Internetkosten aftrekbaar voor zzp’ers?

aug 24, 2018 | Internet | 0 Reacties

aug 24, 2018 | Internet | 0 Reacties

Kosten voor internet aftrekbaar?

We krijgen vaak deze vraag gesteld, want ook dit hoort typisch bij ons Nederlanders. Is het aftrekbaar? Bestaat er mogelijke korting? En zo kan je door blijven gaan. Voor zelfstandige werkers zijn er natuurlijk altijd speciale regelingen op financieel gebied, zo ook op het internetgebied.

Als zzp’er heb je aftrekbare kosten. Deze kosten zijn gemaakt bij het uitvoeren van de zakelijke diensten. Deze kosten kun je aftrekken van de opbrengsten. Voor vele kosten is het erg makkelijk om te bepalen of dit zakelijke kosten zijn of dat het eigenlijk privé kosten zijn. Maar hoe werkt dat dan als je in het gebied komt waarin kosten zowel deels zakelijk zijn als privé? Hoe kan je dit nou uit elkaar houden? Je mag dus alleen de zakelijke kosten pakken. Dit maakt het bijna onmogelijk om het goed bij te houden.

internetkosten zzp

Zo gaan de internetkosten in zijn werk

We krijgen dagelijks ontzettend veel vragen over de internetkosten, het is ook wel te begrijpen dat het soms lastig is om te volgen. De vraag is vaak: Mag ik deze kosten nou wel of niet zakelijk aftrekken? Het is een heel simpel antwoord, het mag niet. Dan hoor ik je al denken, waarom dan niet?

Het is best wel lastig, het gaat namelijk om kosten die je thuis in je privéleven ook zult hebben. De belastingdienst is redelijk simpel in dit soort zaken, en maakt eigenlijk weinig ruimte om dingen anders te doen. Zelfs als je aan huis zou werken en je hebt geen speciale opgang daarvoor speciaal ingericht voor je bedrijf, ziet de belastingdienst je gemaakte internetkosten als privékosten. Het is dus best wel lastig om dit gescheiden te houden en om dit dus goed bij te houden, dit is ook de reden waarom de belastingdienst hier zo strikt in is. Je kan het amper uit elkaar houden.

Oplossingen

Ieder persoon die voor zichzelf werkt wilt natuurlijk altijd zo goed mogelijk bereikbaar zijn en zeker altijd snel internet hebben. Je hebt het tenslotte al druk genoeg. Heel veel verschillende providers hebben er daarom voor gekozen om deze tak in de maatschappij een handje te helpen, zo kunnen zzp’ers en ondernemers kiezen voor een zakelijk abonnement.

Je hebt dan gewoon een abonnement met extra snel internet voor voor een voordelige prijs. Zo betaal je dus zeker niet te veel als ondernemer en ben je daarnaast verzeker van snel internet over waar je maar bent, dat is toch een fijn gevoel als zelfstandige.

Is er een mogelijkheid om het aftrekbaar te maken?

Zoals we hebben uitgelegd zijn er weinig mogelijkheden om iets aftrekbaar te maken op het gebied van internet. Toch zijn er wel een aantal uitzonderingen waar de belastingdienst door de vingers kijkt. Het is namelijk zo dat als je kiest voor een tweede internetabonnement thuis, dan kun je deze wel aftrekken van de belasting. Maar dan moet je deze verbinding wel uitsluitend zakelijk gebruiken. Ook dit is dus weer erg lastig om bij te houden.

Lastig

Kort samengevat is het gewoon erg lastig om de zakelijke kosten en de kosten die prive zijn gemaakt goed genoeg gescheiden te houden, zodat iedere partij hierin tevreden is. Het lastige wat daarbij komt is dat het ook ieder jaar een beetje veranderd, de regels worden ieder jaar aangepast en zo is het lastig om te weten wat wel en niet mag.

Belastingdienst

Het makkelijkste wat je kan doen is op de website kijken van de belastingdienst. Op deze site zie je vaak de meest actuele overzichten van alle aftrekposten voor zelfstandige ondernemers. Dit geeft je een goed beeld van wat wel en niet kan op financieel gebied.

Je weet ieder geval dan zeker dat je je aan de regels hebt gehouden en dat je niks fout doet. Daarbij is het best handig om te weten wat de aftrekposten zijn, dit kan namelijk financiële voordelen bieden. Het zou jammer zijn om die te laten liggen en er geen gebruik van te maken als ondernemer. Vergelijk internet door direct op de groene button te klikken.

zzp internetkosten
internetkosten van zzp'ers

Handige & leuke Video’s

TP-Link Archer AS13 review

De TP-Link Archer AS13 is een krachtige router ontworpen voor moderne thuisnetwerken die hoge prestaties vereisen. Met zijn geavanceerde technologieën en uitgebreide functies biedt deze router snelle en betrouwbare internetverbindingen voor al je apparaten. In deze...

Slimmere Online Gewoontes voor Maximale Productiviteit

Slimmere Online Gewoontes voor Maximale Productiviteit

In de huidige digitale wereld is online productiviteit essentieel geworden. Of je nu een student, ondernemer of freelancer bent, effectief gebruik van het internet kan de kwaliteit van je werk en je welzijn sterk beïnvloeden. Dit artikel bespreekt vijf belangrijke...

Online Geld Verdienen: De Beste Tips en Tricks

Online Geld Verdienen: De Beste Tips en Tricks

In een tijd waarin het internet een integraal onderdeel van ons leven is geworden, openen zich tal van mogelijkheden om online geld te verdienen. Het mooie is dat je niet altijd een expert hoeft te zijn of grote investeringen hoeft te doen. Vanuit het comfort van je...

Alles wat je moet weten over linkbuilding platformen

Alles wat je moet weten over linkbuilding platformen

Als je een website beheert, heb je vast al wel eens gehoord van linkbuilding. Het is een belangrijke strategie om je website hoger in de zoekresultaten van zoekmachines te laten verschijnen. Maar wat is nu eigenlijk een linkbuilding platform en hoe maak je gebruik van...

Verkoop jij je producten al online?

Verkoop jij je producten al online?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun producten ook online te verkopen. Online shoppen heeft een enorme vlucht genomen. De coronaperiode heeft gezorgd voor een flinke boost. Ook nu we allang weer ‘terug naar normaal’ zijn, zijn veel mensen niet gestopt met dingen...

Zakelijk internet: zo regel je het

Zakelijk internet: zo regel je het

Internet op de zaak is een must. Deze stelling hoeft hopelijk geen betoog. Je kunt niet zonder internet als je contact wilt houden met je klanten, leveranciers, de Belastingdienst en andere instanties. Veel bedrijven kunnen niet eens functioneren als de...