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

jun 11, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

Wil je graag een 2e tv aansluiten? Op deze pagina lees je meer over een extra tv aansluiten. Hier komen namelijk wel een aantal dingen bij kijken, zoals de provider, kabel of digitale tv en meer. Daarom is het verstandig om dit artikel zorgvuldig door te lezen, om erachter te komen hoe het in jouw situatie werkt.

Daarnaast hangt het aantal extra tv’s dat je aan kunt sluiten volledig af van het tv abonnement dat je hebt gekozen. Verder lees je op deze pagina meer over het maximaal aantal tv’s die je aan kunt sluiten en hoe je dit draadloos kunt doen.

traag internet oplossen

Extra TV aansluiten, wat is het maximum?

Het maximaal aantal televisies dat je extra kunt aansluiten met een CI-module of tv ontvanger verschilt per provider. De CI module en tv ontvanger zorgen ervoor dat je interactieve tv kunt ontvangen, waardoor je meerdere zenders in hoge kwaliteit kunt bekijken. Het limiet voor het aantal extra tv’s die kunnen worden aangesloten hangt volledig af van jouw tv provider en het door jouw gekozen abonnement.

Daarnaast is het op sommige adressen niet eens mogelijk om meerdere televisies aan te sluiten, doordat de internetsnelheid te laag is. Dit is voornamelijk het geval bij huishoudens die tv ontvangen via de telefoon (ADSL of DSL) kabel. Denk hierbij aan aanbieders zoals Telfort, T-Mobile, XS4ALL, KPN en Tele2. Is jouw woning aangesloten op glasvezel internet? Dan heb je meestal genoeg internetsnelheid om meerdere tv’s aan te sluiten.

Kosten voor een extra TV aansluiten

Wil je graag een 2e tv aansluiten met een extra CI-module of tv ontvanger? Dan betaal je bij bijna iedere tv provider een paar euro extra per maand. Dit verschilt natuurlijk per provider en daarom hebben wij op deze pagina een aantal tabellen opgesteld, zodat je precies kunt zien wat de kosten zijn per provider.

Daarnaast kun je bij kabel televisie providers een 2e tv aansluiten zonder smartcard of extra kosten. Dit is het geval bij Ziggo, Caiway en Delta TV. Dus als je een tv abonnement hebt bij een van deze providers, dan is het mogelijk om onbeperkt extra tv’s toe te voegen aan jouw abonnement.

Een 2e tv aansluiten zonder kabel, hoe doe ik dat?

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een extra tv aan te sluiten zonder extra kabel. Daarnaast is het niet meer nodig om extra kabels aan te schaffen om tv te kijken via een tv ontvanger of CI module. In sommige gevallen is er niet eens een extra aansluiting voor deze kabels, waardoor het sowieso al niet mogelijk is om een extra tv aan te sluiten. Bovendien is er wel een alternatief voor dit probleem verzonnen, namelijk de Google Chromecast en dit is bij iedere provider mogelijk (mits zij beschikken over een tv app). 

Misschien ook interessant voor jou: Google Chromecast installeren, hoe werkt dit? 

Op deze manier kun je via een tv app het beeld streamen naar een andere televisie, zodat je draadloos kunt genieten van een extra televisie scherm. Een ander voordeel van de Chromecast is dat je kosten kunt besparen op de huur van een extra tv ontvanger of CI module. Vind jij het niet nodig om tv te kijken op een tv scherm? Dan kun je ook televisie kijken op je laptop, smartphone of tablet.

Meerdere tv aansluiten bij verschillende providers

Zoals je misschien al hebt kunnen lezen verschilt het aantal extra tv’s dat je kunt aansluiten per tv provider en tv abonnement dat je hebt gekozen. Gelukkig kun je in vrijwel alle gevallen een tweede tv aansluiten. Hieronder hebben wij alvast een aantal tabellen gemaakt waarin je kunt zien bij welke provider je een tweede, derde of vierde TV kunt aansluiten.

