Hotspot Shield, wat houdt het precies in & wat kan je er allemaal mee? Bekijk het hier!

Hotspot Shield is een veelgekozen VPN provider die sinds 2008 actief is op de markt van VPN aanbieders. Sinds deze tijd is het bedrijf flink gegroeid en dit komt mede doordat zij zowel een gratis VPN als een betaalde VPN aanbieden. Hotspot VPN Shield is eigendom van het Amerikaanse bedrijf AnchorFree en heeft meer dan 650 miljoen gebruikers wereldwijd.

Hotspot Shield VPN is erg makkelijk in gebruik en eenvoudig om te installeren. Daarnaast werkt de VPN op Android, iOS, Windows en MacOS, waardoor je op ieder apparaat veilig kunt surfen op het internet. Ook wordt deze VPN wereldwijd ingezet om censuur en dictatuur tegen te gaan, omdat je anoniem op het internet kunt surfen.

Zo speelde ze een grote rol tijdens de Arabische lente in 2010. Mensen gebruikten namelijk een VPN om blokkades van de overheid te omzeilen om zo alsnog hun mening te kunnen uiten over bepaalde zaken.

[toc]

Hoe is het gesteld met de veiligheid van Hotspot Shield VPN?

Een van de belangrijkste kenmerken van een VPN provider is de veiligheid en daarom gaan wij jou in dit stuk meer vertellen over de veiligheid van Hotspot Shield. Mensen willen op het internet graag hun privacy bewaken en met een gerust gevoel op het internet kunnen surfen.

Een VPN is voor die personen een goede oplossing om anoniem te blijven en tegenhouden dat hen IP-adres in de verkeerde handen valt. Een VPN versleutelt namelijk jou internetverkeer en zorgt ervoor dat jouw internetgedrag anoniem blijft.

Hierdoor kan niemand zien wat je online doet en blijven al jouw gegevens veilig. Om erachter te komen of dit bij Hotspot Shield ook het geval is hebben we onderzoek gedaan en een aantal belangrijke kenmerken gevonden die Hotspot Shield VPN veilig maken.

Privacy en logbeleid

Dankzij het privacy- en logbeleid van Hotspot Shield weet je zeker dat je anoniem en veilig kunt surfen op het internet. Zo worden er geen IP-adressen en andere informatie opgeslagen die zouden kunnen leiden tot identificatie van de gebruiker. Je IP-adres wordt namelijk alleen bewaard tijdens de VPN sessie en zodra je de verbinding verbreekt wordt het IP-adres direct verwijderd.

Daarnaast wordt jouw IP-adres nimmer gedeeld met andere partijen, waardoor je er zeker van bent dat je anoniem blijft. Bovendien geldt dit zowel voor een premium account als voor een gratis account. Daarentegen houdt Hotspot Shield wél anoniem verzamelde data bij van gebruikers. Zo kunnen zij zien welke websites er worden bezocht en welke apps er worden gebruikt.

Deze informatie wordt alleen gebruikt om te kijken welke pagina’s en apps wel niet kunnen worden bereikt door hun gebruikers, zodat zij vervolgens de service kunnen verbeteren. Omdat dit toch een manier is van dataverzameling kan Hotspot Shield niet stellen dat ze een no-log-beleid hanteren.

free vpn netflix

Alternatief nummer 1:

Bekijk hoe NordVPN het gemakkelijk voor je maakt!

express vpn netflix

Alternatief nummer 2:

160 serverlocaties in het VK, Amerika, Canada en meer; 94 landen in totaal. Na 30 dagen niet tevreden over de dienstverlening? Geen zorgen, je krijgt je geld terug! Zeker eens het proberen waard.

Er heeft een onderzoek plaatsgevonden

Daarnaast is er ook enige ophef geweest over de privacy die Hotspot Shield biedt. Zo bracht een onafhankelijk agentschap van de Australische overheid (CSIRO) een aantal jaar geleden een onderzoek uit, waaruit bleek dat Hotspot Shield niet goed omging met informatie van gebruikers. Hotspot Shield werd namelijk beschuldigd van het plaatsen van advertenties en het volgen van online gedrag van gebruikers.

Daarnaast werd er beweerd dat de informatie die Hotspot Shield zou verzamelen werd verkocht aan adverteerders. De claims die we hierboven hebben benoemd werden niet gemaakt over de Hospot Shield premium versie, maar over de gratis versie van de VPN provider. Hieruit volgde een bericht van AnchorFree, het bedrijf achter Hotspot Shield, dat ze tegen de claims van CSIRO in zouden gaan. Hotspot Shield verzamelt geen gegevens die zouden kunnen leiden tot identificatie van de gebruiker.

