ESPN5

Het mocht je wellicht voorbij gegaan zijn, maar sinds 1 januari 2021 is het kanaal FOX Sports 5 veranderd naar ESPN5. Deze naamsverandering is tot stand gekomen doordat het het Nederlandse bedrijf FOX Sports in 2019 overgenomen is door het Amerikaanse mediabedrijf The Walt Disney Company. Het voorheen genoemde FOX Networks Group gaat hedendaags verder onder de naam ESPN.

De onderneming beschikt over zes televisiezenders, die voornamelijk de focus leggen op sport en alles wat daar mee te maken heeft. Een leuk feitje is dat de digitale televisie aanbieder een Video-On-Demand optie aanbied, hiermee kun je eenvoudig op elk gekozen moment genieten van de sportprogramma’s bij ESPN5.

We hebben concrete informatie gegeven over de overname van FOX Networks Group. Daarnaast willen we je extra informatie verschaffen over de mogelijkheden en beschikbaarheid van de zender per provider. Tot slot willen we je een goed beeld geven van de programmering van ESPN5. Wil jij meer weten of het aanbod van de sportzender? Dan kunnen we je aanraden om eens rustig onderstaande tekst door te nemen.

Wat ken men verwachten bij ESPN5?

Zoals we al verteld hebben, draait het bij ESPN5, evenals bij de andere ESPN zenders voornamelijk om sport en alles wat daarbij komt kijken. De programmering bestaat dan ook hoofdzakelijk uit voor- en na beschouwingen van voetbalwedstrijden, analyses, actueel sportnieuws en natuurlijk verslaggeving van live voetbal. De eerste drie zenders ESPN leggen voornamelijk de focus op het Eredivisie voetbal, terwijl ESPN4, ESPN5 en ESPN6 zich meer leggen op internationale sportwedstrijden.

Je zult er dan ook niet raar van opkijken, dat de programmering van ESPN5 bestaat uit internationaal voetbal. Daarnaast zijn er vele andere sporten te zien bij het kanaal. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Ijshockey
  • Tennis
  • Honkbal
  • American Football

De ESPN5 zender word gebruikt met als voornaamste doel om live sportwedstrijden uit te zenden, die niet live te zien zijn bij een van de 5 andere kanalen. Zo kan men altijd blijven genieten van de gaafste sportevenementen!

Wat zijn de mogelijkheden en beschikbaarheid van de sportzender?

Laten we starten met het gegeven dat de de sportzender ESPN5 bij geen enkele provider beschikbaar is in het basispakket. Vanzelfsprekend kan men het kanaal wel aanschaffen tegen de betaling van een meerprijs. De zender is optioneel verkrijgbaar bij KPN, Caiway, Online, Oxxio, T-Mobile, DELTA, YouFone, Ziggo, Budget en XS4ALL.

Het kan van belang zijn om van te voren even na te gaan, of jouw provider de opties Programma Gemist en Begin gemist beschikbaar stelt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iedere provider deze opties aanbied. En iedereen heeft wel eens ervaren hoe vervelend het is dat je favoriete programma gemist hebt. Je wilt dan natuurlijk wel het programma even opnieuw kijken.

Wil jij in een paar klikken ESPN5 kunnen kijken op je smartphone of tablet? Dat kan! Het is namelijk mogelijk via een TV app non-stop te kunnen blijven genieten van alle sportevenementen. Daarentegen dien je wel even te checken of jouw huidige provider het mogelijk maakt om buitenhuis te kunnen genieten van ESPN 5.

Ben jij geïnteresseerd in de sportzender? En wil je weten of jouw huidige provider kan voldoen aan je wensen omtrent ESPN5? Dan hebben we speciaal voor jou een overzichtelijk schema bijgevoegd, hiermee kun je in een oogopslag de opties per provider checken.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport