IP adres router, hoe achterhaal ik deze? | Volg hier het stappenplan en kom er gemakkelijk achter!

jun 16, 2020 | Internet, Router

jun 16, 2020 | Internet, Router

De afgelopen jaren is privacy steeds belangrijker geworden voor consumenten, zo ook het IP adres router.

De aanname van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) binnen de Europese Unie zorgt ervoor dat iedereen steeds bewuster bezig is met wat je wel en wat je niet deelt op het wereld wijde web.

Een van de bronnen die terug te leiden zijn tot jou is je IP adres. Veel mensen denken dat het IP adres is gekoppeld aan jouw specifieke apparaat dat je op dat moment gebruikt.

Dit is echter niet helemaal waar. Je IP adres is gekoppeld aan de router en je apparaat. Dit zijn twee verschillende adressen.

traag internet oplossen

Hoe achterhaal ik mijn IP adres?

Het achterhalen van jouw IP adres is relatief simpel. Hieronder geven we drie simpele opties die jou gemakkelijk tot het IP adres leiden.

Voor Windows

  1. Open het startmenu
  2. Zoek op ‘cmd’
  3. Klik op ‘opdrachtprompt’
  4. Type hier ‘ipconfig’ in
  5. Achter ‘default gateway’ komt jouw IP adres router te staan

Voor Mac OSX

  1. Klik op Apple menu
  2. Systeemvoorkeuren
  3. Klik op netwerk, hier staat het aangegeven

Online

Een derde optie is online.

  1. Google naar “wat is mijn IP-adres”.
  2. Er zijn verschillende website die je direct het antwoord geven.

Je eigen IP adres router achterhalen hoeft dus niet moeilijk te zijn. Ben je opzoek naar jouw IP adres probeer dan een van bovenstaande opties eens uit.

Maakt het nog uit welke provider ik heb?

Nee, het achterhalen van jouw IP adres router Ziggo of IP adres router KPN is exact hetzelfde. Ook andere providers geven geen problemen bij het achterhalen van jouw IP adres. Dit hoef je daarom niet mee te wegen in jouw afweging welke provider je gaat kiezen.

Op deze website kun je gemakkelijk verschillende providers vergelijken in prijs en kwaliteit. Ben je opzoek naar de beste provider voor jouw situatie? Vergelijk dan simpel en snel op de homepagina! Je eigen Ziggo IP adres router achterhalen kan handig zijn voor verschillende situaties.

Soms blokkeren websites bepaalde internet adressen waardoor je geen toegang meer kunt krijgen tot deze websites. Ook komen er regelmatig mailproblemen voor doordat IP adressen van verschillende providers zijn geblokkeerd. In dat geval kan het handig zijn om bij jouw klantenservice contact ook jouw IP adres te vernoemen.

Wees hier echter wel terughoudend in. Net als met je echte adres wil je niet zomaar dat iedereen deze weet. Het voelt misschien niet hetzelfde, maar het is wel zo. Als iemand jouw IP-adres heeft zou hij of zij, in theorie, in kunnen breken. Net als bij jouw echte adres als je aan het internetten bent.

Gebeurt dit dan ook en is dit zo makkelijk? Nee, dat niet, maar je kunt beter iets voorzichtiger doen met jou KPN IP adres router dan er te losjes mee om te gaan. Better safe than sorry, zeggen ze dan.

Kan ik mijn IP adres verbergen?

Ja, jouw IP adres kan verborgen worden. Er zijn verschillende internet browsers die deze optie aanbieden, maar je kunt het ook in jouw standaard browser doen door middel van een VPN. Een VPN is een Virtual Private Network, die jouw IP adres kan verbergen.

Je surft met een VPN via een ander netwerk, op een andere locatie, met een ander IP adres. Hierdoor blijft jouw eigen IP adres verborgen. Ideaal als je jouw privacy voorop stelt.

Het is in principe niet nodig om je IP adres te verbergen. Mensen kunnen niet zomaar inbreken of iets anders raars doen als ze jouw IP adres router hebben, maar als je graag zo beschermd mogelijk wil internetten dan is dit een optie!

Handige & leuke video’s