Extra tv aansluiten bij kabel tv providers:

Providers kabel tv: Maximaal aantal tv's: Kosten per extra televisie:
Ziggo: TV ontvanger of CI module 4 € 2,- en € 4,-
Kabel TVGeen limiet Gratis
Delta TV: TV ontvanger of CI moduleNiet bekend€ 3,50,-
Kabel TVGeen limiet Gratis
Caiway: TV ontvanger of CI module Niet bekend Niet bekend
Kabel TVGeen limiet Gratis

Meerdere TV aansluiten bij glasvezel providers:

VDSL/ADSL/glasvezel providers: Maximaal aantal TV's: Kosten voor een extra TV:
Tele2 Extra TV ontvanger 2€ 3,-
XS4ALL Extra TV ontvanger 4€ 5,-
T-Mobile Extra TV ontvanger 4Gratis
Telfort Extra TV ontvanger 5€ 5,-
KPN Extra TV ontvanger 6€ 5,-

Een tweede tv aansluiten bij Caiway, Delta TV en Ziggo

Normaal gesproken kun je bij Ziggo, Caiway en Delta TV een tweede TV aansluiten via een coax kabel en deze kan maximaal 10 meter zijn. Het probleem van een lange coax kabel is alleen dat er kwaliteitsverlies kan optreden.

Om dit tegen te gaan is het mogelijk om gebruik te maken van een coax kabel versterker, die ervoor zorgt dat er geen kwaliteitsverlies optreed. Is er geen extra coax aansluiting aanwezig in jouw woning? Dan kun je gebruik maken van een kabel-splitter, waarmee je meerdere aansluitingen kunt creëren.

2e tv aansluiten zonder smartcard, CI-module of tv ontvanger

Analoge tv is in veel gebieden al niet meer te verkrijgen, omdat dit tijdperk aan zijn einde is gekomen. Toch kun je bij Caiway, Delta Tv en Ziggo zonder CI module, smartcard of tv ontvanger een extra tv aansluiten. Het grootste voordeel hiervan is voornamelijk dat je een onbeperkt aantal televisies kunt aansluiten, zonder extra kosten. Dit komt mede doordat je geen extra tv ontvanger of CI module hoeft te huren.

Om gebruik te maken van deze opties is het noodzakelijk dat jouw televisie beschikt over een ingebouwde DVB-C ontvanger, maar gelukkig zijn de meeste tv’s hiervan voorzien. Vervolgens sluit je de coax kabel direct aan op jouw televisie. Bovendien is het wel nodig om de tv juist in te stellen met bepaalde frequenties en dergelijke. Hiervoor raadpleeg je de klantenservice van jouw tv provider, zodat je het stappenplan digitaal ontvangt.

2e tv aansluiten met extra tv ontvanger of CI-module

Wil je een 2e tv aansluiten en direct kijken naar interactieve tv? Dan is het verstandig om een extra tv aan te sluiten met een tv ontvanger of CI module. Hiervoor betaal je wel een paar euro extra per maand voor de huur van de TV ontvanger of CI module.

Maak je gebruik van een CI module in de TV? Dan sluit je de coax kabel direct aan op de televisie en geniet je van interactieve tv. Bij het gebruik van een extra tv ontvanger sluit je de coax kabel aan op de ontvanger. Vervolgens sluit je de tv ontvanger aan op de televisie door middel van een HDMI kabel.

Tweede tv aansluiten bij Telfort, KPN, Tele2, XS4ALL en T-Mobile

Zit je bij een van deze providers en wil je graag een 2e TV aansluiten? Dan doe je dit op dezelfde manier als bij de eerste tv die je hebt aangesloten. Dat wil zeggen dat je de TV ontvanger met een utp- of netwerkkabel aansluit op de modem. Vervolgens sluit je de tv ontvanger aan op de netstroom, zodat deze na behoren kan functioneren. Daarna hoef je de tv alleen nog maar met een HDMI kabel aan te sluiten op de tv ontvanger.

Draadloos aansluiten is ook mogelijk

Maak je liever geen gebruik van lange utp- of netwerkkabels? Dan kun je ook draadloos een 2e tv aansluiten. Dit is natuurlijk heel erg handig als de modem ver van de tv en de tv ontvanger verwijdert is. Hiervoor maak je gebruik van de draadloze verbinding-set.

Via deze set is het namelijk mogelijk om het tv signaal via het elektriciteitsnetwerk door te sturen naar de tv ontvanger. Hiervoor zijn dan geen extra kabels nodig en het werkt door het hele huis. Een goede oplossing voor als je op de tweede verdieping zoals op de slaapkamer een extra tv wilt aansluiten.

Handige & leuke video’s