KPN glasvezel internet, van goede kwaliteit?

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

nov 20, 2018 | Glasvezel | 0 Reacties

De laatste jaren kiezen steeds meer huishoudens voor glasvezel internet, wellicht ben je nog niet overgestapt naar deze pijlsnelle verbinding en is KPN glasvezel iets voor u. Wij snappen dat best lastig is om te kiezen voor welke internetverbinding je moet gaan en dat je ook niet uren in de boeken wilt zitten.

KPN is de grootste aanbieder van glasvezel internet in Nederland en is volledige beheerder van de aanleg van glasvezel netwerken gekomen sinds de overname van Reggefiber. Omdat we jou wegwijs willen maken in het glasvezel internet van KPN hebben we de belangrijkste punten in dit artikel beschreven, lees snel verder!

kpn glasvezel

Maak kennis met de grootste glasvezel aanbieder van Nederland, KPN

KPN heeft in 2014 de keuze gemaakt om het bedrijf Reggefiber over te nemen, zij waren voormalig beheerder van alle glasvezelnetwerken in Nederland. Nadat het bedrijf is zijn volledigheid werd verkocht aan KPN hadden en hebben zij de volle zeggenschap bemachtigd over de beheer en de aanleg van alle glasvezelnetwerken in Nederland.

Er zijn wat een aantal voorwaarden opgesteld voordat de overname kon doorgaan, KPN moest het glasvezelnetwerk namelijk open houden tot minimaal 2019. Hierdoor is het mogelijk dat andere aanbieders zoals NLE, Telfort en T-Mobile hun glasvezeldiensten konden blijven leveren aan de Nederlandse consument via het netwerk van KPN. Hierdoor heeft KPN nog niet de volledige monopolie op glasvezel en zijn er een aantal aanbieders waar je glasvezel internet kunt afnemen. Het is voor nu nog een open markt, in tegenstelling tot kabel internet heeft Ziggo het volledige alleenrecht.

Forse investeringen in het KPN Glasvezel- en Kopernetwerk

KPN heeft naar buiten gebracht dat er de komende jaren fors wordt geïnvesteerd in nieuwe glasvezel netwerken voor huishoudens en het verbeteren en optimaliseren van de al bestaande kopernetwerken. Als we gaan kijken naar de cijfers is dit een erg positieve ontwikkeling, het huidige kopernetwerk voldoet niet meer aan dagelijkse standaarden en zal op de lange termijn moeite krijgen met het (snel) verwerken van grote brokken data.

Helaas is KPN glasvezel internet nog niet overal in Nederland beschikbaar, de ontwikkelingen begonnen een aantal jaren geleden goed maar blijft vandaag de dag steken. Er zal een flinke boost gegeven moeten worden want 50% van de Nederlandse huishoudens kan nog niet beschikken over een glasvezel internetverbinding. Het tempo van ontwikkeling gaat op het moment ontzettend hard, alhoewel het aanleggen van glasvezel netwerken erg stug gaat. In Almere en Amsterdam is er al sprake van glasvezel. Klik op de link om er meer over te lezen.

De oorzaak van dit gegeven heeft hoogst waarschijnlijk te maken met de hoge aanleg kosten van een glasvezelnetwerk, denk bijvoorbeeld maar eens aan bijkomende zaken als het dagenlang opleggen van belangrijke doorgangswegen. Kosten die veel mensen over het hoofd zien maar toch betaald moeten worden.

Wat is het streven van KPN glasvezel

KPN is qua beleid een nieuwe weg ingeslagen en wil in 2021 meer dan 3 miljoen huishoudens hebben aangesloten op het glasvezel netwerk. Op het moment zijn er zo’n 2,6 miljoen huishoudens die kunnen beschikken over een glasvezel internet verbinding. Zoals je er wellicht bent achter gekomen is het dus nog niet voor ieder huishouden verkrijgbaar, middels de postcode check in de internet vergelijker kom je er gemakkelijk en snel achter of jij KPN glasvezel internet kunt ontvangen.

KPN glasvezel internet, de voordelen

De afgelopen jaren is glasvezel internet in populariteit gestegen, de vraag zal dan ook de komende jaren sterk stijgen. Als we kijken naar andere Europese landen zien we dat Nederland wel flink achter loopt. Het is dus goed om jezelf in te lezen over alle voordelen van KPN glasvezel internet. Hieronder hebben we de grootste pluspunten van KPN glasvezel omschreven:

  • Je maakt gebruik van het KPN glasvezel netwerk dat pijlsnel internet serveert
  • Je hebt geen gedeelde aansluiting, nooit meer last van een slechte verbinding door de buren
  • In tegenstelling tot standaard internet heeft de afstand tot de centrale geen invloed op jouw download en upload snelheden
  • Je hebt een gelijke download en uploadsnelheid, 500 MB/s downloadsnelheid betekent dus ook 500 MB/s upload snelheid
  • Meerdere personen tegelijk op het internet? Geen probleem, altijd een kwalitatieve verbinding met KPN glasvezel

Pijlsnel internet met KPN glasvezel

Een groot voordeel van KPN glasvezel is dat de snelheden enorm hoog liggen, maar hoe komt deze snelheid dan tot stand? Digitale data, ook wel bits genoemd, wordt met de snelheid van licht verzonden met behulp van de glasvezel kabel naar uw huishouden. KPN levert snelheden van 100 MB/s tot maximaal 500 MB/s. Voer de postcode check uit en kijk of jij KPN glasvezel kunt ontvangen.

Uit verschillende onderzoeken en testen over het glasvezelnetwerk in Nederland is naar buiten gekomen dat de glasvezel kabels internetsnelheden behalen van boven de 100 Terabyte/s. Wat we hier mee willen aangeven is dat glasvezel de toekomst is, we weten zeker dat grote databundels met een rap tempo verzonden kunnen worden. Dit is ook een verklaring voor de kwalitatieve internetverbinding wanneer er meerdere mensen op de verbinding zitten, er is snelheid genoeg!

Een eigen glasvezelaansluiting per huishouden

Zoals je hebt gelezen is een ander groot voordeel dat ieder huishouden in Nederland een eigen glasvezelverbinding krijgt toegewezen. Wat dit dus inhoud is dat je geen verbinding meer deelt met de buren. Voorheen zorgde dit voor slechte internetverbindingen met dramatische snelheden, je moest immers delen. Hier heb je met het KPN glasvezel internet geen enkele last meer van. Snel internet wordt snel gehouden bij KPN.

De locatie van je woning draagt niet meer bij aan de snelheid

Voorheen was dit een belangrijk punt waar je als consument goed moest op letten, de afstand van je woning tot de centrale had grote invloed op je te ontvangen internetsnelheid met een DSL verbinding. Consumenten gaan vaak de boot in wanneer ze kiezen voor een enorme internetsnelheid maar achter er achter komen dat ze helemaal niet zo’n snel internet hebben, dit had alles te maken met de afstand tot de centrale.

Met het glasvezel internet van KPN is dit helemaal afgelopen, de afstand tot de centrale heeft geen invloed meer op jouw internetsnelheid. Je bent dus altijd gegarandeerd dat je een betrouwbare, snelle en stabiele internetverbinding zult ontvangen.

Een gelijke download en uploadsnelheid

Wellicht is dit het grootste verschil met de traditionele DSL verbinding, de downloadsnelheid is gelijk aan de uploadsnelheid. Voorheen werd er 10% genomen van de downloadsnelheid wat inhield dat je in verhouding een dramatische uploadsnelheid had. Met de blik op de toekomst met vele grotere data moet deze info natuurlijk snel verstuurd kunnen worden, hiervoor is het glasvezel netwerk van KPN ideaal.

Heb je gekozen voor de 500 MB/s internetverbinding van KPN dan heb je dus ook een uploadsnelheid van maar liefst 500 MB/s. Even tussendoor dat kopje koffie halen zit er dus niet meer in.

Samen internetten, samen een stabiele internetverbinding

Wanneer je in een huishouden leeft met meerdere personen is niets zo irritant dan constante onderbrekingen in je internetverbinding omdat teveel mensen er gebruik van maken. Glasvezel is voor dit probleem DE oplossing. Samen internetten is geen probleem meer, je zult geen onderbrekingen meer ervaren.

Lekker streamen en downloaden terwijl andere ook bezig zijn met zaken op de internetverbinding, geen enkel probleem met het glasvezel van KPN. Bekijk nu snel of jouw woning beschikt over een glasvezelaansluiting, we kunnen je garanderen dat je nooit meer iets anders wilt!

glasvezel internet kpn
glasvezel kpn

Handige & leuke Video’s

Glasvezelkabel in 2022? | Lees hier alles van A-Z!

Glasvezelkabel in 2022? | Lees hier alles van A-Z!

Het wordt steeds gebruikelijker dat mensen kiezen voor internet via glasvezel, glasvezel zorgt er namelijk voor dat je nog sneller en beter internet hebt. Omdat de netwerken van de meeste mensen steeds groter worden en er steeds meer online gewerkt kan worden...