HBO

HBO is een digitale televisiezender en tevens onderdeel van WarnerMedia. Het welbekende mediabedrijf WarnerMedia zendt al sinds 1972 programma’s uit in de VS. Het is wellicht interessant om op de hoogte te zijn van het feit HBO Nederland werd aangeboden door Ziggo. Dit is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de partijen.

Is HBO nog beschikbaar in Nederland?

Logischerwijs zul je jezelf afvragen: kan ik de Amerikaanse zender nog steeds bekijken in Nederland? Helaas hebben we geen goed nieuws voor jou. HBO is namelijk niet meer beschikbaar in Nederland. Het kanaal is erg populair geweest in Nederland, echter is er in 2017 toch een einde gekomen aan de samenwerking met de provider Ziggo. Dit is tevens ook de reden van de beëindiging van HBO geweest.

Het einde van de zender betekend echter niet direct dat de gehele programmering niet meer te bekijken is. Nederlandse abonnees kunnen namelijk door middel van de video on demand optie nog wel de HBO series zien. Je dient er wel rekening mee te houden dat bij deze optie betaald moeten worden per gekeken uitzending.

De programmering van HBO

We kunnen ons uiteraard goed voorstellen dat je nog geen duidelijk beeld hebt kunnen vormen omtrent het aanbod van het kanaal. Om je een duidelijker beeld te verschaffen gaan we aanvullende informatie, met uiteraard een aantal specifieke voorbeelden van de HBO TV Programma’s benoemen.

Om te starten, kan je bij de zender talloze HBO films verwachten. Actiefilms, fantasiefilms en bijvoorbeeld misdaadfilms zijn allemaal te zien bij de zender. Maar daar is het natuurlijk niet mee gezegd. Ook series zijn bij HBO in overvloed beschikbaar. Wellicht vind je het interessant om te weten dat vele series en films bij HBO uit de eigen productie zijn voort gekomen.

Een aantal populaire voorbeelden uit de programmering zijn:

  • Chernobyl
  • Band of Brothers
  • True Detective
  • Ballers

Heb jij interesse in Band of Brothers of bijvoorbeeld Chernobyl en wil je zo snel mogelijk naar HBO kijken? Lees dan even onderstaande tekst met ons verder en kom erachter wat de beschikbaarheid en eventuele opties van HBO zijn.

Beschikbaarheid en eventuele opties

Het is goed om te starten met het feit dat HBO slechts alleen bij de provider Ziggo optioneel beschikbaar is. Je dient er rekening mee te houden dat je hier een meerprijs voor moet betalen. Daarnaast is HBO enkel bij Ziggo beschikbaar in HD kwaliteit. Heb jij jouw favoriete film of serie bij het kanaal gemist? Neem dan eens bijgevoegde vergelijker door om te controleren of jouw provider kan voldoen aan de opties Begin en -Programma Gemist. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend.

Tot slot willen we het met je hebben over HBO Online kijken. Je zult er vast van op de hoogte zijn dat het tegenwoordig mogelijk is series en films te kijken op je tablet of smartphone. Het is noodzakelijk dat je hiervoor een applicatie download. Met deze applicatie ben je in een aantal klikken voorzien van de leukste films of series. Het is wellicht verstandig van te voren even na te gaan of jouw provider deze unieke optie ook onderweg, buitenshuis of zonder wifi mogelijk maakt.

Sta jij te poppelen om mee te kijken naar de HBO zender? Neem dan eens onderstaand overzicht door, hier staat de beschikbaarheid en eventuele opties van HBO per provider in verwerkt.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Film1 Action
HBO
Film1 Sundance
HBO 2
lorem
HBO3
Lorem
AMC
Lorem
Film Europe