Daarnaast brengen ze ieder jaar een transparantierapport uit waarin alle vragen over data in tabellen wordt opgesomd. Hierin laten zij ook weten dat er in geen enkel geval (in ieder geval t/m 2018) informatie is vrijgegeven over persoonsgegevens van gebruikers. Verder is het wel jammer dat een VPN provider als Hotspot Shield zoveel gegevens logt, ook al zijn al deze gegevens geanonimiseerd.

Protocollen van Hotspot Shield VPN

Voorheen werden de protocollen IPSec en OpenVPN gebruikt door Hotspot Shield, maar zij vonden deze helaas niet snel en goed genoeg. Vandaar dat zij tegenwoordig gebruik maken van het protocol Catapult Hydra. Dit is een protocol dat eigendom is van en ontwikkeld is door het Amerikaans bedrijf AnchorFree (het bedrijf dat Hotspot Shield beheerd).

Door dit protocol te laten ontwikkelen hebben zij bewerkstelligt dat de verbinding op lange afstand sneller is, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid die je gewend bent. Het enige nadeel van Hotspot Shield is dat het verplicht is om dit protocol te gebruiken, wat ontwikkeld is door het moederbedrijf. Snelle VPN is wel zo fijn.

Het is namelijk niet mogelijk om te kiezen voor een ander protocol. Omdat Catapult Hydra geen standaard protocol is voor VPN’s is er ook weinig informatie over te vinden. Toch wordt dit protocol ook gebruikt door grote en bekende cybersecurity-bedrijven zoals BitDefender en McAfee.

Beste VPN voor de Hotspot Shield kiezen? Bekijk het grote aanbod!

Heeft Hotspot Shield bepaalde informatie nodig?

De informatie die je door moet geven hangt volledig af van de versie die je kiest. Zo is er gratis versie van Hotspot Shield en een Hotspot Shield Elite VPN versie. Bij de gratis versie hoef je geen enkele gegevens af te staan. Het is namelijk niet nodig om je betaalgegevens in te voeren en je kunt zelfs jouw e-mailadres voor jezelf houden.

Een groot nadeel van de gratis versie is wel dat je maar een gelimiteerd aantal opties hebt. Je hebt namelijk maar een gebruik van maximaal 500 MB. Dan is er nog de betaalde versie, waarvoor je wel een aantal gegevens door moet geven. Zo is het noodzakelijk om je betaalgegevens in te voeren en dit kan onder andere door middel van een creditcard.

Er zijn ook een aantal betaalmethodes die iets anoniemer zijn, namelijk dat je met giftcards kunt betalen van meer dan honderden bedrijven. Hierdoor blijf je volledig anoniem en hoef je vervolgens alleen nog maar een account aan te maken. Voor het aanmaken van een account heb je wel een e-mail adres nodig en je moet natuurlijk ook een wachtwoord invoeren.

De Kill Switch van Hotspot Shield VPN

Hotspot Shield heeft een goede functie ingebouwd om de privacy en veiligheid van gebruikers te waarborgen. Zo hebben zij een ingebouwde kill switch in hun systeem, waardoor je geen risico loopt wanneer je VPN-verbinding even wegvalt.

Mocht dit wel het geval zijn? Dan wordt jouw data niet het internet opgestuurd totdat je weer een veilige verbinding hebt met VPN. Hierdoor is het onmogelijk dat jouw informatie onbeveiligd online komt.

Hotspot VPN Shield snelheid

Het is belangrijk dat de snelheid van een VPN goed is, zodat je pagina’s kunt openen en filmpjes kunt kijken zonder lang te hoeven wachten. Het zou daarom dus ideaal zijn als de omleiding die je VPN voor jou aanmaakt zo min mogelijk zou zorgen voor enige vertraging in de verbinding.

In de praktijk is dit vaak lastig, maar daarom worden de snelheden altijd getest en bij Hotspot Shield zijn de snelheden vergelijkbaar als bij het thuisnetwerk als je kiest voor een Nederlandse server. Kies je voor een Amerikaanse server dan zijn de snelheden wel minder, maar nog steeds voldoende om zonder vertraging pagina’s en filmpjes te laden. De snelheid van Hotspot Shield VPN is goed voor dagelijks gebruik.

