TV in Termijnen Betalen Zonder BKR | Alles Over TV Leasen Zonder BKR

feb 19, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

feb 19, 2020 | Internet & TV, TV Kopen

Tegenwoordig kun je bij de meeste aanbieders van televisies een tv betalen in termijnen. Dit houdt in dat je een televisie aanschaft zonder dat je het volledige aankoopbedrag in één keer hoeft te betalen. Je betaalt iedere maand een deel van de televisie af. De verkoper van de televisie loopt echter wel een risico, waardoor er dus rente wordt berekend over de vaste prijs per maand.

Een andere benaming voor deze financieringsmethode is een TV betalen in termijnen zonder BKR registratie. Er wordt dan geen BKR check uitgevoerd waarbij wordt gekeken of je aan de betalingsverplichting kunt voldoen. Zelf een berekening maken om te kijken of jij de betalingsverplichting aan kunt is dus wel nodig, hier heb je flink wat zelfdiscipline voor nodig.

traag internet oplossen

TV kopen in termijnen betalen, is dat wel zo verstandig?

Wil jij een TV kopen en in termijnen betalen? Dan is het wel zo slim om jezelf goed in te lezen. Het komt vaak voor dat mensen een betalingsverplichting aangaan en dat ze deze naar verloop van tijd niet meer kunnen betalen. Je krijgt dan te maken met incassobureau’s en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Lees de tekst dus goed door, zo kom je er namelijk achter of deze vorm van financiering geschikt is voor jou.

TV bestellen en in termijnen betalen, hoe zit het met de rente?

Als je kiest voor een TV in termijnen betalen zonder BKR toetsing, dan betaal je hier eigenlijk altijd rente over. De verkoper van de TV loopt een risico omdat ze er niet zeker van zijn dat je de tv maandelijks kunt betalen. Er wordt daarom vaak een hoog rentepercentage gehanteerd bij een TV in termijnen betalen zonder BKR. Deze percentages liggen vaak tussen de 10 en 20 procent van het aankoopbedrag. Ga daarom altijd op zoek naar een aanbieder die televisies verkoopt met lage prijzen of een laag rentepercentage.

Hoe wordt het rentepercentage bepaald bij een TV in termijnen betalen zonder BKR?

Kies je voor een TV kopen en in termijnen betalen? Dan wordt er altijd een bepaald rentepercentage bovenop het aankoopbedrag gehanteerd. Dit rentepercentage wordt vastgesteld aan de hand van een aantal factoren. De looptijd is daarbij één van de belangrijkste factoren. Want hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. Je betaalt naast het vaste termijnbedrag een rentepercentage over het bedrag dat nog open staat. Kies je dus voor een korte looptijd? Dan betaal je over het algemeen relatief weinig rente.

Let altijd goed op de looptijd bij een TV betalen in termijnen

Zoals je hebt kunnen lezen is het bij een tv betalen in termijnen heel belangrijk om te letten op de looptijd. De looptijd heeft veel invloed op het rentepercentage. Je betaalt iedere maand rente over het openstaande bedrag. Daarom is het verstandig om een zo kort mogelijke looptijd te kiezen. De rentekosten blijven hierdoor het laagst.

Smart TV in termijnen betalen

Ga je voor een Smart TV in termijnen betalen, dan hoef je minder goed te letten op de prijs van de TV, want een prijsverschil van €100,- zal nauwelijks verschil maken in het maandelijks te betalen bedrag. Alleen is het wel verstandig om van tevoren goed te kijken naar de rentepercentages die worden gehanteerd bij deze producten. Het geheel terug te betalen bedrag wordt berekend aan de hand van de looptijd en het volledige kredietbedrag. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag voor de tv en een bedrag voor de rente.

De voor- en nadelen van een TV in termijnen betalen zonder BKR

Een TV kopen in termijnen betalen brengt een hoop voordelen met zich mee. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden, waardoor je extra goed moet opletten bij een TV kopen en in termijnen betalen. Op de hoogte zijn van alle voor- en nadelen is dus belangrijk. We hebben hieronder alvast een aantal voor- en nadelen voor jou op een rijtje gezet, zodat je in één oogopslag kunt zien waar je mee te maken krijgt.

Voordelen van een TV kopen en in termijnen betalen

  • Het volledige aankoopbedrag hoeft niet in één keer worden betaald
  • Er wordt geen BKR toetsing gedaan
  • Het aanschaffen van luxe en duurdere producten wordt mogelijk gemaakt
  • Er staat binnen enkele dagen een nieuwe televisie in de woonkamer

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen.

De nadelen van een TV betalen in termijnen

  • Bij wanbetalingen krijg je te maken met incassobureau’s
  • Je zit vast aan een maandelijkse betaalverplichting
  • Er moet rente worden betaalt over het openstaande bedrag
  • Gaat de televisie kapot tijdens de looptijd? Dan betaal je iedere maand voor een kapotte TV

Ga voor jezelf altijd goed na op het de oplossing is om te kiezen voor een TV in termijnen betalen zonder BKR. Weeg voor jezelf de voor- en nadelen na en bekijk of dit de juiste is!

Handige & leuke Video’s

Handige tips om zelf je internetsnelheid te verbeteren

Handige tips om zelf je internetsnelheid te verbeteren

Snel internet is natuurlijk een must  Niets is vervelender dan een langzame ladende Netflix film of een haperende verbinding in het Bet365 Casino. Toch is het ook wel fijn en minstens net zo belangrijk. Met deze tips kun je zelf je internet verbeteren zodat...

Hoe kun je controleren of een website legitiem is in 2022?

Hoe kun je controleren of een website legitiem is in 2022?

Om er zeker van te zijn dat een website helemaal in orde en veilig is, zijn er veel criteria waar op gelet moet worden. Welke het meest relevant zijn hangt er enigszins vanaf over wat voor een soort website het precies gaat en waar iemand exact naar op zoek is....

Laatst geüpdatet