ESPN 6

Je zal het wellicht niet meegekregen hebben, maar ESPN6 is de nieuwe naam van het destijds genoemde FOX Sports 6. De oorzaak van deze naamsverandering ligt bij het feit dat het Amerikaanse mediabedrijf The Walt Disney Company in 2019 de Nederlandse onderneming FOX Networks Group heeft overgenomen. ESPN6 is de zesde televisiezender waarover ESPN beschikt. Net als bij de andere 5 zenders, word bij ESPN6 voornamelijk sport uitgezonden. Men kan sportnieuws, analyses en natuurlijk live sportevenementen bewonderen bij het kanaal.

ESPN6 hoort thuis bij ESPN4 en ESPN5, tevens worden deze samen ook wel de internationale sportzenders van ESPN genoemd. Zoals je al verwacht, worden op deze 3 zenders dan ook voornamelijk internationale sportevenementen uitgezonden. De zender beschikt over de optie Video-on-demand. Hiermee ben je in staat om jouw favoriete sportevenementen te kijken, wanneer jij dat wilt.

Het aanbod van ESPN6

ESPN6 is een geschikte zender voor iedereen die graag naar sport kijkt. In voorgaande alinea hebben we geprobeerd duidelijk te maken wat ESPN inhoud. We willen de volgende alinea’s graag gebruiken om een specifiek beeld te geven over de programmering van ESPN6 en daarnaast de beschikbaarheid en eventuele opties van de zender.

Zoals al duidelijk naar voren is gekomen, is ESPN6 een sportzender. De zenders van ESPN leggen de focus voornamelijk op internationale voetbalevenementen en de verslaglegging hiervan. De voetbalcompetities de Bundesliga, de Copa Libertadores en Europa League zijn onder andere te bekijken. Echter is het daar niet mee gezegd, ESPN6 is namelijk ook een goede keuze als je opzoek bent naar verschillende soorten sport. Een aantal voorbeelden van sportcompetities die te zien zijn bij ESPN6 zijn:

  • American Football
  • ATP World Tour
  • Ultimate Fighting Championship

Beschikbaarheid en eventuele opties van ESPN6

De sportzender ESPN6 is bij alle providers in onze vergelijker optioneel verkrijgbaar tegen een meerprijs, daarentegen wordt de zender door geen enkele provider aangeboden in het basispakket. Ben je 15 minuten later als verwacht en mis je daardoor gedeeltelijk je favoriete sportevenement? Niet getreurd, een aantal providers biedt de opties Programma Gemist en Begin Gemist aan. Je dient wel even te controleren of jouw huidige provider ook daadwerkelijk over deze opties beschikt.

Het is goed om te weten dat iedere provider HD kwaliteit kan garanderen bij het kanaal, dankzij deze optie kun je altijd genieten van sportevenementen met een goede beeldkwaliteit. Super, toch? Tot slot willen we je informatie geven over tv kijken op je smartphone of tablet, dit is namelijk ook mogelijk bij een aantal providers. Het is noodzakelijk dat men hiervoor een app downloadt waarmee het in enkele klikken mogelijk is buitenshuis of onderweg te genieten van de sportwedstrijden op ESPN6.

Wil jij weten of jouw provider ESPN6 aanbiedt en of de desbetreffende opties daadwerkelijk gebruikt kunnen worden? Lees dan eens in alle rust onderstaand overzicht door en misschien kijk jij samen met vele andere gebruikers binnenkort mee naar de meest toffe sportevenementen!

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Eurosport 1
Ziggo Sport
Eurosport 2
Ziggo Select
Motors TV
Extreme Sports
Horse Country
EDGE Sport