NLE internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

apr 29, 2019 | Internet & TV

apr 29, 2019 | Internet & TV

NLE is een internet en tv provider en geeft haar klanten de mogelijkheid om deze zelf samen te stellen. In deze NLE internet en tv review zullen we de inhoud van zowel internet als tv bij NLE met je bespreken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je een weloverwogen keuze maken. Wellicht ken je NLE van energie, sinds kort zijn ze ook begonnen met het aanbieden van breedband diensten zoals NLE internet en tv.

Deze provider is gestart met het idee om de dienstenservice op de telecom markt sterk te verbeteren. Je kunt dan ook op een goed passend dienstenpakket rekenen bij de keuze voor een NLEx internet en tv abonnement.

[toc]

nle internet en tv

NLE TV en internet, hoe zit het met het internet?

We trappen de NLE internet en tv review af met informatie over de internet diensten die je worden geleverd bij het NLE tv en internet pakket. Bij NLEx heb je de keuze uit een koper of glasvezelaansluiting. Beide aansluitingen hebben zo zijn voordelen maar over het algemeen is de beste keuze de glasvezelaansluiting. Echter is het adres waar je je NLEx internet en tv wilt ontvangen een belangrijke factor in het type aansluiting dat je kan ontvangen.

Helaas heb jij zelf geen invloed op de aansluiting die je op je adres ontvangt, ook NLEx niet. Dit is namelijk de verantwoordelijkheid van de netbeheerder. Hieronder vertellen we je meer over deze aansluiting. Vergelijk internet en doe de postcodecheck om erachter te komen welke aansluiting u op uw adres kunt ontvangen.

NLE internet en TV koperaansluiting

De meest voorkomende aansluiting in Nederlandse huishoudens is de koperaansluiting. Deze aansluiting wordt ook wel de telefoonaansluiting genoemd en verloopt zoals de naam al zegt over het traditionele telefoonnetwerk. Het nadeel van deze aansluiting is dat niet ieder huishouden de geadverteerde snelheid van de provider kunnen ontvangen.

Dit heeft te maken met de afstand van je woning tot de wijkcentrale, hoe verder af, hoe minder snel je verbinding. Bij NLE internet en TV zul je middels de aanmeldflow je exacte snelheid overzichtelijk krijgen, zo weet jij precies welke snelheid je ontvangt.

NLE TV en internet glasvezel

Met NLE tv en internet kun je ook kiezen voor internet en TV glasvezel, het is het nieuwste en modernste verbinding. Het is een netwerk met flinterdunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Het grootste voordeel van glasvezel is dat data met de snelheid van het licht wordt verstuurd, hierbij heb je een gelijke download- en uploadsnelheid.

Daarnaast weet je zeker dat je de geadverteerde snelheid ontvangt. Kies je voor een snelheid van 400 MB/s dan zul je deze ook daadwerkelijk ontvangen. Wel zo fijn natuurlijk.

NLEx internet en TV op het KPN netwerk

Een ander groot voordeel van de keuze voor internet en tv bij NLE is het feit dat de diensten verlopen middels het betrouwbare en stabiele netwerk van KPN. Deze provider is ook dit jaar weer uitgeroepen tot beste internet en TV provider waardoor we er heel wat van kunnen verwachten. Beide aansluiting, koper en glasvezel, lopen via KPN. Hierdoor kan bijna ieder huishouden in Nederland genieten van een NLEx internet en tv abonnement. De gemiddelde kosten van internet en TV zijn de afgelopen jaren gestegen, het is dan ook een slimme keuze om een goedkopere internet en TV provider te kiezen die fungeert op het betrouwbare KPN netwerk.

NLE TV en internetsnelheden

Zoals we je al hadden verteld kun je bij NLE tv en internet kiezen uit twee verschillende aansluitingen. Kies je voor glasvezel dan geniet je in vergelijking met ADSL vaak van een snellere verbinding. Met een glasvezelaansluiting kun je kiezen voor de volgende snelheden, 50 MB/s, 100 MB/s en 500 MB/s.

Kies je voor de traditionele ADSL verbinding dan kun je beschikken over een snelheid van 100 MB/s downloadsnelheid en een uploadsnelheid van 10 MB/s. In principe voldoende voor de gemiddelde internet gebruiker.

NLE TV en internet, hoe zit het met het televisie?

Natuurlijk niet onbelangrijk bij het NLE tv en internet pakket, hoe zit het met de televisie diensten? Wellicht eerst goed om te weten is dat je bij NLE interactieve TV van KPN kunt ontvangen. De interactieve TV dienst kun je ook gebruiken wanneer je niet over een Smart TV beschikt. Daarbij kun je gebruik maken van flink wat functionaliteiten die door veel huishoudens als zeer fijn wordt ervaren. Hieronder zullen we alles bespreken van de televisiediensten die je ontvangt middels NLE internet en tv.

NLE internet en TV basis

Het NLE internet en TV basis pakket laat zich kenmerken door een groot aantal zenders. Je ontvangt namelijk met het interactieve televisie basis zenderpakket van KPN meer dan 100 televisie zenders waarvan je er een flink aantal in HD kwaliteit kunt bekijken, 32 namelijk. Hierbij ontvang je ook nog een flink aantal radiozenders. Ook krijg je de functie om al je favoriete programma’s tot 7 dagen gratis terug kijken, zo mis je nooit meer wat!

Extra zenderpakketten

Niet genoeg aan 100 zenders? Geen enkel probleem bij NLEx internet en tv, je kunt namelijk nog 10 extra zenderpakketten uitkiezen. Hiermee kun je al je favoriete zenders, films en wedstrijden bekijken. Ook kun je beschikken over zenders als Videoland, Film1 en/of Ziggo Sport Totaal.

Kies je voor TV plus dan kun je gemiste programma’s tot 7 dagen terugkrijgen. Hiermee krijg je nog 38 extra televisiezenders bovenop de 117 zenders. De extra zenderpakketten zijn verder ook zeer flexibel, je kunt ze namelijk maandelijks aan en uit zetten. Dit kun je met NLE internet en tv allemaal online regelen, geen onnodige rompslomp. Bij veel providers ontvang je een internet en TV abonnement met cadeau in de vorm van een gratis zenderpakket. Bij de goedkopere providers betaal je hier meestal wel gewoon voor.

De TV ontvanger van NLEx internet en TV

Kies je voor interactieve TV van NLE internet en tv ontvang je kosteloos de eerste televisie ontvanger, ook wel de Settopbox genoemd. Beschik je over meerdere televisies dan ben je genoodzaakt om er meer aan te schaffen. Echter moet je wel rekening houden met de internetsnelheid die je hebt gekozen. De kosten voor een extra tv ontvanger zijn € 4,- per maand.

Beschik je alleen over een koperaansluiting dan kun je maximaal 2 ontvangers afnemen. Beschik je over een glasvezelverbinding dan kun je er maximaal 5 afnemen. Interactieve televisie loopt namelijk middels het internet en verbruikt dus internet van je bandbreedte.

NLE TV en internet verbinding set

Wil je televisie kijken op meerdere plekken in de woning maar absoluut geen last hebben van kabels door heel je woning? Dan kun je kiezen voor de draadloze Devolo verbinding set. Met dit apparaat kun je door het heel huis gebruik maken van je interactieve televisie, zonder kabels.

De verbinding set verstuurt het nodige signaal over het stroomnet. Wanneer je een enkel tv ontvanger draadloos wilt verbinden dan moet je beschikken over een duo-set. Heb je twee televisie ontvangers bij je NLE internet en tv abonnement dan moet je beschikken over een trio set. Het apparaat dien je bij het modem te plaatsen en hiermee te verbinden. Het tweede apparaat zet je op de plek waar je het signaal wilt ontvangen en verbind je met de interactieve televisie ontvanger.

Ervaringen NLE internet en TV

Ben je op zoek naar NLE internet en TV ervaringen? Dit begrijpen wij heel goed, je wilt natuurlijk wel weten wat je koopt en vooral wat huidige klanten hiervan vinden. We hebben na lang onderzoek over het hele internet een aantal plus en minpunten van ervaringen NLE internet en TV kunnen ontdekken. We hebben hieronder een overzichtelijk rijtje voor je opgesteld.

Pluspunten NLE internet en TV ervaringen

 • Voordelig en scherp geprijsde internet en tv pakketten
 • De mogelijkheid om je internet en tv pakket zelf samen te stellen
 • Interessante welkomstkortingen voor de nieuwe klant
 • Profiteer van voordeel samen met NLE energie
 • Stabiele internetsnelheid
 • Gratis wifi versterker
 • Een zeer breed zender aanbod met 117 zenders
 • Internet wordt geleverd over het  stabiele en betrouwbare KPN netwerk

Minpunten ervaringen NLE internet en TV

 • Je zult geen kosteloze installatie monteur ontvangen
 • De klantenservice van NLE is alleen online te bereiken
 • Je beschikt niet over een emailadres van NLEx
 • Geen standaard inbegrepen internetbeveiliging
nle tv en internet
nlex internet en tv

Handige & leuke Video’s