Zo kun je met deze VPN prima pagina’s bezoeken, filmpjes kijken en zelfs online gamen is geen enkel probleem. Ook het downloaden van grote bestanden gaat snel wanneer je op de Amerikaanse server zit, waarbij de snelheden minder waren als bij de Nederlandse server. Kortom, Hotspot Shield VPN is een betrouwbare en snelle VPN provider.

De software van Hotspot Shield VPN

De software van Hotspot Shield is zowel hetzelfde bij de gratis versie als bij de betaalde versie (Hotspot Shield Elite VPN). Daarnaast is de software op alle platformen beschikbaar en erg eenvoudig in gebruik.

Dit komt mede door de duidelijke en gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is de software beschikbaar voor Windows en MacOS op de pc of laptop en zijn er ook nog handige apps voor iOS VPN en Android. Hieronder hebben wij de verschillende soorten software op een rijtje gezet:

Hotspot Shield app voor Android

Veel mensen met een Android telefoon willen graag gebruik kunnen maken van een VPN verbinding van Hotspot Shield. Gelukkig is er dan ook een speciale Hotspot Shield Android app, waarmee je anoniem kunt surfen op het internet via je smartphone. De app geeft je bovendien toegang tot de meeste gebruikte opties en is ook nog eens eenvoudig in gebruik.

Zo bepaal je zelf met welk land je een verbinding wilt maken. Verder is het mogelijk om in te stellen dat de connectie direct wordt gestart wanneer je telefoon aangaat. Deze laatste opties is er een die je niet vaak tegenkomt bij andere VPN apps.

nord vpn netflix

Hotspot Shield Chrome extensie

Voor Google Chrome en Firefox heeft Hotspot Shield een speciale extensie en add-on uitgebracht, waardoor je heel eenvoudig en snel gebruik kunt maken van een VPN verbinding. Je kunt hiermee vanuit je browservenster een VPN connectie naar keuze maken, zodat je anoniem blijft.

Niet alleen is dit heel erg gemakkelijk, maar ook snel als je voor jouw surfgedrag een VPN verbinding nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld anoniem surfen op het internet of vanuit het buitenland naar NPO gemist kijken? Dan zet je snel een VPN verbinding aan waardoor het mogelijk wordt.

Hotspot Shield Netflix

Er worden vaak vragen gesteld bij Hotspot Shield die veelal gaan over Netflix en hoe gebruikers er gebruik van kunnen maken. Dit zou eigenlijk gewoon mogelijk moeten zijn wanneer je met een Amerikaanse server verbindt. Toch ontstaan er vaak problemen rondom de toegang van Netflix.

Dit komt mede doordat Netflix altijd aan het vechten is tegen VPN’s, zodat zij de service locatiegebonden kunnen houden. Voor dit probleem heeft Hotspot Shield een korte handleiding opgesteld waarin zij jou stap voor stap uitleggen waarom het kan zijn dat je geen toegang hebt tot Netflix en hoe je dit probleem kunt oplossen.

Mocht deze handleiding jou niet verder kunnen helpen? Dan wordt je doorgestuurd naar de klantenservice, maar deze is helaas niet al te best.

vpn voor netflix

Alternatief nummer 3:

Nooit meer problemen met het verbinden van buitenlandse Netlix bibliotheken? Wordt een Ghostie en binge watch de beste series achter elkaar!

Aanbieders vergelijken

Beste voor:

Mobiel gebruik

★★★★★

9,5 / 10

Prijs

Vanaf € 3,11 per maand

Voordelen

Ideaal voor Netflix
Dedicated IP-adres
Beste prijs/kwaliteit
6 apparaten verbinden

Beste voor:

Netflix

★★★★★

9,1 / 10

Prijs

Vanaf € 6,67 per maand

Voordelen

Geen data-logs
Kwalitatief en snel
30 dagen, geld terug
1700 servers, 94 landen

Beste voor:

Beginners

★★★★★

9,0 / 10

Prijs

Vanaf € 2,64 per maand

Voordelen

Zeer toegankelijk
Kwalitatief en snel
Codering militair niveau
6500 servers, 90 landen

Beste voor:

Prijs/kwaliteit

★★★★★

8,8 / 10

Prijs

Vanaf € 1,99 per maand

Voordelen

Adblocker
24/7 support
15 Netflix bibliotheken
1700 servers, 63 landen

Beste voor:

Privacy

★★★★★

8,5 / 10

Prijs

Vanaf € 2,50 per maand

Voordelen

Geen logs
Zeer scherp geprijsd
Snelle & stabiele servers
2640 servers, 47 landen