ESPN 3

Sinds 1 januari 2021 is de naam van FOX Sports 3 veranderd naar het huidige ESPN3. Dit is ontstaan door het feit dat het Nederlandse bedrijf FOX Sports in 2019 is overgenomen door het Amerikaanse concern The Walt Disney Company. Zoals de andere televisiezenders ESPN1 en ESPN2 is de derde versie genaamd ESPN3 ook een populaire zender gericht op voetbal.

De zenders van het huidige ESPN stonden voorheen bekend onder de naam van Fox Networks Group, wat tevens zes bekende televisiekanalen bezit waarbij voornamelijk voetbal dan wel andere sporten worden uitgezonden. Op de televisiezenders kun je voornamelijk analyses, live wedstrijden en sportnieuws verwachten.

Het enige verschil hierin is dat Fox Networks Group voortaan bekend staat als ESPN. Het kan wellicht prettig zijn om te horen dat ESPN beschikt over een video-on-demand optie beschikt. Hiermee kun je op ieder gekozen moment de tijd nemen om programma’s te bekijken. Tevens biedt het kanaal ook ESPN3 live streams aan zodat je altijd op de hoogte blijft van de live sportwedstrijden.

Het aanbod van ESPN3

ESPN1, ESPN2 en natuurlijk ESPN3 worden ook wel de Eredivisie kanalen genoemd. Uiteraard bestaat de programmering dan ook uit voornamelijk voetbal uit de Eredivisie. Maar ook voetbal uit onder andere de Keuken Kampioen Divisie, de Europa League en de Bundesliga zijn te bewonderen op de televisiezenders.

Bij ESPN3 worden voornamelijk voetbalwedstrijden uitgezonden die niet te zien zijn bij de eerste twee kanalen, omdat op deze kanalen andere voetbalwedstrijden live worden uitgezonden. Zo ken men wedstrijden die op het zelfde tijdstip plaatsvinden toch kijken. Verder kun je bij ESPN3 overvloedig programma’s verwachten omtrent voetbalanalyses, hoogtepunten en voetbaldocumentaires.

We hebben in bovenstaande tekst duidelijk beschreven wat de ESPN3 zender inhoudt en wat er te zien is bij de zender, verder willen we graag de tijd nemen om je extra informatie te geven over de mogelijkheden en beschikbaarheid van de televisiezender. Zo komen we er achter wat de opties per provider zijn. Wil jij nagaan of jouw huidige provider de door jou gewenste opties aanbiedt? Twijfel dan niet om even met ons verder te lezen.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van de televisiezender

We willen graag starten met het feit, dat ESPN3 niet bij iedere provider beschikbaar is in het basispakket. Daarentegen is het bij een aantal providers wel optioneel verkrijgbaar tegen een meerprijs. Helaas is het terugkijken of opnieuw opstarten van programma’s niet bij iedere provider mogelijk. In onderstaand overzicht kun je bekijken of jouw provider de opties Begin Gemist of Programma Gemist aanbiedt.

Op de dag van vandaag kan men via een TV app gemakkelijk online programma’s bekijken. Zo kun je onderweg in de trein met een paar klikken blijven genieten van ESPN3 Online op je smartphone of tablet. Wel dien je even te checken of jouw provider het mogelijk maakt daadwerkelijk buitenshuis te genieten van alle voetbalprogramma’s.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport