KiKa

KiKa is een Duits televisiekanaal waarbij de focus ligt op de doelgroep kinderen. De zender is een onderdeel van de publieke omroepen ZDF en ARD. De volledige naam van KiKa is Kinder-Kanal en werd in 1997 opgericht. Vandaar dat het in eerste instantie van start ging onder de naam Der Kinder-Kanal von ZDF/ARD. In 2012 is een naamsverandering tot stand gekomen en hedendaags gaat de zender verder onder de naam KiKa.

Om je een specifieker beeld te verschaffen over de doelgroep en programmering van de zender willen we graag een alinea hier aan besteden. Lees je even met ons mee?

Het aanbod van KiKa

Laten we starten met het gegeven dat KiKa voornamelijk de focus legt op de doelgroep 3 tot 13 jaar. Het kanaal biedt programma’s aan die de kinderen amuseren, maar tegelijkertijd ook wat leren. We zouden dus kunnen stellen dat de zender deels ook een educatief doel heeft. Het is wellicht interessant om te weten dat er een KiKa Livestream is, waarmee kinderen op ieder moment van de dag kunnen genieten van de leukste KiKa Live programma’s.

De programmering bestaat voornamelijk uit vrolijke programma’s en bovendien kunnen de kinderen ongestoord door kijken zonder reclames.

Om een specifieker beeld te creëren over het aanbod van KiKa willen we je een aantal voorbeelden geven van programma’s die te zien zijn bij de Duitse kinderzender, namelijk:

  • Sandmännchen
  • Sesamstrasse
  • Arthur Und Die Freunde
  • Biene Maja
  • Anna Auf Der Alm

Mogelijkheden en beschikbaarheid van het kinderkanaal

Helaas kan men de programma’s bij geen enkele provider zien in het basispakket. Daarentegen is het wel mogelijk de zender optioneel te verkrijgen tegen de betaling van een meerprijs. Zo is het kanaal onder andere verkrijgbaar bij de providers XS4ALL, T-Mobile, Caiway, Delta, KPN, T-Mobile en Solcon.

De Duitse kinderzender is bij drie van de providers beschikbaar in HD kwaliteit. Hierdoor kunnen jouw kinderen ongestoord genieten van een hoge beeldkwaliteit. Heb jij of heeft een van jouw kinderen zijn of haar favoriete programma gemist? Wees dan niet getreurd! Een aantal providers beschikken namelijk over de opties Begin- en Programma Gemist. Het is wel verstandig om van te voren even na te gaan via de onderstaand overzicht of jouw huidige provider deze optie kan garanderen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iedere provider deze optie beschikbaar stelt.

Uiteraard is het mogelijk om KiKa te bekijken via een tablet of smartphone. Het is dan wel van belang dat je hiervoor een app download. Na het downloaden van de tv applicatie kun je eenvoudig, middels een paar klikken, blijven genieten van de leukste kinderprogramma’s.

Wil jij weten welke providers kunnen voldoen aan de genoemde opties en beschikbaarheid? Neem dan eens onderstaand tabel door. Hier vind je namelijk een overzicht van de beschikbaarheid en opties van verschillende providers. Wellicht geniet jij binnenkort dan, samen met jouw kind, mee van de leuke, educatieve programma’s van KiKa TV!

Tabel

Zenders in dezelfde categorie