Usenet provider, kom er hier alles over te weten & bekijk welke het beste bij jou past!

jul 3, 2020 | Internet

jul 3, 2020 | Internet

Ben jij op zoek naar Usenet providers Nederland? Dan ben je hier op de juiste pagina beland, want wij gaan jou alles vertellen over verschillende Usenet providers en bijbehorende voordelen.

Usenet is namelijk een netwerk dat al langer bestaat dan het World Wide Web en wordt vandaag de dag nog steeds draaiende gehouden door een fanatieke groep gebruikers. Usenet en nieuwsgroepen zijn dan ook nog steeds populair.

Daarnaast zijn er duizenden nieuwsgroepen die je zou kunnen zien als een platform waar gediscussieerd wordt over de meest uiteenlopende onderwerpen. Om toegang te krijgen tot het Usenet is het van belang dat je beschikt over een NNTP-server die je kunt kopen via een Usenet provider.

Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over verschillende Usenet providers en wat de voordelen zijn van een speciale Usenet aanbieder.

traag internet oplossen

Waarom Usenet en welke Usenet provider past het best bij mij?

Vandaag de dag is Usenet nog steeds heel erg populair onder een groep fanatieke gebruikers. Naast Torrent is Usenet het grootste netwerk, waarmee je onderling bestanden met elkaar kunt uitwisselen. Het voordeel van Usenet is vooral dat zij een bepaalde snelheid kunnen garanderen, omdat deze niet afhankelijk is van de bandbreedte van andere gebruikers.

De snelheid is wel afhankelijk van jouw Usenet provider en daarom is het verstandig om hier op te letten bij de keuze van een provider. Daarnaast is Usenet, in tegenstelling tot websites op het World Wide Web, een gedecentraliseerd netwerk wat inhoudt dat het bestaat uit een wereldwijd netwerk van servers en computers die met elkaar samenwerken.

Tevens fungeert het als een peer-to-peer netwerk wat er voor zorgt dat als er een peer uitvalt het netwerk niet meteen plat ligt. Er zijn namelijk nog duizenden anderen die het netwerk in de lucht houden. 

Gratis Usenet provider, waar moet je rekening mee houden?

Ben je opzoek naar free Usenet providers? Dan is het van belang dat je rekening houdt met een aantal beperkingen van gratis nieuwsgroepen. Zo is het handig om te weten dat je met een gratis Usenet provider beperkte toegang hebt tot nieuwsgroepen en dat de gegevens en bestanden maar een korte tijd worden bewaard.

In tegenstelling tot betaalde providers worden de bestanden meestal een hele lange tijd bewaard; Hoe langer hoe beter. Daarnaast is het bij de meeste providers mogelijk om een proefperiode te nemen van ongeveer 14 dagen, zodat je gratis gebruik kunt maken van premium nieuwsgroepen. Test welke volgens jouw wensen de best Usenet provider is.

Beste Usenet provider vinden, waar moet je opletten?

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je gaat zoeken naar de beste Usenet provider. Daarnaast krijgen wij ook regelmatig de vraag of er providers zijn zonder takedown. Het antwoord op deze vraag is dat de beste Usenet provider zonder takedown bijna nooit voorkomt. Het werkt namelijk net iets anders dan het internet.

Een takedown wordt namelijk uitgevoerd door de host van een server als de informatie of bestanden illegaal zijn en dus offline moeten worden gehaald. Verder zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten bij het zoeken van de beste Usenet provider.

  • De prijs is uiteraard heel erg belangrijk, omdat niet iedereen dezelfde wensen heeft. Daarom is het verstandig om te bedenken welke snelheid, retentie en minimale prijs je ervoor wilt betalen.
  • Vind je retentie (bewaren van bestanden en gegevens) belangrijk? Dan is het slim om te kijken welke provider de langste retentie biedt.
  • Lees Usenet reviews om te kijken hoe het zit met de download volledigheid van de provider. Je wilt namelijk geen last krijgen van zogeheten ‘missing articles’
  • Maak gebruik van gratis proefperiodes om te kijken welke provider voor jou de beste is.
  • Vaak worden het aantal connecties en de snelheid benoemd. Hierbij zijn de connecties niet heel erg belangrijk, maar de snelheid wel. Bereken aan de hand van je maximaal haalbare snelheid welke pakket je nodig hebt.
  • Bijna alle providers bieden een SSL aan en vergeet er daarom geen gebruik van te maken om je gegevens en privacy te beschermen. Zo kun je namelijk anoniem downloaden.
  • Bekijk de server locatie van verschillende providers: De meeste providers hebben een server in Europa dus dan zit je altijd goed, maar sommige bieden zowel een server in Europa als in de VS. Hiermee kan je dan dus ook gebruik maken van Usenet in de VS.

Dit zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee dient te houden bij het bepalen van de beste Usenet provider.

Waarom Usenet provider vergelijken?

Als je direct wilt weten wat de kosten zijn voor een Usenet provider is het verstandig om verschillende Usenet providers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Zodra je hier een aantal eventuele wensen of eisen invult verschijnen er een aantal providers die voldoen aan jouw persoonlijke wensen.

Daarnaast zie je ook direct wie de goedkoopste Usenet providers zijn en kan je die onderling vergelijken. Kijk dan vooral naar de beloofde snelheid en de retentie om te bepalen welke in jouw geval niet alleen de beste Usenet provider, maar vooral ook de goedkoopste Usenet provider is.

Handige & leuke video’s