NPO 101

NPO 101 is een themakanaal van de Nederlandse Publieke Omroep, NPO 101 beheert niet alleen zichzelf maar ook NPO 1, NPO 2 en NPO 3.

NPO 101 is een kanaal opgezet voor de doelgroep jongeren, NPO101 heette eerst ”101 TV” maar in 2014 is de zender naam veranderd naar NPO 101. Je zult vast denken waarom het kanaal NPO101 heet? De naam is zeker niet willekeurig uitgekozen, maar is afgeleid van ”one by one” dit is gedaan omdat het zich als een interactieve zender wilt profileren.

Zoals eerder benoemd is NPO 101 een zender die zich wilt richten op jeugd en jongvolwassenen, Er worden dingen zoals series en films uitgezonden maar ook herhalingen van programma’s van NPO 1 NPO 2 en NPO 3. De meest populaire programma’s die uitgezonden worden op NPO 101 zijn: Ik Vertrek, Rail Away en Verborgen Verleden. NPO101 staat bekend als de zender die een mix van programma’s uitzendt van alle NPO zenders.

NPO 101 Mogelijkheden en Beschikbaarheid

NPO 101 is een zender die alleen bij de provider Budget en Delta beschikbaar is in het basispakket, bij de providers: Caiway, Tele2 en XS4ALL is de keuze optioneel. Een nadeel is dat NPO101 is niet beschikbaar in HD-kwaliteit bij geen een van de Providers.

NPO 101 voldoet wle aan een tv-app die je kunt downloaden op je device zoals een tablet of telefoon, op deze app kun je programma’s van NPO101 terugkijken die je eventueel hebt gemist. De programma’s bij XS4ALL zijn opnieuw te starten met begin gemist

NPO 101 live

NPO101 beschikt over live uitzendingen, dit houdt in dat NPO101 live uitzendt met belangrijke evenementen zoals de Sinterklaas intocht die elk jaar plaatsvindt. Zie hieronder voor de mogelijkheden van alle providers van deze zender, wordt gemakkelijk wegwijs gemaakt door het handige overzicht. Na de tabel te hebben bekeken kun je direct beginnen met vergelijken

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge