RTL 5

RTL 5 is de 2e zender van RTL Nederland en is opgericht in 1993. RTL 5 is een zender gevestigd in Luxemburg, wat dit kanaal officieel een Luxemburgse zender maakt net zoals RTL 4, en uiteraard is RTL5 een commerciële zender. Er worden alleen Nederlandse zenders uitgezonden.

RTL5 richt zich op de jongere doelgroep van 15 tot 35 jaar, eerst was RTL5 meer gericht op mannen en zonden er voornamelijk veel sport en zakelijke programma’s, maar door de jaren heen is dat veranderd en in het heden hebben ze een breed publiek met veel verschillende programma’s.

RTL5 TV programma’s

RTL 5 staat er om bekend dat er een breed publiek is een een grote variatie aan programma’s. Op RTL 5 is er een groot aanbod aan programma’s maar de meeste categorieën die je zult tegen komen zijn: comedyseries, reality-soaps, amusement, actie, drama en films, maar er worden niet alleen normale shows uitgezonden. Maar ook programma’s met een maatschappelijke betrokkenheid zoals: Levenslang met dwang.

De meest bekende series van RTL5 zijn:

  • Love Island
  • Bij ons op het kamp
  • Kees van der spek ontmaskert
  • Expeditie Robinson
  • Holland’s Next Topmodel

Bekijk hieronder een handige tabel voor het actuele overzicht van alle aanbieders en mogelijkheden van deze zender. Nadat je dit hebt gedaan, begin dan direct met het vergelijken van de providers.

RTL 5 gemist

Heeft u uw favoriete programma gemist op RTL 5? Geen probleem, want met uitzending gemist RTL 5 kun u gemakkelijk uw programma terugkijken op een later moment. Dit kunt u doen door de app te downloaden op uw device zoals een tablet of telefoon, of u kunt op uw computer de site bezoeken door RTL 5 gemist in te typen in de zoekbalk. Je krijgt dan verschillende websites waarop je programma’s van RTL 5 kunt terugkijken zoals de sites: NLziet of uitzending gemist, zo kun je RTL 5 kijken.

RTL 5 live

Wilt u RTL 5 live kijken? Dat is geen probleem, want RTL5 heeft niet alleen ingeplande uitzendingen. Er zijn een keer in de zoveel tijd ook live uitzendingen, dit houdt in dat er live uitzendingen worden gegeven op het moment dat er belangrijke dingen aan de hand zijn of er grote evenementen spelen. Denk hierbij aan de intocht van sinterklaas of de Nieuwjaars aftelling.

Hart van Nederland zendt ook live uit wanneer er belangrijke personen aan tafel zitten of als er grote dingen aan de hand zijn in Nederland of het buitenland die uiteindelijk belangrijk zijn voor onze maatschappij.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

NPO 1
RTL 7
NET5
NPO 2
RTL 8
Veronica tv
NPO 3
SBS 9
Ziggo Docu
RTL 4
NPO 1 GOS
HOi TV
RTL 5
NPO 2 GOS
SBS 6
NPO 3 GOS