EDGE Sport

EDGE sport is een televisiezender die op internationale schaal de focus legt op het uitzenden van programma’s over lifestyle en actiesporten. Tevens biedt de zender ook online diensten en een video on-demand optie aan. Bij EDGE Sport ken men 24 uur per dag, 7 dagen per week genieten van live wedstrijden, evenementen en uiteraard toernooien die gericht zijn op actiesporten.

Naast de verslaglegging van actiesporten, worden er bij EDGE Sport ook voortdurend documentaires, analyses, en eventuele hoogtepunten uitgezonden. Een ander interessant gegeven over deze zender is dat het maandelijks en tevens ook jaarlijks overzichten uitzendt van de meest memorabele momenten uit de actiesport van de desbetreffende periodes.

Het aanbod van van EDGE Sport

Om je een beter beeld te geven van EDGE Sport en de daarop uitgezonden actiesporten, willen we je wat aanvullende informatie geven over het aanbod van de televisiezender. De actiesporten die zowel te zien zijn bij EDGE Sport bestaan onder andere uit surfen, snowboarden, BMX en uiteraard autosports.

Naast live wedstrijden, documentaires en hoogtepunten kan men bij de zender een divers aanbod van sportcompetities verwachten. Een aantal voorbeelden van de sportcompetities die te bewonderen zijn bij EDGE Sport zijn:

  • De World Snowboard Tour
  • De UCI BMX Supercross World Cup
  • ASP World Championship Tour Surfing
  • PKRA Kiteboarding World Tour
  • Bowl- a Rama Skateboarding

Zoals ongetwijfeld duidelijk geworden is, kan men terecht bij EDGE Sport voor actiesport en alles wat daarbij komt kijken. Wil jij graag meegenieten van de actiesporten? Lees dan even met ons verder om na te gaan of jouw provider kan voldoen aan de door jouw gewenste opties.

Beschikbaarheid en opties van de televisiezender

EDGE Sport is helaas bij geen enkele provider beschikbaar in het basispakket. Daarentegen is de zender wel optioneel verkrijgbaar bij de provider Online, uiteraard wel tegen betaling van een meerprijs. Daarnaast is het goed om te weten dat de provider HD kwaliteit kan garanderen, zo kijkt men in ieder geval met HD kwaliteit naar de actiesport.

Het is mogelijk dat je je zult afvragen of je bij EDGE Sport programma’s opnieuw of later terug kunt kijken. Daarom is het wellicht handig om te weten dat de zender bij geen enkele provider de opties Begin Gemist en Programma Gemist beschikbaar stelt. Het is dus bij EDGE Sport extra belangrijk om de tv gids regelmatig te checken. Het is dus uiteraard ook niet mogelijk een gemiste sportwedstrijd op een later moment terug te bekijken.

Tot slot willen we je attenderen op het feit dat de provider Online het mogelijk maakt EDGE sport te kijken op je tablet of smartphone. Je dient hiervoor een TV app te downloaden, deze zorgt ervoor dat je in een paar klikken te genieten van EDGE Sport. Houd er wel rekening mee dat niet iedere provider deze optie buitenshuis, of zonder Wi-Fi kan garanderen.

Lees gerust eens onderstaand overzicht door, zo ben je in een oogopslag op de hoogte van alle opties en de beschikbaarheid per provider en wellicht geniet jij binnenkort wel mee van de gaafste actiesporten bij EDGE Sport.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport