Comedy Central

Comedy Central is een Nederlandse televisiezender die behoort tot de commerciële tak van de televisiewereld, op de zender wordt alles wat met comedy te maken heeft uitgezonden. Comedy Central heeft het ”oude” televisiekanaal The Box vervangen, in 2004 heeft MTV Networks Benelux The Box overgenomen.

Vanaf 2007 werd The Box de nieuwe televisiezender Comedy Central NL, vervolgens namen ze de beslissing om vanaf 2013 een programmering aan te nemen die zorgt dat u 24-uur lang kunt genieten van comedyseries.

Programmeringen

De programmering bestaat grotendeels uit buitenlandse programma’s, vaak zien we Amerikaanse of Britse comedy voorbij komen op deze zender. Dit kanaal zendt ook Comedy Central series uit, dat zijn eigen gemaakte programma’s. Tegenwoordig worden er steeds meer programma’s van Nederlandse bodem uitgezonden.

Ook heeft deze zender door de jaren heen een brede doelgroep opgebouwd, iedereen die van humor houdt die kijkt naar Comedy Central TV. De kracht van dit kanaal ligt voornamelijk bij de verschillende soorten comedy die je hier op kunt kijken, wij hebben een aantal voor u hieronder opgesomd:

 • Talkshows
 • Sitcoms
 • Stand-up Comedy
 • Buitenlandse Comedyseries

Er zijn ook vele bekende programma’s die al jaren lang populair zijn, en die tot de dag van vandaag hoge kijkcijfers genereren. Bijvoorbeeld de populaire talkshows: The Daily Show en The Graham Norton Show. Ook als we kijken naar de Comedy Central gids zien we verschillende grote namen binnen de comedy segment, hieronder heb wij voor u de welbekende programma’s uit de Comedy Central tv gids op een rijtje gezet:

 • South Park
 • Seinfeld
 • Simpsons
 • Married With Children
 • Friends
 • Family Guy
 • Modern Family

Aan de hand van het overzicht hierboven kun je zien dat er erg veel diversiteit in het comedy genre zit. Hieronder hebben we in de tabel alle zendermogelijkheden per provider voor je uiteengezet. Zo heb je een helder overzicht van het aanbod en kun je een weloverwogen keuze maken in de vergelijker.

Beschikbaarheid en mogelijkheden van Comedy Central Nederland

De televisiezender Comedy Central kunt uw bij verschillende providers verkrijgen in het standaardpakket. Heeft u een uitzending op Comedy Central gemist? Maakt u zich maar geen zorgen met deze mogelijkheid kun u uw favoriete Comedy Central programma terugkijken via Programma gemist, let wel op dat u uw provider moet raadplegen over het aanbod.

Verder heb wij voor u een alternatief namelijk, u kunt met behulp van begin Gemist een serie of uitzending van Comedy Central terugkijken. Hierbij geldt ook dat u klein maandelijkse bedrag betaald om van deze dienst te kunnen genieten. Wilt u ook gewoon Comedy Central live kunnen kijken? Met de TV app kunt u gemakkelijk Comedy Central online kijken waar- en wanneer u wilt. In de applicatie ziet u ook een overzicht van de Comedy Central gids.

Het is heel simpel te downloaden via de App- of Playstore van uw tablet, laptop of smartphone. Via de TV App kunt u ook via de Comedy Central live stream blijven volgen. Bij sommige providers kunt de TV app niet alleen binnenshuis gebruiken, maar u kunt er dan ook buitenshuis gebruik van maken.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge