Gemiddelde kosten van internet en TV, kom er nu achter!

apr 16, 2019 | Internet & TV

apr 16, 2019 | Internet & TV

Als je internet en televisie gaat vergelijken dan is het wel zo fijn om ongeveer de gemiddelde kosten van een abonnement te weten. Ook is het wel handig om te weten hoe een provider bij een uiteindelijke prijs komt en hoe deze dan is opgebouwd. Zo kun je misschien nog extra besparen op de vaste kosten en toch profiteren van kwaliteit internet en televisie.

[toc]

kosten internet en tv
ProviderKosten internetKosten televisieInternetsnelheidZendersMaandelijkse kosten
KPN€ 41,50€ 1050 Mb/s (ADSL)75 zenders (51 HD)€ 51,50
Tele2€ 25€ 820 Mb/s (ADSL)34 zenders (19 HD)€ 33
T-Mobile€ 27€ 1520 Mb/s (ADSL)66 zenders (36 HD)€ 42
Ziggo€ 43,95€ 4,5550 Mb/s (Kabel)80 zenders (36 HD)€ 48,50
XS4ALL€ 38,50€ 17,5020 Mb/s (ADSL)61 zenders (35 HD)€ 56
Online.nl€ 32€ 10,5050 Mb/s (ADSL)81 zenders (33 HD)€ 42,50
Telfort€ 35€ 7,5050 Mb/s (ADSL)54 zenders (38 HD)€ 42,50
NLEx€ 35€ 7,50100 Mb/s (ADSL)70 zenders (44 HD)€ 42,50

Algemene kosten opbouw van internet en televisie

De verschillen tussen kosten van internet en televisie zijn vaak afhankelijk van de soort provider die je kiest. Zo zijn KPN en Ziggo vaak wat duurder dan andere providers zoals Youfone en Tele2. Maar niet alleen de provider bepaalt hoeveel er betaalt moet worden, dit is met name ook afhankelijk van het soort internet, snelheid van het internet en het aantal zenders bijvoorbeeld. Hieronder leggen we het nog even haarfijn uit.

Direct alle kosten inzichtelijk maken? Dit kan, vergelijk internet en krijg een direct overzicht van alle kosten. Daarna kun je een aantal providers naast elkaar zetten en deze kosten met elkaar vergelijken. Op deze manier ben je verzekerd van het beste internet en TV aanbod voor jouw wensen,

Keuze van provider

Je hebt in Nederland veel providers die internet en televisie pakketten aanbieden. Zo heb je de premium aanbieders zoals de welbekende KPN, Ziggo of T-Mobile waar je over het algemeen toch iets meer voor betaalt als bij de goedkopere internet en tv aanbieders zoals Youfone en Tele2.  Bij de wat duurdere aanbieders krijg je ook vaak wat meer functionaliteiten zoals extra beveiliging voor internet, meer mogelijkheden voor de televisie en niet te vergeten de klantenservice die vaak uitstekend is.

Heb je niet zoveel functionaliteiten nodig en heb je alleen basis internet nodig? Dan is vaak de goedkopere provider een geschikte oplossing voor jou. Vaak ben je voor een kleine €30,- per maand al klaar bij aanbieders zoals Youfone en Tele2.

Soort internet en de snelheid ervan

Zoals we net hebben benoemd is niet alleen de provider bepalend voor de prijs van een internet en televisie pakket. Met name het soort internet en de snelheid die je geleverd krijgt van dit internet zijn een grote factor bij de hoogte van de prijs. Heb je bijvoorbeeld een glasvezelverbinding, dan betaal je vaak wat meer doordat er ook een hogere internetsnelheid geleverd wordt.

Echter is niet op ieder adres glasvezel mogelijk, maar alleen ADSL of kabel. Om deze reden raden we aan om de postcodecheck in de vergelijker uit te voeren om er direct achter te komen welke internet soort en snelheid er mogelijk zijn op jouw thuis adres. Op vrijwel ieder adres in Nederland is een ADSL of kabelverbinding mogelijk met een minimale internetsnelheid van 20 mbit/s

Is glasvezel mogelijk bij je internet en televisie pakket?

Er wordt druk gewerkt om het mogelijk te maken voor ieder huishouden in Nederland om glasvezel internet en TV te kunnen ontvangen, misschien is jouw adres op het moment ook al beschikbaar voor een glasvezelaansluiting. Echter wordt de prijs van internet en televisie flink duurder als je kiest voor glasvezel. Daarom is het een stuk goedkoper als je bijvoorbeeld kiest voor ADSL of kabel. We raden dus zeer zeker aan om internet en televisie met glasvezel pakketten te vergelijken met andere soorten internet en televisie pakketten met kabel of ADSL. Ben er wel van bewust dat glasvezel zorgt voor een geweldige en stabiele internetverbinding met maar liefst internetsnelheden tot 750 mbit/s.

Kosten internet en tv lager door kortingen

Waarschijnlijk is het je al eens opgevallen dat bijna alle providers interessante kortingen of aanbiedingen geven om klanten te trekken. Voornamelijk gebeurt dit vaak bij alles in 1 pakketten, maar ook bij de internet en televisie pakketten geven providers vaak leuke kortingen die de kosten drukken. Zo zijn er kortingen waarbij je de eerste 6 maanden van de 12 maanden maar de helft van de prijs hoeft te betalen. Je kunt deze kortingen gemakkelijk terugvinden in de vergelijker, zo weet je precies waar jij aan toe bent als je kiest voor een internet en televisie pakket.

Ook krijg je vaak niet alleen korting op de prijs van internet en televisie, maar ook in de vorm van cadeaus zoals een tablet, WiFi-versterker of enkele maanden gratis extra televisiezenders. Internet en TV met cadeau kan interessant zijn, maar in sommige gevallen kun je juist duurder uit zijn. We raden het je aan om de aanbieders met cadeaus naast elkaar te leggen en vooral te kijken naar de totale kosten.

Uitbreiden internet en televisie pakket zorgt voor verhoging kosten

Veel mensen kiezen er uiteindelijk na een aantal maanden vaak voor om hun internet en televisie pakket uit te breiden met extra zenders zoals Fox sports of Ziggo sport. Vanzelfsprekend zorgt dit voor extra maandelijkse kosten. Wil je dus graag zo min mogelijk betalen voor jouw internet en TV zorg er dan voor dat je geen extra zenders afneemt bij jouw provider. Doe je dit wel dan betaal je vaak ongeveer tussen de €5,- en €15,- extra per maand.

kosten internet televisie
gemiddelde kosten internet televisie
kosten internet en televisie

Handige & leuke Video’s

Caiway internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

Caiway internet & TV, de beste provider voor uw woonadres?

Caiway internet en TV, een goede keuze om jezelf over in te lezen. Allereerst is het een slimme keuze om deze twee diensten met elkaar te bundelen, je behaalt een financieel voordeel en hoeft niet te wachten op verschillende facturen. De provider was in 1995 de eerste...