RTL Crime

RTL Crime is een digitale televisiezender, waar non-stop, 24 uur per dag, 7 dagen per week series en documentaires worden uitgezonden over misdaad. RTLcrime is een onderdeel van het mediabedrijf RTL Nederland, wat onder andere RTL4, RTL7, RTL8 en RTL Z beheert. Het kanaal is begonnen in september 2011, en bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar die van misdaad houd.

Zoals de naam al zegt, richt RTL Crime zich uitsluitend op zij die geïnteresseerd zijn in misdaad en criminaliteit. Logischerwijs, bestaat de programmering van RTL Crime dan ook enkel uit series en documentaires over misdaad uit binnen, maar ook uit het buitenland.

De programmering bestaat uit bepaalde thema’s zoals CSI, maar ook Nederlandse criminaliteit is veelal te bewonderen bij de televisiezender. Natuurlijk zendt het kanaal ook Amerikaanse misdaadseries en documentaires uit. RTL Crime beschikt over een zeer gevarieerd aanbod over misdaad en criminaliteit.

Programmering RTL Crime

Kortom is het duidelijk geworden dat de Nederlandse televisiezender RTL Crime bedoeld is voor iedereen die interesse heeft in misdaad uit binnen en buitenland. Ben je ondertussen al benieuwd geworden naar de verschillende programma’s die te zien zijn bij RTL Crime? In deze alinea willen we je meer informatie geven over de series en programma’s die te bewonderen zijn bij de zender voor misdaad en criminaliteit.

  • Crime Scene Investigation
  • Criminal Minds
  • True Crime: Snapped
  • Castle

Je zult wellicht wel eens gehoord hebben over de genoemde voorbeelden. Nu we je een duidelijk omschreven beeld gegeven hebben over wat RTL Crime inhoud, en wat er te zien is op de zender, willen we je graag meer informatie verschaffen over de opties en beschikbaarheid van de misdaadzender. Ben je benieuwd? Lees dan gerust met ons mee.

Beschikbaarheid en opties van de televisiezender

Het eerste gegeven wat we je willen meegeven, is het feit dat de zender slechts alleen beschikbaar is in het basispakket van NLZIET. Uiteraard is het tegen betaling van een meerprijs wel bij meerdere providers mogelijk de televisiezender te bewonderen. Voordat je begint met kijken naar RTL Crime, kan het wellicht verstandig zijn om te checken of jouw provider aan bepaalde opties kan voldoen.

Het is namelijk niet bij iedere provider mogelijk een programma terug te kijken middels de optie Programma Gemist. Daarnaast is het ook niet bij iedere provider mogelijk een misdaadserie opnieuw op te starten. Dit heeft te maken met het feit dat niet iedere provider de optie Programma Gemist aanbiedt. Het kan namelijk erg vervelend zijn, dat je de eerste 15 minuten van jouw favoriete misdaadserie hebt gemist, en het vervolgens niet terug kunt kijken.

Zoals vrijwel ieder televisiekanaal, heeft de zender uiteraard een RTL Crime tv gids, hiermee kun je altijd eenvoudig checken welke RTL Crime programma’s je komende dagen kunt zien. Ben je niet thuis of onderweg? En wil je toch blijven kijken naar de Nederlandse misdaadzender? Dan kun je eenvoudig een applicatie downloaden, waarmee je op je smartphone of tablet kan blijven genieten van de misdaadzender. Tevens kun je door middel van de applicatie gemakkelijk gebruik maken van de RTL Crime gids.

Ben jij geïnteresseerd in de misdaadzender, en ben je benieuwd of jouw provider kan voldoen aan de genoemde opties? Neem dan eens in alle rust aandacht het onderstaand schema door. Zo kun je in één oogopslag checken of je provider de opties beschikbaar heeft. Tevens kun je ook gebruik maken van de vergelijker waarin alle providers vergeleken worden met elkaar.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge