Motors TV

Motors TV was een digitale televisiezender waarbij de focus hoofdzakelijk lag op motorsport. De zender is in 2000 begonnen en was een geschikt kanaal voor iedereen die op de hoogte wilt blijven van live verslaglegging van internationale racewedstrijden en -evenementen.

De programmering van Motors TV bestond niet slechts alleen uit auto en motorwedstrijden, op de zender waren ook vliegtuigen en race boten te bewonderen. Het racekanaal is in 2016 overgenomen door de onderneming Motorsports Network, dit is tevens ook de aanleiding geweest voor de naamsverandering.

Het kanaal veranderde de naam van Motors TV naar Motorsport.TV. Echter is de zender in 2018 gestopt met het uitzenden van programma’s in heel Europa.

De programmering van Motors TV

Het racekanaal zend voornamelijk live wedstrijden uit op het gebied van motorsports. Auto, motor, boot en zelfs vliegtuigsport kan men bewonderen bij de zender. Naast de livewedstrijden, kan men ook documentaires, reportages, analyses en hoogtepunten van racesporten zien.

Om je een beter beeld te geven over de programmering van het racekanaal, willen we je een aantal voorbeelden geven van programma’s die te zien zijn bij Motors TV:

  • De World Rally Championship
  • United SportsCar Championship
  • MX2 Motorcross World Championship

Samenvattend, kunnen we concluderen dat de zender een perfecte optie is voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van racewedstrijden, analyses, documentaires en natuurlijke hoogtepunten van de gaafste motorwedstrijden. Ben jij geïnteresseerd in de racewedstrijden en wil je weten wat de eventuele opties en beschikbaarheid zijn van de zender? Twijfel dan niet om even met ons mee te lezen.

Opties en beschikbaarheid van het racekanaal

Laten we beginnen met het feit dat het Motors TV bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Echter is het wel zo, dat de zender optioneel verkrijgbaar is bij Caiway tegen de betaling van een meerprijs. Helaas is de zender bij geen enkele provider beschikbaar in HD kwaliteit.

Ook dien je er van op de hoogte te zijn dat geen enkele provider de opties Begin Gemist en Programma gemist aanbiedt. Het kan dus wellicht verstandig zijn om te onthouden dat je bij het racekanaal geen enkele wedstrijd of programma terug kunt kijken indien je het gemist hebt. Tevens bied het kanaal ook geen mogelijkheid om een TV app te downloaden waarmee je Motors TV online kunt bekijken.

Uiteraard beschikt het kanaal over een Motors TV Gids, zo kan men eenvoudig inzage krijgen over de programmering van komende dagen. Ben jij een echte raceliefhebber en ben je geïnteresseerd in de eventuele opties en beschikbaarheid van de zender? Lees dan eens onderstaand tabel door, en wellicht geniet jij binnenkort ook mee met Motors TV, wat deel is van het Motorsport Network, in Nederland.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport