Verhuizen En Je Alles In 1 Pakket, Hoe Zit Dat Precies En Wat Moet Ik Allemaal Gaan Regelen?

aug 25, 2018 | Alles in 1 | 0 Reacties

aug 25, 2018 | Alles in 1 | 0 Reacties

Als je gaat verhuizen is het natuurlijk wel zo makkelijk als je je abonnement mee kunt verhuizen of dat je hem kunt stopzetten. Het is daarbij belangrijk dat je de verhuisdatum controleert en of de nieuwe alles in 1 aanbieder je huidige pakket ook levert op je nieuwe adres. Het kan namelijk zo zijn dat bepaalde diensten niet beschikbaar zijn op jouw nieuwe adres.

Stel je wilt overstappen, dan is het raadzaam om deze zaken op tijd te regelen om dubbele kosten te voorkomen. Gebruik de vergelijker, vul je postcode in en je kunt er tegenaan.

 

alles in 1 pakket verhuizen

Let vooral op de contractsduur en de opzegtermijn

Veel internet en TV abonnementen hebben een looptijd van minimaal een jaar. Daarna is het mogelijk om maandelijks op te zeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Als je gaat overstappen wordt dit allemaal automatisch geregeld door de nieuwe provider. Die zorgt er voor dat je contract netjes wordt opgezegd bij de oude provider. Internet vergelijken & interactieve televisie vergelijken is tegenwoordig zeer makkelijk door de handige vergelijker die we voor u hebben gemaakt. Kijk snel onder aan het artikel om er meer over te zien!

Maar wat moet je doen als de contractduur nog niet verlopen is?

Het kan natuurlijk zijn dat je contractduur nog niet voorbij is. Het werkt dan iets anders. Je neemt je huidige abonnement mee naar je nieuwe adres als je provider daar levert. Als dat niet het geval is mag je het contract eerder stopzetten. Er is dan wel een bewijs en kopie nodig van huur of koopovereenkomst, zo kan de provider zien dat er niet geleverd kan worden op de nieuwe locatie.

Hoe werkt het verhuizen van telefonie?

Je gaat verhuizen maar je hebt thuis nog een vaste telefoonlijn die je regelmatig gebruikt, het telefoonnummer wil je ook graag behouden maar je weet niet of dit wel mogelijk is. Je kunt bij de aanvraag bij een nieuwe provider je huidige telefoonnummer invullen en aangeven dat je dit nummer wil behouden. Als je in dezelfde net regio woont is dit mogelijk, maar als je naar een andere regio verhuist krijgt je een nieuw nummer.

Hoe werkt het verhuizen van televisie diensten?

De verhuizing van televisiediensten is over het algemeen vrij eenvoudig. Je kunt als je analoog, digitaal of beide kijkt gemakkelijk overstappen. Je kunt dan dezelfde decoder blijven gebruiken maar je moet wel de instellingen updaten. Het kan zijn dat je woning buiten het dekkingsgebied van de huidige provider valt. Dan rest er maar een ding, je zult moeten overstappen. Op dat moment moet je ook de decoder, smartcard en modules vervangen worden zodat je nieuwe provider je kan diensten kan leveren.

Het vervangen van televisie via de Satelliet of Digitenne

Er zijn nog genoeg mensen in Nederland die gebruik maken van een satelliet om CanalDigitaal te ontvangen. Je kunt hier in heel Nederland bijna overal gebruik van maken dus je hoeft geen postcodecheck uit te voeren. Dat klinkt gemakkelijk maar in de praktijk zitten hier nog wel wat haken en ogen aan. Een schotel heeft namelijk vrij zicht nodig op de lucht om goede ontvangst te hebben. Als in je nieuwe woning gebouwen of bomen in de weg staan wordt het lastig om de schotel op de juiste manier te monteren.

Daarbij is het ook nog eens zo dat je niet overal een schotel kan plaatsen. Daarentegen is het wel mogelijk om een schotel direct na installatie te gebruiken. Geef vooraf wel even door dat er een verhuizing heeft plaatsgevonden en geef dit door aan Canaldigitaal. Nog op zoek naar een nieuwe televisie? Bekijk dan de beste televisie 2022.

Maar wat als je televisie ontvangt via Digitenne?

Het kan zijn dat je TV kijkt door gebruik te maken van Digitenne. Je bent dan niet afhankelijk van vaste aansluitingen, maar er zijn in Nederland wel een paar plaatsen in Nederland waar geen dekking is. Doe dus wel een postcodecheck om te controleren of je TV kunt kijken met Digitenne. Als de ontvangst op je adres minder is kun je nog een buitenantenne kunnen overwegen.

Wat moet je doen met een alles-in-1 abonnement?

Tegenwoordig combineren veel mensen de vaste telefonie, digitale tv en internet in een pakket. Vandaar ook de naam alles in 1 omdat je alle diensten in een pakket hebt. Je hebt daardoor een centraal aanspreekpunt en de extra kortingen zorgen voor interessante maandelijkse prijzen. Het verhuizen van zo’n alles in 1 abonnement verschilt. Het kan zijn dat je televisie op satelliet of kabel werkt. We adviseren je daarom om een verhuizing op tijd aan te geven bij de huidige provider.

Is een verhuizing een goed moment om over te stappen?

Het lijkt misschien een goed moment om direct over te stappen als je gaat verhuizen. Maar dat is niet helemaal waar, wellicht kun je veel goedkoper een snellere internetverbinding en meer televisiezenders als je nog even wacht. Daarna kun je altijd nog op zoek naar een ander goedkoop alles in 1 pakket of het beste alles in een pakket.

Tijdens een verhuizing is het wel zaak om de overstap goed te laten verlopen. Het nieuwe adres dat je doorgeeft moet eerst nog verwerkt worden bij de oude provider. Bij een verhuizing kost dit wat tijd en veel mensen kiezen voor de veiligheid de optie om het oude abonnement van het oude adres te veranderen en het nieuwe contract direct mee te nemen.