Kun je tegenwoordig 1 keer gratis overstappen bij een internetabonnement?

aug 27, 2018 | Internet

Internet wordt steeds belangrijker thuis

En dan hebben we het nog niet over internet in je eigen huis. Je kijkt natuurlijk veel series en streamt filmpjes op de Chromecast. Je muziek komt uit een soundbar die aangestuurd wordt via Spotify en je lampen worden ook al via het internet aangestuurd. 

Nogmaals, internet is dus erg belangrijk voor mensen en onstabiel internet leidt al snel tot irritaties bij mensen, offline zijn is daarbij erg onhandig als je jezelf in huis afhankelijk hebt gemaakt van een stabiele verbinding. Een overstap naar een andere internetaanbieder wordt natuurlijk erg verleidelijk op dit moment. Je kunt kiezen uit verschillende aansluiting zoals ADSL internet, DSL internet of glasvezel.

Tegenwoordig is het mogelijk om te kiezen uit verschillende internetdiensten, elk van deze diensten heeft haar eigen kenmerkende voordelen. Zo staat glasvezel bekend om haar pijlsnelle internetsnelheid. Dus het kan slim zijn ook te kijken naar de verschillende internetdiensten/aansluitingen om jouw internetverbinding te verbeteren. Niemand wil namelijk thuis traag internet.

Wil je graag weten wat het beste internet is of het snelste internet? Klik dan op de link om er direct meer over te lezen!

Maar hoe snel kun je overstappen van internet leverancier?

De vraag die veel mensen hebben is, kan ik snel overstappen van internet leverancier als het nodig is? We moeten je helaas teleurstellen, enorm snel overstappen van internet leverancier is onmogelijk. Je kunt niet binnen een dag overstappen door het lopende contract bij je huidige leverancier. Technisch gezien is het wel mogelijk om de overstap te maken binnen 1 dag, wellicht is dit in de toekomst een oplossing voor klanten.

Is overstappen van internet aanbieder zo lastig dan?

Nee zeker niet, overstappen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk. Je kunt de overstap online makkelijk regelen via onze vergelijker. Dit doe je vaak zonder offline-tijd omdat de contracten speciaal zijn aangepast voor overstappers. Dit is mogelijk door afspraken die de overheid en grote providers hebben gemaakt. Bijna alle grote internet providers hebben zich aan deze afspraak verbonden waardoor overstappen tussen deze providers een makkie wordt. Tele2, Online.nl, Ziggo, KPN, Telfort, XS4ALL en T-Mobile zijn de providers die de overstapservice aanbieden.

Hoe werkt dit internet overstappen dan precies?

Het is heel gemakkelijk want al het moeilijke werk wordt je uit handen genomen. Denk dan aan zaken als opzegging bij oude provider en andere rompslomp die daarbij komt kijken. Overstappen duurt doorgaans 1 maand, je merkt er eigenlijk niets van omdat de nieuwe provider de internetverbinding direct overneemt.

Hoe zit het met de opzegtermijn van mijn internet abonnement?

Als je gaat overstappen van internetprovider heb je te maken met de opzegtermijn van je huidige contract. Als je gebruik maakt van de overstapservice dien je rekening te houden met de opzegtermijn van je contract, gelukkig werken bijna alle contracten hetzelfde waardoor overstappen een makkie wordt.

Maar hoe zit zo’n internetcontract in elkaar?

Het komt vaak voor dat je een internetabonnement hebt afgesloten voor 1 of 2 jaar. Als deze periode voorbij is wordt je contract automatisch verlengd. De periode die dan geld is maandelijks en je kunt op dat moment gewoon overstappen.

Als de looptijd van je huidige contract nog niet is verlopen dan is het vaak lastiger om over te stappen. Je kunt je contract opzeggen maar daar betaal je een geldsom voor. Je kunt namelijk verwachten dat er contractkosten en bijkomende kosten in rekening worden gebracht.

Als je goed op de prijzen van internetcontracten let doe je er goed aan om je contract af te sluiten voor een jaar. Het is vaak wat duurder maar je hebt het volgende jaar wel weer de kans om de prijs van internet te vergelijken. Door gebruik te maken van de internet vergelijker heb je elk jaar weer de beste deal.

overstappen internet
overstappen internetabonnement

Handige & leuke Video’s

Besparen op de kosten van een kantoor aan huis

Besparen op de kosten van een kantoor aan huis

Wie veel vanuit huis werkt krijgt te maken met kosten voor een thuiskantoor. Zo valt de energierekening vaak hoger uit en kan het zijn dat er bijvoorbeeld een extra snelle internetverbinding nodig is om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. We helpen je...

Hoe kun je controleren of een website legitiem is in 2021?

Hoe kun je controleren of een website legitiem is in 2021?

Om er zeker van te zijn dat een website helemaal in orde en veilig is, zijn er veel criteria waar op gelet moet worden. Welke het meest relevant zijn hangt er enigszins vanaf over wat voor een soort website het precies gaat en waar iemand exact naar op zoek is....

Laatst geüpdatet