Wat moet je doen als het internet uitvalt op de werkplaats

okt 30, 2018 | Internet | 0 Reacties

Kantoren kunnen niet meer zonder internet

Mocht je op een kantoor werken, dan zul je het vast wel door hebben. Mocht het internet uitvallen, dan kan er bijna niet meer gewerkt worden. Denk hierbij aan video bellen met klanten, bestanden uit de cloud halen, mailtjes versturen of met anderen werken op het netwerk.

Daarom is het belangrijk om goed te weten hoe afhankelijk je bedrijf is van een goede internet verbinding. Is er een grote afhankelijkheid bij het afronden van taken en loop je veel inkomsten mis door een internet storing? Zorg dan dat je een goed alternatief achter de hand hebt. Kies je ervoor om een zakelijk contract af te sluiten met een hoge SLA of wil je een goedkoper pakket, waarbij geen SLA zit.

Backup plan bij storing

Mocht er onverwachts een lokale storing plaatsvinden en beschik je niet over de mogelijkheid om snel internet te krijgen? Dan kun je ervoor kiezen om tijdelijk van locatie te switchen in de omgeving. Zo zijn er tegenwoordig in Amsterdam, Den Bosch en andere steden plekken waar je direct weer aan de slag kan. Deze plekken zijn business centers, waar je je werk verder uit kunt voeren met een internetverbinding. Zorg ervoor dat je weet waar deze bij jou in de buurt zitten en wat de kosten zijn voor een alternatieve werkplek.

Maak met je aanbieder een service level agreement

Mocht er een keer een internetstoring zijn bij je bedrijf, kan dit leiden tot een verlies van inkomsten voor het bedrijf. Maak daarom een service level agreement met je aanbieder. Hierin worden onderling afspraken gemaakt tussen de aanbieder en afnemer van het internet. Zo kun je bijvoorbeeld bij een storing een deel terug krijgen van het bedrag dat je maandelijks moet betalen aan de aanbieder. Toch is dit meestal niet genoeg om de verloren inkomsten terug te verdienen als je een werkende verbinding had gehad.

Omdat tijdens het wegvallen van de internetverbinding je kantoorpersoneel geen werk kan uitvoeren, gaan hier een hoop inkomsten verloren. Daarom is het van belang dat er een goed werkende helpdesk beschikbaar is tijdens de storing. Deze kunnen je dan helpen met het verhelpen van de storing. Zorg ervoor dat je de juiste zaken bespreekt met de aanbieder, waardoor je weet welke afspraken geldig zijn tijdens een storing en dat je weet waar je aan toe bent.

Andere oplossingen

Mocht het internet er dan alsnog uitvallen, dan zijn er nog alternatieve mogelijkheden om toch verder te kunnen werken. Zo is er de mogelijkheid om bij een andere internetaanbieder een tweede abonnement af te sluiten, of een 4G verbinding in te stellen. Mocht je geen zin hebben, om een tweede abonnement af te sluiten voor de ene keer dat het internet misschien niet mocht werken, dan zijn er nog andere opties. Mocht je bijvoorbeeld in een pand met meerdere bedrijven zitten, kun je afspreken om allebei verschillende aanbieders te gebruiken. Hierdoor neemt de kans toe dat er altijd wel een aanbieder werkt.

Tegenwoordig nemen het altijd panden waar meerdere bedrijven werken alleen maar toe. Dit vergroot de mogelijkheid om een afspraak te maken met je buurman in hetzelfde pand. Mocht bij jouw bedrijf de Wi-Fi wegvallen, dan kun je afspreken dat je op dat moment tijdelijk gebruik maakt van je buurmans internet. Dit is een hele handige oplossing mocht je een kantoorruimte delen met een andere onderneming.

Echt geen mogelijkheid om internet te verkrijgen

Mocht het na al deze opties nog steeds niet gelukt zijn om een internetverbinding tot stand te krijgen, dan is er altijd nog wel ander werk wat er uitgevoerd kan worden. Tegenwoordig is er bij veel bedrijven zo’n hoge werkdruk, dat er geen tijd besteed wordt aan minder belangrijke taken. Toch is het van belang dat deze worden uitgevoerd, en kunnen zij zelfs positief werken in je bedrijfsvoering. Denk hierbij aan teambuilding, vergaderen, het kantoor opruimen, computers opschonen, antivirus scans op de computer laten uitvoeren of mensen vanuit huis laten werken.

Zorg voor een goede voorbereiding

We zijn nu wel tot de conclusie gekomen, dat in het dagelijks bedrijfsleven je niet meer zonder internet kan. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over hoe afhankelijk je bedrijf is van het internet. Mocht je bijna geen werk meer uit kunnen voeren bij een storing, dan is het van belang dat je vooraf goed nadenkt over oplossingen. Wil je meer weten over internet of wil je gewoon internetvergelijken? Klik dan op de link of op de button om direct aan de slag te gaan.

Handige & leuke Video’s

Hoe is de privacywetgeving op het internet geregeld?

Hoe is de privacywetgeving op het internet geregeld?

In dit artikel onderzoeken we de privacywetgeving met betrekking tot het internet. Met de snelle opkomst van digitale technologieën en het groeiende gebruik van het internet, rijzen er steeds meer vragen over de bescherming van persoonlijke gegevens online. Hoe worden...

Toekomst cryptocurrency: Innovaties en trends

Toekomst cryptocurrency: Innovaties en trends

De wereld van cryptocurrency blijft zich ontwikkelen en veranderen, met nieuwe innovaties en trends die opkomen. Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrencies zoals Dogecoin en Ripple, dan wil je waarschijnlijk weten wat de toekomst in petto heeft voor deze munten en...