Snelste VPN, waar moet je op letten & vergelijk de snelste aanbieders! | Bekijk het nu & lees jezelf in!

aug 7, 2020 | Internet, VPN

aug 7, 2020 | Internet, VPN

Ben je op zoek naar een snelle VPN verbinding? Dan is het van belang om te weten welke providers de snelste VPN servers aanbieden. Natuurlijk is het ook handig om te weten wat een VPN precies doet. Een VPN zorgt ervoor dat je volledig anoniem kunt surfen op het internet. Hierbij wordt jouw privacy, veiligheid en vrijheid gewaarborgd, maar veel VPN’s vertragen tegelijkertijd ook jouw internetverbinding.

Dit is natuurlijk logisch omdat je via een VPN server wordt omgeleid, zodat websites niet kunnen achterhalen wie je bent. Daarom hebben wij op deze pagina meerdere ervaringen van bekende VPN’s verzameld om te kijken welke de snelste VPN provider is. Als je snel wilt surfen op het internet met een VPN verbinding is het belangrijk dat de snelheid van deze VPN verbinding stabiel en snel is.

Hiermee voorkom je namelijk dat je lang moet wachten op downloads. Daarnaast is het bij streamen van series en films ook fijn om gebruik te maken van een snelle VPN server, zodat deze niet al te lang hoeven te laden of tussendoor moeten bufferen. Verder geven wij jou op deze pagina een top 3 van snelste VPN Nederland en een top top 3 van snelste VPN in de Verenigde Staten

traag internet oplossen

De snelste VPN providers van dit moment

Als we gaan kijken naar de top 3 snelste VPN providers van zowel Nederland als de Verenigde Staten is het belangrijk om te letten op de downloadsnelheden die worden bereikt. Voor de meeste mensen die gebruik maken van een VPN is dit namelijk vele malen belangrijker dan de uploadsnelheid.

Natuurlijk hangt de beste VPN volledig af van jouw persoonlijke wensen. Wil je in Nederland bijvoorbeeld toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix? Dan is het belangrijk dat je voor een VPN kiest met snelle Amerikaanse servers, zodat je ongestoord kunt geniet van de beste films en series.

De top 3 snelste VPN providers met Nederlandse servers

Geen enkele VPN provider die wij behandelen in deze top 3 is echt traag. Als je snelheid erg belangrijk vindt dan zijn de volgende drie providers allemaal aan te raden. Ben je op zoek naar een gratis snelle VPN provider? Dan is TunnelBear een goed alternatief. Toch steken de drie providers die we gaan behandelen ver boven alle andere providers uit qua snelheid.

1) GOOSE VPN

Als we gaan kijken naar de servers in Nederland van GOOSE VPN, dan worden er extreem hoge snelheden behaald. Natuurlijk zijn de snelheden in het buitenland wat minder, maar voor een Nederlands bedrijf zijn ze erg goed. Daarnaast is alle software in het Nederlands en makkelijk te installeren op ieder apparaat. Ontstaan er problemen met de software of heb je problemen? Dan reageert de klantenservice van dit bedrijf altijd meteen, waardoor GOOSE VPN bij ons op nummer één staat.

2) CactusVPN

Bij snelheidsmetingen komt CactusVPN al gauw naar voren op de tweede plek. Daarnaast heeft dit bedrijf ook een goede klantenservice waar je op kunt vertrouwen. Deze VPN provider scoort met haar Nederlandse servers hoog in snelheid, wat voor veel VPN gebruikers erg belangrijk is.

De software van CactusVPN is uitermate handig te gebruiken en te installeren. Bovendien is het gebruik van Torrents toegestaan bij deze provider wat ook zeker een pluspunt is.

3) CyberGhost

Op nummer 3 staat de VPN provider CyberGhost en dat is zeker een mooie plek in de top 3. CyberGhost is altijd al een provider geweest die zich vooral richt op gebruiksgemak. Dit gaat zo nu en dan ten koste van de snelheden die worden behaalt, maar met de Nederlandse servers worden goede resultaten gescoord. Vandaar dat CyberGhost een goede VPN is voor beginnende gebruikers die eens willen proberen of een VPN voor hen werkt.

De top 3 snelste VPN providers met Amerikaanse servers

In tegenstelling tot de providers met Nederlandse servers lopen de snelheden bij providers met Amerikaanse servers toch iets verder uiteen. Het is namelijk opvallende dat de Amerikaanse servers van de providers GOOSE VPN, CactusVPN en CyberGhost aanzienlijk lager liggen ten opzichte van de Nederlandse servers.

Dan is er ook nog de gratis VPN TunnelBear die op de laatste plek staat als we gaan kijken naar de Amerikaanse servers. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een betaalde VPN provider als je gebruik wilt maken van de Amerikaans servers.

1) Surfshark

Voor de Nederlandse server deed Surfshark ook zeker niet te min en behaalde hier een hoge downloadsnelheid, maar vooral de Amerikaanse server van deze provider is razendsnel. Ben jij op zoek naar een snelle VPN provider die op bijna alle servers hoge snelheden behaalt? Dan zit je bij Surfshark zeker goed.

Zo is de downloadsnelheid die overblijft op een Amerikaanse server bijna net zo hoog als op een Nederlandse server. Bovendien biedt Surfshark ook veel extra opties aan haar klanten en is het mogelijk om gebruik te maken van de Amerikaanse Netflix. Kortom, een knap staaltje werk van Surfshark.

2) NordVPN

De Nederlands server van provider NordVPN is vergeleken met andere providers niet de snelste, maar toch redelijk. Daarentegen zorgt de consistente server in Amerika ervoor dat de snelheden uitermate hoog zijn ten opzichte van de andere providers. Hierdoor is NordVPN een echte aanrader voor mensen die gebruik willen maken van een Amerikaanse VPN server. Daarnaast is de veiligheid van NordVPN op en top en zeer geschikt voor personen die Amerikaanse sites willen unblocken.

3) ExpressVPN

Als je op zoek bent naar een allround goede en snelle VPN provider? Dan is ExpressVPN een goede optie. Dit komt niet alleen door de constante en hoge snelheid, maar vooral ook door het strikte no-log beleid, veiligheidsomstandigheden en gebruiksgemak. ExpressVPN komt hierdoor ook het beste uit de test voor een algemene VPN provider die gemakkelijk werkt op ieder apparaat.

Snelste VPN servers Nederland

We hebben bij het overzicht van verschillende providers gekeken naar het procentuele verschil in verbindingssnelheid. Dit geeft namelijk het beste weer wat de snelheidsverandering is bij verschillende providers. Voor het gemak hebben we een downloadsnelheid van 500 Mbps gepakt en een uploadsnelheid van 480 Mbps. In de tabel hieronder hebben we als eerst de snelheden van verschillende providers op de Nederlandse servers bekeken.

Provider/verbinding
Downloadsnelheid
(Mbps)
Uploadsnelheid
(Mbps)
PingDownloadsnelheid
(%)
Uploadsnelheid
(%)
Eigen verbinding 500480 3100% 100%
GOOSE VPN 5005004100% 100%
Cactus VPN 500 500 3100% 100%
CyberGhost 440 214488% 45%
Surfshark 381265 476% 55%
Tunnelbear 371 200474% 44%
ExpressVPN 321170 864% 35%
VyprVPN 312 176362% 37%
IPVanish 287 94657% 20%
NordVPN 256386951% 81%
PIA130 201526% 42%

Snelste VPN servers Verenigde Staten

Hieronder hebben we nog een overzicht gemaakt van de snelheidsresultaten die de Amerikaanse servers van VPN providers behalen. Ten opzichte van de Nederlandse servers zijn de resultaten aanzienlijk minder, maar dat is logisch. De provider Surfshark steekt er duidelijk bovenuit en NordVPN en ExpressVPN laten ook mooie resultaten zien. De middenmoot van de providers behalen snelheden van 100 Mbps, maar dit is meer dan voldoende voor de meeste doeleinden.

Provider/verbinding
Downloadsnelheid
(Mbps)
Uploadsnelheid
(Mbps)
PingDownloadsnelheid
(%)
Uploadsnelheid
(%)
Eigen verbinding 500480 3100% 100%
Surfshark 372 19 78 74% 4%
NordVPN 145 27 78 29% 6%
ExpressVPN 138 27114 28% 6%
CyberGhost 121 17 7824% 4%
IPVanish 121 18 82 24% 4%
VyprVPN 103 12 8421% 3%
GOOSE VPN 94 10 78 19% 2%
PIA 79 71 84 16% 15%
Cactus VPN 60 99912% 2%
Tunnelbear 26 6975% 1%

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen

Handige & leuke video’s