3Sat

De zender 3Sat is van oorsprong een Duits televisiekanaal wat bestaat uit vier publieke omroepen. Het geheel bestaat uit de Oostenrijkse omroep ORF, de Zwitserse omroep SRF en uiteraard de Duitse omroepen ZDF en ARD.

3Sat is opgericht in 1984 en is vanaf dat moment een welbekend televisiekanaal voor veel Duits sprekende mensen.

De programmering van 3Sat

Logischerwijs vraag je jezelf af: wat kan ik zien bij het Duitse televisiekanaal? Het is goed om te weten dat de focus voornamelijk ligt op cultuur en kennis. Dit resulteert dan ook in het feit dat er veel inspirerende programma’s te zien zijn. De doelgroep van de zender is dan ook erg breed en de zender is geschikt voor eenieder die geïnteresseerd is in maatschappelijke en culturele onderwerpen.

Bij 3Sat kan men onder andere genieten van talkshows en documentaires. Daarnaast worden er geen reclames uitgezonden, wat erg fijn is als je ongestoord wilt blijven genieten van je favoriete programma’s.

Om een specifieker beeld te scheppen over de programmering van de Duitse zender geven we jou hieronder een aantal voorbeelden van programma’s:

  • Kulturzeit
  • Heute en Taggeschau
  • NDR Talk Show
  • Nano – Die Welt Von Morgen

Wil jij op ieder moment van de dag kunnen genieten van dit soort programma’s? Dan hebben we goed nieuws voor jou, er bestaat namelijk ook een 3Sat Livestream. Hiermee kan men eenvoudig blijven genieten van alle 3Sat Live programma’s.

Ben jij geïnteresseerd in een programmering vol met cultureel-maatschappelijke onderwerpen en wil jij meer weten over de beschikbaarheid en eventuele opties hiervan? Lees dan gerust even met ons mee, en wellicht kijk jij binnenkort ook naar 3Sat TV!

Eventuele opties en beschikbaarheid

Om te beginnen is het kanaal bij geen enkele provider beschikbaar in het basispakket. Echter is het wel optioneel verkrijgbaar als je bereid bent om hiervoor een meerprijs te betalen. Zo is de zender onder andere optioneel verkrijgbaar bij Delta, Caiway, KPN, XS4ALL, Solcon en T-Mobile.

Uiteraard wilt men tijdens het kijken naar de pakkende documentaires genieten van de best verkrijgbare beeldresolutie. Het is daarom goed om te weten dat 3Sat bij drie providers beschikbaar is in HD kwaliteit. Heb jij jouw favoriete programma helaas moeten missen? Wees dan niet getreurd! Bij het Duitstalige televisiekanaal zijn de opties Begin- en Programma Gemist verkrijgbaar. Het is wel belangrijk om even na te gaan of jouw huidige provider ook daadwerkelijk kan voldoen aan deze opties.

Als laatst willen we het hebben over online tv kijken. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk televisie te kijken op je tablet of smartphone. Het is dan wel noodzakelijk dat je hiervoor een tv applicatie download. Hiermee kun je door middel van een paar klikken online genieten van de meest interessante programma’s. Echter dien je van te voren wel even te controleren of jouw huidige provider deze optie ook buitenshuis en zonder wifi kan garanderen.

Spreekt de Duitse televisiezender 3Sat jou aan, en wil jij graag meer weten over de beschikbaarheid en eventuele opties hiervan? Neem dan even onderstaand overzicht door. Hier zie je namelijk in één oogopslag wat de beschikbaarheid en opties zijn per provider, en wellicht geniet je binnenkort mee van de meest interessante programma’s bij 3Sat TV.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie