Geen beschikking over een module of ontvanger, maar toch digitale tv ontvangen

nov 7, 2018 | Internet & TV | 0 Reacties

nov 7, 2018 | Internet & TV | 0 Reacties

Mocht u een internet en tv pakket hebben bij ziggo, dan is het misschien mogelijk om digitaal tv te kijken zonder dat u een digitale ontvanger of CI+ module in huis heeft.

Tegenwoordig beschikken veel televisies over een digitale decoder, die als in de tv zit ingebouwd. Als deze goed gebruikt wordt, met de juiste instructies van ziggo kunt u via deze digitale zenders ontvangen.

digitale tv zonder decoder

Materialen voor digitale tv van Ziggo.

Gebruik je alleen nog analoge televisie, dan is het verstandig om over te stappen naar digitaal. Hierbij is de kwaliteit vele malen hoger en kun je meer zenders ontvangen. Hiervoor heb je wel een paar spullen nodig, namelijk een televisie met ingebouwde DVB-C tuner, een COAX kabel die aangesloten is aan je tv en een internet en TV pakket van Ziggo. Een voordeel dat hierbij komt kijken is dat je niet extra hoeft te betalen voor een decoder.

Altijd voordelig uit met het Ziggo voordeelpakket

Mocht je houden van een lage prijs en geen onverwachte prijsstijgingen, dan is er voor jou het Ziggo voordeelpakket. Bij dit pakket zit standaard 40 Mbit aan internetsnelheid en digitale tv zonder ontvanger inbegrepen voor een vaste prijs van 39,95 euro per maand. Wel zit er hier geen kortingsperiode bij, in vergelijking met andere pakket. Met dit pakket ben je daarentegen wel zeker van een vaste prijs.

Instellen van digitale zenders

Als je een pakket hebt bij Ziggo, kan je tot wel 45 zenders ontvangen. Dit is wel afhankelijk van je soort abonnement. Wel krijg je hier Ziggo sport gratis bij. Het instellen van deze zenders is kinderspel. Als je de zenders in gaat stellen, kun je aangeven dat je op de kabel tv wilt kijken. Vervolgens geef je aan dat je zowel analoge tv als digitale tv wilt ontvangen. Hierna wordt je gevraagd om het volgende in te vullen:

  1. Als eerste geef je aan welke operator je hebt, namelijk Ziggo of UPC.
  2. Hierna vul je de frequentie in.
  3. Daarna voer je je netwerk ID in.
  4. Dan voer je je symboolfrequentie in.
  5. Als laatste stap voor je je modulatie in.

Op een aparte pagina van Ziggo kun je precies zien welke instellingen je nodig hebt voor je televisie en of deze de beschikking heeft over een DVB-C decoder.

Niet alle kanalen kun je zien als je geen decoder hebt

Deze oplossing van Ziggo is niet geheel probleemloos, omdat je niet alle digitale zenders op deze manier kan ontvangen. Bij bepaalde zenders is het nodig dat je een CI+ module of mediabox in bezit hebt. Daarom maken we even een lijstje hieronder met de beperkingen van digitaal televisie kijken op deze manier:

  • Ziggo replay is niet mogelijk
  • Ziggo on demand is niet mogelijk
  • Je kunt geen extra zender pakketten ontvangen zoals Ziggo Sport Totaal en Fox Sports Uitzending gemist is niet mogelijk

Wil je toch liever op de ‘ouderwetse’ manier digitale tv ontvangen, dan kun je bij ons alle internet vergelijken van alle aanbieders. Hierbij kun je je eigen voorkeuren aanpassen, en kom je tot de beste keus voor u.

digitale tv decoder
ziggo decoder digitaal

Handige & leuke Video’s