RTLZ

RTL Z is een televisiezender, en tevens onderdeel van het Nederlandse bedrijf RTL, wat onder andere eigenaar is van RTL 4, RTL5, RTL 7 EN RTL 8. De televisiezender is in 2001 begonnen, en viel destijds nog onder de naam RTL 5. In 2015 heeft RTL besloten dat RTL Z een eigen kanaal krijgt, waar 24 uur per dag televisie word uitgezonden.

De zender staat bekend om het feit dat het voornamelijk financieel-economisch nieuws uitzendt. Je zult er dan ook niet van schrikken dat bij RTL Z regelmatig beursanalisten en economen aan het woord zijn. Tevens bevat de programmering ook een aantal actualiteitenprogramma’s, hier wordt voornamelijk gesproken met autoriteiten of bestuursleden van specifieke gebieden.

Ook zijn er bij de televisiezender zogeheten Z Docs te bekijken. Dit zijn documentaires met voornamelijk onderwerpen als innovatie, technologische ontwikkelingen en het (financiële ) bedrijfsleven.

De programma’s van RTL Z

Ben jij geïnteresseerd in het bedrijfsleven en blijf je graag op de hoogte van al het nieuws omtrent de economie en financiën? Dan is RTL-Z een perfecte keuze voor jou. Het mag nu duidelijk zijn dat het kanaal voornamelijk financieel-economisch nieuws brengt, maar wat voor programma’s kan men dan verwachten bij RTL Z? Een aantal voorbeelden van de programma’s die uitgezonden worden bij de financieel economische televisiezender van RTL zijn:

  • Storage Hunters
  • Documentaires van Z Docs
  • The Profit
  • Undercover Boss

Kort samengevat, is RTL Z nieuw de ideale zender voor iedereen die op de hoogte wilt blijven van actueel nieuws rondom ondernemen, technologische ontwikkelingen, innovatie en het (financiële) bedrijfsleven. Indien je interesse hebt om aanvullende informatie te ontvangen over de opties en beschikbaarheid van RTL Z kun je rustig met ons mee lezen.

Opties en beschikbaarheid van het televisiekanaal

Om te beginnen, willen we starten met het goede nieuws, dat RTL Z bij iedere provider beschikbaar is in het basispakket. Men hoeft de zender dus niet aan te schaffen tegen een meerprijs. Ideaal! Logischerwijs is de televisiezender beschikbaar in HD kwaliteit, zodat je ten allen tijden kunt genieten van hoge kwaliteit beeldopnames.

Heb je jouw favoriete programma op RTL Z Gemist? De optie Programma Gemist is bij 10 providers beschikbaar, hiermee kun je eenvoudig met een paar klikken RTL Z terugkijken. Heb je wat vertraging opgelopen op het werk en mis je hierdoor de eerste 10 minuten van je favoriete programma? Geen zorgen! De televisiezender biedt namelijk bij 10 providers de optie Begin Gemist aan, zo kun je altijd even het programma opnieuw starten.

Natuurlijk kun je door middel van een televisie app aangeboden door de provider gemakkelijk op je tablet of smartphone blijven genieten van RTL Z Live programma’s, echter dien je wel even na te gaan of je bij jouw provider ook daadwerkelijk buitenshuis televisie kunt kijken. Tevens bied deze handige app ook een RTL Z TV Gids aan, hierdoor hoef je nooit meer een RTL Z programma te missen en ben je altijd op de hoogte van het actuele nieuws rondom de financiële economische sector. Om te bekijken of jouw provider de door jou gewenste opties beschikbaar stelt, hebben we onderstaand een duidelijk overzicht bijgevoegd. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen bij de vergelijker waarin alle providers vergeleken kunnen worden.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge