VH1

VH1 is een Amerikaanse televisiezender waarbij de focus voornamelijk ligt op concerten en muziekclips. Video Hits One is de volledige naam van de televisiezender. Tevens is het televisiekanaal is een onderdeel van het Amerikaans mediabedrijf Viacom. De zender is te bekijken in meerdere continenten, men kan in Azië, Latijns-Amerika, Europa en Australië genieten van de Amerikaans televisiezender VH1.

Video Hits One heeft zijn publiciteit mede te danken aan de series All Access en The Fabulous die bij MTV Nederland te bekijken waren. De televisiezender wordt hedendaags vaak vergeleken met de tv zender MTV. Zo is Video Hits One ongeveer gericht op dezelfde doelgroep als MTV, echter is de doelgroep van de zender wat ouder, de focus bij het kanaal ligt voornamelijk op de leeftijdscategorie van jong volwassenen van 18 tot 35 jaar. 

In de komende alinea’s willen we je graag een duidelijk beeld geven wat voor soort programma’s te zien zijn bij de zender en tevens wat de opties en beschikbaarheid van Video Hits One zijn. Lees gerust even met ons mee.

Wat kun je zien bij VH1?

Zoals ongetwijfeld duidelijk geworden is bestaat het programma voornamelijk uit concerten en oude klassieke videoclips van muziek uit voorgaande jaren. Doordat de leeftijdscategorie van de televisiezender gericht is op jongvolwassenen komen er op het kanaal veel bekende artiesten van vorige decennia voorbij. Je kunt dan ook zeker in alle rust op de bank, bekende namen zoals Elvis Presley, U2 en Billy Joel zien optreden. Een aantal voorbeelden van bekende programma’s van de Amerikaanse televisiezender zijn:

  • Smells Like The 90s
  • Sunday Soul
  • So 80s
  • VH1 Classis

Kortom, kunnen we concluderen dat de televisiezender geschikt is voor eenieder graag hits uit de vorige decennia bewonderd. Om mee te eindigen, willen we nog een aantal belangrijke gegevens met je delen, die wellicht handig kunnen zijn als je de televisiezender graag wilt bekijken.

Opties en beschikbaarheid van de televisiezender

Een van de voordelen bij de Amerikaanse televisiezender is dat er een VH1 live stream aanwezig is, hierop komen dagelijks artiesten optreden die zich bezig houden met de genres uit vorige decennia. Een volgend pluspunt wat we graag willen benoemen is het feit dat er bij VH1 series worden uitgezonden. Ook hier kun je heerlijk genieten van muzikale videoclips en concerten. Indien je in het bezit bent van een tablet of smartphone is het handig om te weten dat bij enkele providers, het mogelijk is dat je de VH1 app kunt downloaden, zo kun je zelfs onderweg of buitenshuis blijven genieten van Video Hits one. Ideaal!

Helaas bevat alleen het basispakket van de provider Online de muzikale televisiezender Video Hits One. Uiteraard is het wel bij meerdere providers mogelijk de te verkrijgen tegen een bepaald bedrag. Daarbij zijn de opties Programma Gemist en Begin Gemist zijn ook niet bij iedere provider beschikbaar. Als je wilt weten of jouw huidige provider kan voldoen aan de genoemde opties, kun je dat eenvoudig aflezen van de bijgevoegde tabel.

Tabel

Zenders in dezelfde categorie

Comedy Central
OUTtv
RTL Z
E!
24Kitchen
CBS reality
Havoc
FOX
Fashiontv
Njam!
TLC
RTL Crime
REVOLT
NPO Best
KPN presenteert
C.C. Family
NPO 101
C.C. Extra
RTL Lounge