ESPN4

De digitale televisie aanbieder ESPN bezit 6 sportkanalen, waarvan ESPN4 het vierde kanaal is. Naast dat er veel gefocust wordt op de Eredivisie, analyses en de bijbehorende verslaglegging, richt de zender zijn aandacht ook op andere sportcompetities. Er zijn bijvoorbeeld talloze programma’s te vinden over de Bundesliga, KNVB Beker, Major Soccer, Vrouwen Eredivisie en de Europa League.

Daarnaast vind je bij ESPN 4 schitterende voetbaldocumentaires en informatieve programma’s. Bij de sportzender worden tevens ook bekende Amerikaanse sportcompetities uitgezonden. Naast het populaire voetbal van ESPN4 kan men ook genieten van onder andere tennistoernooien uit de WTA Tour.

Het sportaanbod van ESPN4

De digitale televisie aanbieder ESPN, stond voorheen ook wel bekend als FOX Networks Group. Het Nederlandse bedrijf FOX Networks Group bezit sinds 2013 zes digitale televisiekanalen waar voornamelijk sport, en alles wat daarbij komt kijken word uitgezonden. Echter is het bedrijf in 2019 overgenomen door het internationaal bekende mediabedrijf The Walt Disney Company, zo doende is de naam gewijzigd in ESPN.

We kunnen nu concluderen, dat het vierde kanaal van ESPN de focus legt op voetbal en andere sport. In deze alinea willen we je een specifieker beeld geven over de programmering van ESPN4. Op de sportzender zijn onder andere analyses, verslaggevingen en hoogtepunten van Eredivisie wedstrijden te zien. Daarnaast kunnen we op de zender, programma’s verwachten over andere voetbalcompetities zoals de Bundesliga en Copa Sudamerica.

Maar een ander belangrijk gegeven over ESPN4, is dat er op de zender talrijke internationale sportevenementen worden uitgezonden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • American Football
  • Ultimate Fighting Championship
  • Women’s Tennis Association

Kort gezegd, kunnen we concluderen, dat de sportzender ESPN4 geschikt is voor iedereen zich graag laat amuseren door voetbal en andere internationale sportevenementen. In onderstaande tekst willen we graag wat meer vertellen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van het sportkanaal. Ben jij benieuwd of jouw provider kan voldoen aan jouw wensen omtrent ESPN4? Check dan even de bijgevoegde tabel.

Mogelijkheden en beschikbaarheid van de sportzender

Om mee te beginnen, is het wellicht prettig om te weten dat de sportzender beschikbaar is bij Oxxio, Online, Budget, Caiway, Ziggo, XS4ALL, DELTA, KPN en T-Mobile. Tevens is het niet vanzelfsprekend dat het kanaal bij iedere provider beschikbaar is in het basispakket. Het is natuurlijk wel mogelijk bij een aantal providers de zender optioneel te verkrijgen tegen een meerprijs.

Zoals je wellicht zult weten, is het niet zeker dat iedere provider opties aanbiedt waarmee je een sportprogramma op ESPN4 terug, of overnieuw kunt kijken. Het is hierdoor altijd verstandig om van te voren te checken of jouw huidige provider kan voldoen aan de opties Begin Gemist of Programma Gemist. Zo hoef je nooit meer te treuren, dat je jouw favoriete sportwedstrijd gemist hebt, en het vervolgens niet terug kunt zien.

Uiteraard kun je via een applicatie online ESPN4 bekijken op je tablet of smartphone. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer wilt blijven genieten van de meest spectaculaire sportwedstrijden. Tevens dien je wel rekening te houden met het feit dat niet iedere provider deze optie kan garanderen buiten het bereik van je WiFi-netwerk. Wil jij altijd op de hoogte blijven van de beste sportprogramma’s op ESPN4? Bekijk dan even onderstaand overzicht om te checken of je provider kan voldoen aan jouw wensen.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport