OUTtv

OUTtv is een digitale televisiezender uit Nederland, de zender is in 2008 gestart en staat bekend als dé gay lifestyle zender. Het kanaal OUTtv is in Canada begonnen, mede dankzij een samenwerking is de zender uiteindelijk ook in Nederland terecht gekomen. Het is dan ook begrijpelijk dat de programma’s op de zender voorheen voornamelijk Canadees waren.

Buiten Nederland om, is de zender in talloze landen te zien. Een aantal landen waar meerdere mensen kunnen meegenieten van OUTtv, zijn: Luxemburg, België, Zweden en Noodrijn-Westfalen.

De programmering van Outtv

De zender bezit een eigen programmering met zowel documentaires, realityshows en romantische gay komedies. Tevens zijn er op de zender ook LHBTI series te bewonderen. LHBTI is de Engelse afkorting, en staat voor lesbies, gays, biseksuele en transgenders. Daarnaast ken men bij de zender talkshows, internationale succesfilms en uiteraard het actuele gaynieuws verwachten.

Om je een beter beeld te geven van de het kanaal en het bijbehorende aanbod, willen we je een aantal specifiekere voorbeelden geven van de Outtv programma’s, namelijk:

  • Hot In Cleveland
  • RuPaul’s Drag Race
  • Queer As Folk
  • Fire Island
  • Cucumber & Banana

Kortom is de Out TV de geschikte zender voor zij die zich willen amuseren door gaylifestyle, het aanbod bestaat dan ook voornamelijk uit LHBTI programma’s. Logischerwijs ligt de focus van het kanaal op de doelgroep LHBTI.

Opties en beschikbaarheid van het kanaal

OUTtv Nederland is helaas bij geen enkele provider beschikbaar in het basispakket, in tegenstelling tot het basispakket is de zender wel optioneel verkrijgbaar tegen de betaling van een meerprijs. De zender is onder andere verkrijgbaar bij Ziggo, Delta, Online, XS4ALL, T-Mobile, Solcon, Oxxio, KPN, Budget, Youfone en Caiway

Het kan wellicht van belang zijn om even na te gaan of jouw huidige provider de zender in HD kwaliteit beschikbaar stelt. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat iedere provider deze optie garandeert. Je dient even na te gaan of jouw huidige provider kan voldoen aan deze optie. Daarnaast kan het erg belangrijk zijn om te checken of jouw provider de opties Begin Gemist en Programma Gemist aanbiedt. Het is namelijk erg jammer als je jouw favoriete lifestyle programma hebt gemist, en het helaas niet kunt kijken.

Als laatst, willen we aanvullende informatie verschaffen over OUTtv online kijken. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk op je tablet of smartphone tv te kijken. Men dient hiervoor een TV app te downloaden. Hiermee ben je een aantal klikken verwijderd van de leukste online LHBTI programma’s. Ook kan men door middel van deze app eenvoudig de OUTtv tv gids bekijken, zo hoef je nooit meer een programma te missen!

Ben jij geïnteresseerd in OUTtv en wil jij inzage krijgen in de eventuele opties van het kanaal? Bekijk dan eens rustig onderstaand overzicht en wellicht geniet jij binnenkort wel mee met de leukste programma’s bij OUTtv!

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge