RTL Lounge

RTL Lounge is een zender op televisie wat onder het concern RTL Nederland valt, en is sinds 2009 op de Nederlandse nationale televisie te vinden. Naast deze zender beheert RTL Nederland onder andere ook zenders zoals RTL4, RTL 5 en RTL7. De televisiezender zend 24 uur per dag amuserende series, soaps en films uit. Kijkend naar de doelgroep kun je concluderen dat er voornamelijk gefocust wordt op vrouwen van jongere leeftijd, mede hierdoor worden grotendeels populaire series en soaps uit Nederland, maar ook het buitenland uitgezonden.

Heb je even geen zin om naar soaps, programma’s of series te kijken? Dan kunt je eenvoudig naar de RTL lounge radio luisteren voor ontspannende, hedendaagse muziek. Voor het geval dat een radio nummer je erg aanspreekt, maar je de titel niet weet, heeft de televisiezender een RTL lounge playlist met een duidelijk overzicht van alle gedraaide nummers van de desbetreffende dag.

Tevens bied de televisiezender een RTL lounge tv gids aan zodat je jouw favoriete programma of soap niet hoeft te missen. Indien je toch iets gemist hebt, is dit eenvoudig terug te kijken door middel van RTL lounge gemist. Verder gaan we het hebben over het aanbod, de mogelijkheden en de beschikbaarheid van deze zender, lees je met ons mee?

Het aanbod van RTL Lounge

RTL Lounge biedt een divers aanbod aan van verschillende soorten televisieprogramma’s. Een aantal voorbeelden van deze programma’s zijn: RTL Travel, Bouwval gezocht en Kees & Co. Daarnaast worden er dagelijks herhalingen uitgezonden van series en programma’s die erg populair zijn. Zo is bij deze zender bijvoorbeeld de bekende Nederlandse film Gooische vrouwen te bewonderen, of kun je jezelf vermaken door bijvoorbeeld te kijken naar Help, mijn man is een klusser!

Naast Nederlandse series en films zijn ook buitenlandse series eenvoudig te bekijken. Hierbij kun je denken aan Amerikaanse series zoals The Bold and The Beautiful en America’s Next Top Model. Ook bevat de zender exclusieve functies, zo kun je als enige een preview bekijken van de eerstvolgende aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden. Kortom, bied RTL lounge een uiteenlopend aanbod van amuserende soaps, programma’s en films aan op het gebied van lifestyle, koken, beauty en liefde.

Mogelijkheden en beschikbaarheid

De zender is beschikbaar bij een groot aantal providers in onze vergelijker zoals: Ziggo, T-Mobile, KPN, Oxxio, Budget, Delta, XS4ALL, Online, NLZIET en tot slot Caiway. De enige provider waar de zender zich in het basispakket bevind is NLZIET. Bij de andere genoemde providers is de televisiezender optioneel verkrijgbaar tegen betaling. Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle informatie verzameld in een tabel hieronder, zo heb je in één oogopslag een beeld van de mogelijkheden per provider.

Daarbij is ook het belangrijk om op de hoogte te zijn van het feit dat niet alle programma’s van RTL Lounge terug te kijken zijn bij programma gemist via jouw provider. Daarnaast is het niet bij iedere provider mogelijk om gebruik te maken van ”Begin Gemist”, hierdoor kun je niet ieder programma opnieuw starten vanaf het begin. Bekijk de tabel om te zien of jouw huidige provider deze mogelijkheid biedt. Tot slot is RTL lounge online kijken ook mogelijk, je dient hiervoor bij de meeste providers wel een TV app voor nodig te hebben, zodat je in een paar klikken rustig TV kunt kijken op je smartphone of tablet. Hierbij hopen we je voldoende geïnformeerd te hebben over de zender RTL Lounge.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge