ESPN 2

Vanaf 1 januari 2021 is ESPN 2 de nieuwe naam van het oude FOX Sports 2. Het Amerikaanse bedrijf The Walt Disney Company heeft in 2019 FOX Sports overgenomen. Dit is tevens ook de oorzaak van de naamsverandering. ESPN2 is evenals ESPN1 een Nederlandse voetbalzender. De zenders worden ook wel eredivisiezenders genoemd.

De digitale televisie aanbieder ESPN stond voor de overname ook wel bekend als de FOX Networks Group. Van deze Nederlandse onderneming, is het bekend dat het sinds 2013 zes televisiekanalen bezit waarop de focus voornamelijk ligt op sport, en alles wat daarbij komt kijken.

Buiten de 6 televisiekanalen vol met sportprogramma’s om, is ESPN2 ook in het bezit van een ESPN2 Live Stream waarop voortdurend live sport te zien is. Het is wellicht ook fijn om te weten dat ESPN2 een Watch Video On Demand optie aanbiedt, hiermee kun je zelf bepalen op welk moment je een sportprogramma wilt kijken.

Als je geïnteresseerd bent in het aanbod van ESPN2, of je zoekt informatie over de opties en beschikbaarheid van de sportzender, kun je de tekst aandachtig met ons doornemen.

Wat kunnen we zien bij ESPN2?

ESPN2 is de ideale zender voor de voetballiefhebber. Echter kan het wellicht prettig zijn om wat meer specifieke informatie te krijgen over het aanbod van de sportzender. ESPN2 is de zender voor voetbalwedstrijden die niet te bewonderen zijn bij ESPN.

Ook zijn er bij ESPN2 veel samenvattingen en analysis te zien over voetbal uit andere competities. de Bundesliga, de Keuken Kampioen Divisie en UEFA Europa League komen regelmatig voorbij in het programma. Tot slot kan men bij de sportzender genieten van talloze programma’s waarin waarin hoogtepunten van voetbalwedstrijden over de hele wereld worden besproken.

De beschikbaarheid en opties van de televisiezender

Helaas is de sportzender ESPN2 niet beschikbaar bij iedere willekeurige provider in het basispakket. Alleen de provider Online biedt momenteel ESPN2 aan in het basispakket, echter is het wel mogelijk tegen een meerprijs te ontvangen. Ook kan het verstandig zijn om te controleren of jouw provider het mogelijk maakt programma’s terug of overnieuw te bekijken. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat een provider de opties Programma Gemist of Begin Gemist verschaft.

Uiteraard kun je middels het downloaden van een televisie app online ESPN2 bekijken op je tablet of smartphone, wel dien je er van op de hoogte te zijn dat het bij enkele providers niet mogelijk is buitenshuis gebruik te maken van dit privilege. Tevens kun je door deze applicatie eenvoudig ESPN2 Stream kijken op je tablet of smartphone. Erg handig! Onderstaande tabel geeft duidelijk overzicht over de opties en beschikbaarheid per provider.

Kortom, is het duidelijk geworden dat ESPN2 gezien kan worden als het tweede kanaal van de voetbalzender ESPN Eredivisie. De ESPN zenders zijn een ideale keuze voor iedereen die zich wilt laten amuseren door sportprogramma’s.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport